Popravak oštečene fotogfrafije

poruka: 2
|
čitano: 407
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Popravak oštečene fotogfrafije HITNO

Kao što naslov teme kaže, imam problem sa nekoliko oštečenih fotografija koje su mi veoma važne i trebam neki način da to popravim ako je ikako moguće. Pola fotografije je u redu a druga polovica je siva, pa kako to vratiti u normalu?

Ne trebaju mi djelomična nepotpuna rješenja i ljudi koje nemamju pojma o čemu se radi. Dakle samo oni koji su imali takva iskustva i koji znaju rješenje za taj problem. 

Veoma mi je hitno. Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Popravak oštečene fotogfrafije HITNO

nema podataka .. tj izgublen je nastavak niza, ne zna se koji byte je idući.. ovisno o aplikaciji neke prikazuju dio slike+sivo, neke uopće ne prikazuju sliku..

ako imaš medij na kojem je bila ispravna fotka, oštećena, tad možeš pokušavati alatima za spašavanje, ali multimedija je u tome najgora (nema strukturu koja bi CRCom to logički pronalazila), .. ako je medij izgubljen ili defragmentiran/formatiran, zaboravi. (i tad je onako skoro nemoguće, treba sreće.. puno vremena i probati raznim alatima..). Manja šteta je kad se zbrljavi particija ili neki PC file kao .doc-.zip.. i najgora situacija je s memorijskim karticama zbog načina zapisivanja, kao video kaseta, svako korištenje prebrisuje postojeće podatke.. zato je pravilo da se takvi mediji dok se sve ne spasi i provjeri ne koriste, odnosno da se u bilo kojem stanju prvo radi image.. pa tad pokušaji spašavanja. Sys disk je drugačiji problem, previše fileova koji mogu biti i godinama dovoljno očuvani za spašavanje ali multimedija i korištenje to svakom sekundom otežavaju.

ako to već nisi radio (koliko vidim, nisi) odustani.. ne isplati se.. ako je ipak toliko važno, tad skini neki hirens-minipe/xt.. gore je dovoljno alata kao getdataback, oo, undelete, onetrack itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice