Problem sa eksternim diskom WD Elements

poruka: 84
|
čitano: 19.151
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Koja matična ploča?

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problem sa eksternim diskom WD Elements

Asrock ConRoe 1333-667

motherboard motherboard
15 godina
odjavljen

Dok poštekaš sve diskove i uđeš u izbornik koji sam označio (pod uvjetom da ga otvara) koji je redoslijed diskova za boot?

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma problem je definitivno u ploči. Ta ASRock ploča je takvo smeće da ju ne bih primio na poklon. Mršti se

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Podesio sam bios da ne boota s usb-a,boot priority mi je naveden u prvom postu.

Ne znam da li si primjetio, ali tebe sam pitao za screenshot Disk managementa... Možda je riješenje jednostavno.

Early adopter
15 godina
Nisam primjetio oprosti,evo slike
16 godina
neaktivan

Nije jednostavno...

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Čemu thumb down? Oprostite ako sam nekog uvrijedio.
16 godina
neaktivan

Ne brini se, izgleda da je thumbdownaš dobio suspenziju, vjerojatno zbog takvih 'zafrkancija'.

Nadao sam se da ti ej označen kao aktivna particija ili tako nešto, ali nije.

Nego probaj ovo - možda je BIOS glup pa miješa CD/DVD i removable disk, u ovom slučaju Elements. Dakle, stavi Boot Priority na unutrašnji HD. Ja recimo tako oduvijek imam, ako se i dogodi nešto loše tu je uvijek dobri stari F12.

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ma već sam triput provjerio sve u biosu,podešeno je da se winsi bootaju s internog harda,Primary Boot Device je CD/DVD,Secondary HDD ostalo na Disabled

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 20:23 (softwaremaniac).
16 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Ma već sam triput provjerio sve u biosu,podešeno je da se winsi bootaju s internog harda,Primary Boot Device je CD/DVD,Secondary HDD ostalo na Disabled

To ti i govorim, stavi HDD kao Primary Boot Device.

Early adopter
15 godina
Evo probao i to,ali je prošlo bezuspješno,nema razlike i dalje neće bootat dok je uštekan eksterni disk.
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ukratko pise da uključiš opciju "USB Legacy Support" u BIOS-u. Pa ajde probaj onda to pa nam javi rezultate.

Ako to ne uspije, a ako uzmemo u obzir da je problem sa boot orderom, mozda da stavis samo boot 1st hdd, a sve ostale ( 2nd, 3rd itd) stavi na disabled i try other boot devices isto na disabled, ako ti bios dopušta aravno, pa javi i kako je to prošlo

15 godina
Evo pokušao i to,nije pomoglo nego je odmoglo kada sam USB Legacy Support stavio na Enabled i izašao iz biosa tipkovnica nije htjela raditi.
15 godina

OK, ali da li si bootao u winse nakon sto si ukljucio USB legacy, pa onda u winsima nije radila tipkovnica? Ili opet nije hti obootat u winse uopce?

Sta je tocno bilo?

I da li si probao ono sa disable other boot devices, i disable 2nd i 3rd boot device?

15 godina
Kad sam uključio usb legacy tipkovnica nije radila pri pisanju,igranju igara i sl.Probao sam i disable other boot devices nikakve koristi.
15 godina

U prevodu to znači da kad si uključio usb legacy da su se winsi podigli bez problem, sa uštekanim ext diskovima?

15 godina

ne, i dalje se nisu bootali dok su bili ext. diskovi uštekani,bez obzira na usb legacy,

15 godina

Pa tako reci, da znamo sta se dogodilo, jer kad kazes da nakon sto si to ukljucio nije radila tipkovnica, covjek bi pomislio aha sad mu se bootaju ali treba sredit tipk.

Znaci nema pomoci...

Probaj odnijet kod frenda koji isto ima w7 pa vidi sta je kod njega

15 godina

Mogu na XP-u probat? Nemam sad baš nikog u blizini ko ima Win 7.

15 godina

Šta si rekao na kojem ti točno dijelu stane boot? Na onom prvom bios post ekranu, ili na onom crnom ekranu nakon bios post-a?

Možeš za kontorlu i na xp-u probat pa javit šta je, ali mislim da će u tvom slučaju bit do MB.

Naravno ja bi u svakom slučaju fleshao bios.

15 godina

Stane na onom očita 3072MB RAM,očita tip cd/dvd drivea i onda sve nestane samo u gornjem lijevom kutu blinka crta bijela.

Moram ištekat Ext.Hard i tek onda restartat da bi bootao sedmicu.

15 godina

Da, flashaj bios, znam da si rekao da ne zelis to dirat, ali aj onda pitaj nekog nek ti to sredi. Jer stvarno je jednostavno i nema straha.

I probaj na nekom drugom kompu pa javi kako ide

17 godina
neaktivan

Treba flashati i WD. Krivica je pola/pola...pola na Win7 pola na WD

Ako imas WD-ove alate ukloni ih, WD stavlja skrivenu particiju..provjeri dali je imas,ako da onda (za sad) nemoj je dirati

I..problem nije vezan samo uz Windows 7, ima likova i sa Linuxom. Uglavnom Windows nece da diskonektira WD (safely ...bla bla)

[Hint]

Mada cu ti predloziti nesto bedasto mislim da treba da ispitas ovo. Srafciger u ruke i izvadi eksterni i stavi ga unutra pa vidi sta se desava. Isto tako proveri USB cabl...stavi Nokijin kabel (kvalitetan je)..doduse ovo sa kablom nema veze sa botanjem ali ima veze sa Safely...

Napokon....jeli to ti drzis eksterne always on samo zato sto ti je bed da ih iskopcavas? Ako je tako tek ces da vidis (Ne daj Boze) kada rikne neki usled pali/gasi ciklusa. Izbor je tvoj, obicno eksterni se koriste za backup ili po potrebi

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
15 godina

Ma novi mu je tek kupljen, mislim da ga ne zeli rastavljat, kad ne zeli ni bios flashat.

Ali vidis ovo sa skrivenom particijom bi moglo bit potpuno tocno, neki od njih dolaze sa svojom startup particijom, trebalo bi to probat satrat pa probat onda. Možeš preko easeus partition master to napravit, besplatan je program za sve 32 bit sustave. pa u njemu izbrises ako ima neka particija na tom wd-u, a da inje ona njegova osnovna. Naravno to ti znaci da ti mozda kasnije nece radit neke od funckija koje ti disk mozda ima, npr one touch backup ili slicno...

15 godina

Nije meni bed iskopčavat,nego me zanima zašto na starom eksternom nema tog problema,a na ovom novom ima?

Ovo za particije imam jedno pitanje kako doći do toga? Nije mi baš sasvim jasno.

15 godina

Skini si ovaj prog. I u njemu to odradis.

EDIT: ide i prko administartive toolsa u winsima, ali kako nisi vidim bas upoznat sa time, mislim da je ovaj program gore bolji nacin

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 9:47 (miki1981).
17 godina

Nije isti problem, ali moje iskustvo sa Asrock pločamaje da trebaju kvalitetno napajanje.

meni nikako nije prepoznavao 2.5" vanjski disk dok sam imao Smartbox napajanje, kad sam zamijenio

sa Scythe kamariki, odma je sve proradilo OK (a svašta sam probao)

Potpuno isti problem su imali i dvojica kolega na poslu, i nakon što sam im objasnio kako sam

ja riješio, ispalo je da je i kod njih bio isti slučaj

Znači, Asrock ploče + loše napajanje + eksterni USB diskovi = problemi

15 godina

Istina je da loše napajanje može napraviti stotine problema, ali nije to vezano za Asrock ploče nego jednostavno za loše napajanje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice