Parallaaxsearch.com toolbar problem

poruka: 16
|
čitano: 2.547
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Odmah da ušutkam "zlobnike" i da objasnim da uvjek pazim sta instaliram,ali ovaj toolbar je došao u "paketu" sa virusima na sticku,koji je sin doneo iz škole.

Ovo sam napravio:

-Provjerio dali se taj toolbar moze deinstalirati(ne može)

-Skenirao sam cjeli komp sa MalwareBytesom (našao je oko 50-tak gamadi)

-Skenirao sa AdwCleanerom(nasao je samo jednu stavku i to izbrisao)

-Skenirao sa Junkeware removal tool

-Izbrisao cijeli folder Google u appdata

Nista nije pomoglo,nemam vise ideja!

Simultano sam radio jedan stariji laptop,sa Win XP i "slucajno" ubo zaraženi usb u njega,zarazao ga u roku od 1 sekunde,do te mjere da se windowsi nisu mogli više dignuti(cak niti u safe modu),ukratko niti repair nije pomogao,samo novi windowsi!

Za sada moj Win 8.1 se još drži,jedino što mi internet stranice stalno loadaju,ali normalno otvaraju preko bookmarksa!

Eto,nadam se da imate dosta materijala 

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Parallaaxsearch.com toolbar problem
Milka30 kaže...

Odmah da ušutkam "zlobnike" i da objasnim da uvjek pazim sta instaliram,ali ovaj toolbar je došao u "paketu" sa virusima na sticku,koji je sin doneo iz škole.

Ovo sam napravio:

-Provjerio dali se taj toolbar moze deinstalirati(ne može)

-Skenirao sam cjeli komp sa MalwareBytesom (našao je oko 50-tak gamadi)

-Skenirao sa AdwCleanerom(nasao je samo jednu stavku i to izbrisao)

-Skenirao sa Junkeware removal tool

-Izbrisao cijeli folder Google u appdata

Nista nije pomoglo,nemam vise ideja!

Simultano sam radio jedan stariji laptop,sa Win XP i "slucajno" ubo zaraženi usb u njega,zarazao ga u roku od 1 sekunde,do te mjere da se windowsi nisu mogli više dignuti(cak niti u safe modu),ukratko niti repair nije pomogao,samo novi windowsi!

Za sada moj Win 8.1 se još drži,jedino što mi internet stranice stalno loadaju,ali normalno otvaraju preko bookmarksa!

Eto,nadam se da imate dosta materijala 

u tim slučajevima ti treba farbar recovery scan tool(frst)

Dakle skines dobiješ log i daš log nekome na uvid tko ti napiše removal skriptu koju iz frsta pokreneš

Jedini ovdje stručan za to je total,no i silwncer i marko :D su pokazivali zavidno znanje što se tiče spomenute problematike.

Možeš zatražiti i pomoć na bleeping computers i geeks2go gdje čak imaju i te malware akademije.

Ja ti o tome nemam dume, i neću se praviti stručan.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
Ikarus01 kaže...

u tim slučajevima .....

Pa i nadam se da ce se ekipa javiti,ja ionako nisam bas nesta vičan softwareu,pogotovo ovakvim problemima.

U međuvremenu sa resetirao Chrome i instalirao Hitman pro(navodno on ovo rijesava bez po muke)

Hitman je našao nešta i freezao se na 0% scana XD....

14 godina
neaktivan

1. Pretraži slijedeće foldere i obriši ostatke toolbara

• Program Files
  • Program Files (x86) - ako imaš x64 sustav
  • %appdata% -> Roaming, Local, LocalLow
  • %programdata%

Zadnja dva foldera otvaraš tako da pritisneš kombinaciju tipki Win + R, upišeš to i stisneš enter.

2. Napravi ponovno skeniranje s AdwCleaner-om i JRT-om

3. Vrati sve browsere (koje imaš instalirane na zadane postavke) na zadane postavke -> http://bit.ly/1LuCggO

4. Na ikonu (shortcut) svakog browsera klikni desni klik -> Properties i pod Target, sve što se nalazi poslije zadnjeg navodnika " (kao na slici) obriši -> Apply -> OK

5. Počisti s CCleaner-om (i registry)

6. Restartaj računalo

Javi jesi li uspio riješiti problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 21:50 (Marko :D).
13 godina

Sve sam to Markane vec napravio,ali eto,ponovio sam postupak redosljedom koji si rekao,no nije opet bilo pomoci.

No u međuvremenu nako 5-6 freezanja ovoga Hitmana uspio je završiti scan i Bogme riješio problem!

Hvala ekipa,pravi ste!

Offtopic,cisto me zanima:pošto se taj Hitman freezao,htio sam ga u safe modu pokrenuti,no iz nekoga cudnoga razloga F8 mi ne radi pri reebotu,pa me zanima ima ima li drugi nacin za pokretanja safe moda u Win 8.1?

14 godina
neaktivan

Za svaki slučaj napravi još skeniranje s Zemana Anti-Malware, program s linka je portable verzija tako da je ne moraš instalirati već samo pokrenuti i napraviti skeniranje. Predložio bih ti HitmanPro, ali nisam znao jesi li ga prije koristio jer ako jesi, onda ti je omogućeno samo skeniranje (ne i brisanje virusa).

Što se tiče nerada tipke F8 pri bootu, koristiš li USB tipkovnicu?

Drugi način ulaska u Safe Mode je:

Win + R -> msconfig -> Boot -> Postavi kvačicu na Safe Boot i stavi točkicu na Minimal -> OK

Sada bi ti računalo nakon restarta automatski trebalo ulaziti u Safe Mode. Ako se želiš vratiti računalo da boota u normalni način rada, samo makneš kvačicu sa Safe Boot, klikneš OK i restartaš računalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 22:25 (Marko :D).
13 godina
Marko :D kaže...

Za svaki slučaj napravi još skeniranje s Zemana Anti-Malware, program s linka je portable verzija tako da je ne moraš instalirati već samo pokrenuti i napraviti skeniranje. Predložio bih ti HitmanPro, ali nisam znao jesi li ga prije koristio jer ako jesi, onda ti je omogućeno samo skeniranje (ne i brisanje virusa).

Što se tiče ne rada tipke F8 pri bootu, koristiš li USB tipkovnicu?

Drugi način ulaska u Safe Mode je:

Win + R -> msconfig -> Boot -> Postavi kvačicu na Safe Boot i stavi točkicu na Minimal -> OK

Sada bi ti računalo nakon restarta automatski trebalo ulaziti u Safe Mode. Ako se želiš vratiti računalo da boota u normalni način rada, samo makneš kvačicu sa Safe Boot, klikneš OK i restartaš računalo.

Naveo sam gore da sam skenirao sa HitmanPro i Markane izbrisao je ono sto je skenirao(morao sam staviti kvačicu na "activate free trail")

Koristim i usb tipkovnicu i u POST-u sam stiskao i na lapu i na tipkovnicu F8,nije reagiralo (Baš jucer sam radio MSI laptop koji ima Win 8.1 i bez problema sam sa f8 usao u postavke,bla,bla,bla pa tek onda u safe mode(znas kako je to sada iskopmlicirano na 8.ici)) Uglavnom-hvala ti na tipu za msconfigu!

No sada opet zajeb drugi,ne mogu sada instalirati Adblock,baca mi network error(rjesenje je kao moram restartirati Chrome-tako barem Chrome veli)

-Iako sam 2 puta resetirao Chrome i jednom full deinstall sa ciscenjem svih starih tragova(Revo uninstaller) i instalacijom novoga Chromea,još uvjek mi izbaciva network error kada pokusam instalirat bilokoju extenziju u Chrome.

Izgleda da je taj Parallaasearch ostavio dublje tragove nego sto sam mislio!

Sutra cu skenirati sa preporucenim programom,sada sam umoran,odoh spavati!

14 godina
neaktivan

Znam, ali sada kada ti istekne HitmanPro trial od 30 dana, s njim više nećeš moći brisati viruse već samo napraviti skeniranje. Ja sam mislio da si ti taj program prije koristio i da si već 'potrošio' trial, pa ti ga zato nisam preporučio. Ali super da si se sam snašao i odradio skeniranje. Inače kada imaš neki tvrdokorni virus i želiš ga ukloniti uz pomoć HitmanPro-a, drži tipku CTRL i pokreni program. To se zove Force Breach mod i ugasiti će sve procese, samo će HitmanPro raditi (to pomaže uklanjanju virusa). Po završetku skeniranja sve će se lijepo ponovno pokrenuti.

Ako ni sa Zemanom ne uspiješ riješiti problem, skini HiJackThis (desni klik -> Run as administrator) i klikni na prvi gumb Do a system scan and save a logfile. Skeniranje traje cca. 2, 3 sekunde i onda ti se otvara u notepadu log. Taj log kopiraj na PasteBin i pošalji link, pa ću ga ja analizirati i reći ti što nije u redu.

Laku noć!

17 godina
protjeran

Iz nekog svog iskustva shvatio sam da kada se dogodi neka teža infekcija Windowsa virusima/spywareom lakše, i najvažnije, brže mi je napraviti format diska i ponovno instalirati Windowse. Ionako manje/više redovno radim backup. Jer ovako skeniranje jednim, pa drugim programom, pa restart pa novo skeniranje, pa neki program ne radi bla bla. Oduži se na dan dva a ovako se staviš jedno popodne i riješiš to.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Znam,da je tako najednostavnije,ali volim nauciti nesta novo,nije "fora" staviti nove windowse i to je to.A i uostalom,seedam oko 50-tak torrenata,privatnim trackerima,tako kada bih to prekinuo,odmau bi me bannali.

17 godina
protjeran
Milka30 kaže...

Znam,da je tako najednostavnije,ali volim nauciti nesta novo,nije "fora" staviti nove windowse i to je to.A i uostalom,seedam oko 50-tak torrenata,privatnim trackerima,tako kada bih to prekinuo,odmau bi me bannali.

Naravno, nije ovaj moj savjet primjenjiv za svakog

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
Kakvo ti je stanje?
Jesi uspio sta sredit?
Treba jos kakva pomoc?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
djigibao kaže...
Kakvo ti je stanje?
Jesi uspio sta sredit?
Treba jos kakva pomoc?

Dosao sam sa posla,lap je skenirao cjelu noć,Zemana je našao 5 nečega,sa time da su 3 komada bila vezana uz Chrome,trazio je reboot,nakon reboota opet je pokrenuo scan i ja sada dok on skenira uspio sam bez problema instalirati Adbolck,loadinga više na browseru nema,za sada teće glatko!

17 godina

Mozes za svaki slucaj provrtit FRST pa stavi LOG-ove na pastebin (2 LOG-a).

Kako se radi s FRST u videu:

Ako @ total ne pogleda mogu ja malo laicki ako vidim sta.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina

Evo gotov scan i kaze da nema ništa!

Adblock je tu,Torrenti seedaju,Chrome radi brzo,sve se cini OK!

Ako zapne,onda cemo tvoju "torturu",za sada nema potrebe!

Ekipa legende ste svi,zaista veliko hvala svima!

13 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Sve sam to Markane vec napravio,ali eto,ponovio sam postupak redosljedom koji si rekao,no nije opet bilo pomoci.

No u međuvremenu nako 5-6 freezanja ovoga Hitmana uspio je završiti scan i Bogme riješio problem!

Hvala ekipa,pravi ste!

Offtopic,cisto me zanima:pošto se taj Hitman freezao,htio sam ga u safe modu pokrenuti,no iz nekoga cudnoga razloga F8 mi ne radi pri reebotu,pa me zanima ima ima li drugi nacin za pokretanja safe moda u Win 8.1?

Direktno sam prešao sa 7-ice na 10-ku,tako da iako nemam iskustva s 8.1 mislim da se ista pravila primjenjuju kada se windows kernel u suštini i nije puno promijenio od Windows NT.

Dakle win 8.1 6.3 ver., a 10-ka 6.4 verzija

Ja osobno kad želim ući u advanced boot config. držim shift i onda kliknem na restart. Kod starta je to zeznuto zato volim classic shell gdje mi podcrta meni kada držim spomenuti shift.

Možeš probati i OVO-vraća F8 mogućnost

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 20:03 (Ikarus01).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice