Naime, ostavio sam konfu da skida preko torrenta igru i otisao van. Kad sam se vratio, konfa je i dalje bila upaljena, tipkovnica nije reagirala zajedno sa misem i monitor je reagirao, imao onaj slabi bijeli sjaj, i interface od monitora je reagirao, ali ne i "windowsi". Nakon dijagnoze problema kaze sistem da je doslo do takozvanog "blue screena". Kako bih oporavio sustav, morao sam prisilno ugasiti komp i imao sam osjecaj kao da ga ubijam ili gusim
. Ali kada sam ga ponovno upalio i pogledao bittorrent pisalo je da je bilo dovrseno prije 2 sata. A problem je da ja ne znam kada se dogodio blue screen.
Naime, ima li netko ideju kako da ja kompjuter odrzavam, sto sam ja napravio pri prisilnom iskljucivanju, i sto plavi ekran znaci? Znam da mogu googleat, ali se bojim nekih neispravih izvora, a posto je svima ovdje hobi kompovi, vrlo bih cijenio nekih par strucnih recenica... 
Koristim CCleaner, obrisao sam nepotrebne registre prije par dana i pokrenuo čistač pogona na prazni dio diska sa 35 prijelaza, ali nisam htio čekati i cancelo sam nakon 2-3 sata. Redovito čistim s CCleanerom i defragmentirao sam ga prije mjesec dana, a u medjuvremenu skinio dobrih 50 gigabajta i na D i na C disk... Za vrijeme skidanja mi je bio upaljen Trixx sa clockom od 1150/1350 sa 1.18V ali prije nije pokazivalo nikakvih problema...
Uglavnom, moje pitanje je kako mogu ocuvati sustav, zastiti se sto bolje od virusa (trenutno imam ESET Smart Security 6 i znam da je ovo offtopic, ali molim ako se moze odgovoriti u 5 recenica ovdje, cijenio bih to) te sto napraviti u ovakvim slucajevima?

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]