Plavi ekran za vrijeme/nakon downloada zaključana tema

poruka: 19
|
čitano: 4.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Plavi ekran za vrijeme/nakon downloada

Naime, ostavio sam konfu da skida preko torrenta igru i otisao van. Kad sam se vratio, konfa je i dalje bila upaljena, tipkovnica nije reagirala zajedno sa misem i monitor je reagirao, imao onaj slabi bijeli sjaj, i interface od monitora je reagirao, ali ne i "windowsi". Nakon dijagnoze problema kaze sistem da je doslo do takozvanog "blue screena". Kako bih oporavio sustav, morao sam prisilno ugasiti komp i imao sam osjecaj kao da ga ubijam ili gusim {#}. Ali kada sam ga ponovno upalio i pogledao bittorrent pisalo je da je bilo dovrseno prije 2 sata. A problem je da ja ne znam kada se dogodio blue screen. 

Naime, ima li netko ideju kako da ja kompjuter odrzavam, sto sam ja napravio pri prisilnom iskljucivanju, i sto plavi ekran znaci? Znam da mogu googleat, ali se bojim nekih neispravih izvora, a posto je svima ovdje hobi kompovi, vrlo bih cijenio nekih par strucnih recenica... {#}

Koristim CCleaner, obrisao sam nepotrebne registre prije par dana i pokrenuo čistač pogona na prazni dio diska sa 35 prijelaza, ali nisam htio čekati i cancelo sam nakon 2-3 sata. Redovito čistim s CCleanerom i defragmentirao sam ga prije mjesec dana, a u medjuvremenu skinio dobrih 50 gigabajta i na D i na C disk... Za vrijeme skidanja mi je bio upaljen Trixx sa clockom od 1150/1350 sa 1.18V ali prije nije pokazivalo nikakvih problema... 

Uglavnom, moje pitanje je kako mogu ocuvati sustav, zastiti se sto bolje od virusa (trenutno imam ESET Smart Security 6 i znam da je ovo offtopic, ali molim ako se moze odgovoriti u 5 recenica ovdje, cijenio bih to) te sto napraviti u ovakvim slucajevima?

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za čisćenje virusa preporučujem ti Malwarebytes Anti-Malware.

Je li ESET Smart Security orginal (kupljen) ili piratski?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Plavi ekran za vrijeme/nakon downloada
Marko :D kaže...

Za čisćenje virusa preporučujem ti Malwarebytes Anti-Malware.

Je li ESET Smart Security orginal (kupljen) ili piratski?

ok, hvala... :)

Eset? Yhaaar, piratey! :D

18 godina

A ne bi ti bilo lose ni taj piratski ESET maknuti

5 0 hvala 0
15 godina
Sint1 kaže...

A ne bi ti bilo lose ni taj piratski ESET maknuti

Uz toliko dobrih besplatnih AV alata ne kužim smisao korištenja piratiziranih AV alata. Volio bi čuti nečiji razlog zbog čega ne koristi neki od besplatnih.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina

Avira ili Win Defender sa redovitim updateom(W8).

Meni nikad problema sa virusima, imam samo defender.

A PC čistim podešenom verzijom Ccleanera i radim defragment sa vremena na vrijeme.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pod piratskim mislim na eset s njihove official stranice sa trial ili kupljenim kljucevima. A eset mijenjati necu, prvo jer je sam Bug casopis rekao da je najbolji, ali da mu je cijena visoka. a drugo, pitanje oko antivirusa nine moje jedino pitanje. Moje glavno pitanje je sto da radim sa tim BSODom i jel to opasno...

0 2 hvala 0
15 godina
Svenos kaže...

Pod piratskim mislim na eset s njihove official stranice sa trial ili kupljenim kljucevima. A eset mijenjati necu, prvo jer je sam Bug casopis rekao da je najbolji, ali da mu je cijena visoka. a drugo, pitanje oko antivirusa nine moje jedino pitanje. Moje glavno pitanje je sto da radim sa tim BSODom i jel to opasno...

Instalacija piratskog softvera može, uz željeni softver, instalirati i neželjeni koji na kraju može biti izvor problema razne vrste. Za ovaj tvoj problem imaš cijelu temu o BSOD-u pa ti je najbolje tamo potražiti rješenje. Inače je cilj doznati što je razlog BSOD-u a to možeš pomoću ovoga.

15 godina
mario.L_hr kaže...
Svenos kaže...

Instalacija piratskog softvera može, uz željeni softver, instalirati i neželjeni koji na kraju može biti izvor problema razne vrste. Za ovaj tvoj problem imaš cijelu temu o BSOD-u pa ti je najbolje tamo potražiti rješenje. Inače je cilj doznati što je razlog BSOD-u a to možeš pomoću ovoga.

Nije piratski jer je skinut s službene stranice eseta, a momak samo nađe ključ za ful verziju i eto.

Say hello to my little friend
13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Svenos kaže...

Kolega, eset je skinut sa sluzbene esetove stranice. Ja samo unesem kljuc za full verziju. Nikakvi torenti, mediafireovi i te kerefeke...

Hvala na linkovima...

18 godina

Je li ti to hoces reci da ako skines Eset sa sluzbene stranice i uneses piratski kljuc da taj Eset nije piratski program? Ili sam ja krivo shvatio, a ti si unio kljuc koji si kupio?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Preporučujem ti da si makneš piratski ESS i postaviš besplatni avast! Free Antivirus.

Bez obzira na to jesi li ESS skinuo sa službene stranice ili ne, a koristiš ključ koji si pronašao na internetu program se smatra piratskim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 14:29 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina

Ali, na sreću tema nije rasprava o piratski AV nego o problemu koji se događa dotičnom momku, tako da bih vas zamolio da pokušate pomoći ako nešto znate umjesto da trabunjate poput mene.

Say hello to my little friend
Moj PC  
1 1 hvala 1
18 godina

Ja sam skrenuo sa teme jer je tema sama po sebi cisto pretjerivanje. dogodio mu se BSOD i sto sad? Ne zna zasto, ne znamo mi zasto i sto je najgore dogodio mu se prvi put i kompjuter mu nakon prisilnog restarta radi normalno. Taj nasumicni BSOD ne treba uopce ozbiljno shvacati jer mu se dogodio prvi put, da je to drugi treci BSOD onda bi se isplatilo ici naci uzrok toga ovako se cijela tema svodi na trabunjanje.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napadas me jer sam bio oprezan?

Btw sto je lose kod piratskog AV-a? Jel radi losije nego kupljeni?

0 0 hvala 0
15 godina
Svenos kaže...

Napadas me jer sam bio oprezan?

Btw sto je lose kod piratskog AV-a? Jel radi losije nego kupljeni?

Ko samo ukucaš ključ (bez korišetnja generatora ključeva i patcheva) onda nije ništa lošiji od originalno kupljenog. Ako pak koristiš crackanu verziju ili koristiš key generator (koji usput patchira sam AV)  onda ti je moja preporuka koristi bilo što ali nemoj to raditi. Nemaš blagog pojma što se sve instalira s crackanim AV-om (ili softverom) ili što key generator sve napravi dok patchira softver i generira ključ. Kakav je smisao korištenja AV softvera koji ti sam može nakrcati viruse ili trojance na računalo? To ti je slično tome da lopova sam pustiš u kuću i čusiš se što te je opljačkao.

Nemoj shvatiti ovo kao moraliziranje već kao zdravorazumsku preporuku. Ima jako dobrih (pače odličnih) besplatnih rješenja koja su bolja.

17 godina
odjavljen

Dakle...

1. BSOD. Standardni drill - ima ova tema, naći dumpove po uputama i dati ih na pregled. Testirati HDD i RAM (Hiren's boot CD ili nešto slično). BSOD ostavlja tragove iza sebe o tome tko i kako ga je uzrokovao.

2. Piratski AV - nula bodova ako je crackiran. Ako je key ručno upisan, nema problema. Kao što mario kaže, tko zna što je u cracku i patchu. MSE je bolji od bilo kojeg crackiranog AVa.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Ti bi htio samo odgovore koji tebi pašu. Neide to tako.

ja se isto slažem da instaliraš free antivirus i skeniraš računalo s dijagnostičkim softverom... možda je kakva hw greška.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice