Micro SD kartica read only

poruka: 2
|
čitano: 1.517
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imam kmicro sd hc karticu silicon power 16 Gb clase 2 koju koristim za tablet i sve je bilo OK dok nije tablet pao i kartica izletila iz njega. Kada sam ponovno vratio karticu tablet je nije mogao pročitati. Poslije sam karticu stavio u adapter i u laptop koji ju je prepoznao tako da sam spaio ono što je bilo na kartici ali laptop je mogže samo čitati atribut je na njoj read only. Pokušao sam je formatirati u CMD ali iako promjenim obrišem atribut readonly i isto vidim da je prihvaćeno (detail disc) nemogu karticu obrisati niti kreirati primarnu particiju na njoj niti je formatirati. Probao sa i s HP usb formatom i s windovs formatom ali mi uvijek javi da je kartica read only. Da li netko zna što mi je za činiti koko bih je formatirao ili joj je došao kraj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Otišla je u vječna lovišta:-( Ako je tablet pao dok je bio upaljen, moguće je da je Android pristupao kartici i nagli prekid kontakta je spalio karticu.

Takva kartica obično biva "zapečena", tj. podaci se mogu očitati, ali je više nije moguće ni prebrisati ni formatirati.

Sad bar imaš prigodu kupiti veću/bržu karticu, pošto im cijene padaju iz dana u dan;-)

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice