Imam Metabox HD CXCI HD combo satelitski reciver kupljen davne 2008g,našao HRT2hd bez problema!!
hoce ga staviti na max tv, iskon tv i sl?
Neće. Da su ga htjeli dodati među kanale, dodali bi ga.
https://support.oiv.hr/reception/coverage/coverage.aspx
Na ovoj stranici unesi svoju adresu i dobiti ćeš koji ti je najbliži odašiljač. Za HRT 2 HD gledaš pod MUX B.
Da li ti inkasator nakon toga pokuca na unesenu adresu :-P
Haha, dobra fora. Ako te strah inkasatora upiši neku susjednu adresu. ;)
malo vi ne kontate što je HD i što vam sve trba za HD i kako taj HD funkcionira na HRT-u 2
Dakle, HD se u televizijskom svijetu pojavljuje u rezolucijama 720p i 1080i. HRT2 HD kod nas dolazi u 1080i rezoluciji što znači da će vam za uživanje u punom sjaju tog HD-a trebati HD televizor rezolucije 1920x1080 ili monitor iste rezolucije.
TV reciver koji može reproducirati mpeg4 i 1080i bez televizora te rezolucije znači gledanje HDa u rezoluciji zaslona... znači 720p televizori kao i oni stariji reproducirat će u svojim podržanim rezolucijama. Jer ako određeni zaslon može izvoditi XY piksela, onda ne može izvoditi više od tog XY piksela. Zato ne bacajte novce.
Dalje, što se tiče sadržaja na HRT2 HD radi se o puštanju sadržaja s klasičnog HRT2 programa osim u onim dijelovim koji su zaista snimani u HD rezoluciji. Pa tako mnoge emisij i stari filmovi poput ovoga na slici nisu snimani u HD rezoluciji. Zbog toga se događa da se na HRT2 HD pojavljuju razno razni omjeri (popunjenost slike), kvaliteta i sl...
Pozdrav svima. Kupio sam danas DBT-T receiver (http://www.links.hr/?naziv=tv-tuner-usb-geniatech-mygica-tv-stick-t119-dvb-t-daljinski&option=artikl&id_artikl=051.903.074), i živim u Rijeci, odmah do tehničkog fakulteta. Ali ne hvatam HRT 2 HD! Hvatam normalan hrt 2, rtl i sl., ali ne hrt 2 hd zbog kojeg sam i kupio tuner. Probao sam sa ugrađenim softverom, i sa punom verzijom DVB Viewera.
Možda bih mogao i doći do programa ako bih znao točnu frekvenciju i to?
Sa tim stickom moraš moć gledat hrt 2 HD, stvar je u tome da trebaš dobar program i odgovarajuče codece i mora radit 100% naravno ako hvataš njegov signal
malo vi ne kontate što je HD i što vam sve trba za HD i kako taj HD funkcionira na HRT-u 2
Dakle, HD se u televizijskom svijetu pojavljuje u rezolucijama 720p i 1080i. HRT2 HD kod nas dolazi u 1080i rezoluciji što znači da će vam za uživanje u punom sjaju tog HD-a trebati HD televizor rezolucije 1920x1080 ili monitor iste rezolucije.
TV reciver koji može reproducirati mpeg4 i 1080i bez televizora te rezolucije znači gledanje HDa u rezoluciji zaslona... znači 720p televizori kao i oni stariji reproducirat će u svojim podržanim rezolucijama. Jer ako određeni zaslon može izvoditi XY piksela, onda ne može izvoditi više od tog XY piksela. Zato ne bacajte novce.
Dalje, što se tiče sadržaja na HRT2 HD radi se o puštanju sadržaja s klasičnog HRT2 programa osim u onim dijelovim koji su zaista snimani u HD rezoluciji. Pa tako mnoge emisij i stari filmovi poput ovoga na slici nisu snimani u HD rezoluciji. Zbog toga se događa da se na HRT2 HD pojavljuju razno razni omjeri (popunjenost slike), kvaliteta i sl...
ti ne kontaš da je nama to jasno, nismo na cosmopolitan forumu :)
imam 27' IPS monitor, da li mi je to dosta za 1080i :((
Možda! Ja sam na B-netu i rekli su mi da su pregovori u tijeku i da se nadaju da će bit a možda i neće :) . Kao pratite naše stranice i tamo će bit obavijest. A j.ebe se meni za njihove obavijesti i pregovore, ja ću lipo razvući par metara kabela, riblja kost i kad je utakmica samo prištekam i pičiii :)
Imam LG plazmu koja ima DVBT (MPEG4) tuner ugrađen i nikako ne mogu pronaći niti jedan HD kanal. Spojen sam na antenu od zgrade i u zapadnom sam dijelu Zagreba. Ne može uloviti niti Doma tv, RTL 2, također ni HRT 2HD. Što mi je činiti ? Kupiti zasebni DVBT prijamnik, sobnu antenu ili nešto treće ?
EDIT - citiram ovaj post: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kako-uhvatiti-hrt-2-hd/210059.aspx?page=0&jumpto=4237428&sort=asc&view=flat
(pojma nemam kako da umetnem citat pod 'uredi')
Evo slučajno nabasao na temu i još k tome si izabrao identičan DVB-T stick koji imam i ja, pa rekoh da odgovorim čovjeku.
Stick posjeduje MPEG4 i hvata HRT 2 HD. Kvaliteta signala mora biti prilično dobra da se na slici ne pojavljuju artefakti. Testirao sam samo sa 100% (nema problema) i 60% signala (artefakti). Za usporedbu, ja sam iz Zagreba sa direktnim pogledom na Sljeme i otprilike 4km zračne linije od tornja - to je slučaj 100% kvalitete signala. Kada metnem antenu na suprotnu stranu zgrade (južnu) signal pada na 60% i HRT 2 HD postaje negledljiv (zvuk je u redu). U oba slučaja svi ostali SD kanali rade bez problema ako te to zanima. Inače, nigdje na kutiji proizvoda ili online ili u manualu nisam naišao na podatak da li posjeduje mpeg4 decoder :)
Kako si sam spomenuo kasnije kvaliteta HD slike je na hrvatski nečim zasad... To će se promijeniti kada počnu emitirat HD materijal.
Osobni feeling mi je kao da slika HRT 2 HD ima trunkicu manje slika u sekundi nego inače, oko 20, i primijeti se (ne puno ali...). Ne znam zbog čega pa ti ne mogu reći da li će se i tebi tako ponašati. Ako te još što zanima slobodno pitaj.
Imam LG plazmu koja ima DVBT (MPEG4) tuner ugrađen i nikako ne mogu pronaći niti jedan HD kanal. Spojen sam na antenu od zgrade i u zapadnom sam dijelu Zagreba. Ne može uloviti niti Doma tv, RTL 2, također ni HRT 2HD. Što mi je činiti ? Kupiti zasebni DVBT prijamnik, sobnu antenu ili nešto treće ?
Te LG su cudne...
Meni preko iste antene jedna hvata, a druga ne ...
kupljene su isti dan, ali razlicite serije ploce. ocito je problem u tuneru...
Dvbt receiver je rjesio problem... dok npr kod samsunga nadem preko 30 kanala i jos neke radio postaje koje su pozakljucavane
Normalno da nepiše da ima mpeg4 decoder kad je decoder tvoj komp tj. određeni codec na računalu.
EDIT - citiram ovaj post: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kako-uhvatiti-hrt-2-hd/210059.aspx?page=0&jumpto=4237428&sort=asc&view=flat
(pojma nemam kako da umetnem citat pod 'uredi')
Evo slučajno nabasao na temu i još k tome si izabrao identičan DVB-T stick koji imam i ja, pa rekoh da odgovorim čovjeku.
Stick posjeduje MPEG4 i hvata HRT 2 HD. Kvaliteta signala mora biti prilično dobra da se na slici ne pojavljuju artefakti. Testirao sam samo sa 100% (nema problema) i 60% signala (artefakti). Za usporedbu, ja sam iz Zagreba sa direktnim pogledom na Sljeme i otprilike 4km zračne linije od tornja - to je slučaj 100% kvalitete signala. Kada metnem antenu na suprotnu stranu zgrade (južnu) signal pada na 60% i HRT 2 HD postaje negledljiv (zvuk je u redu). U oba slučaja svi ostali SD kanali rade bez problema ako te to zanima. Inače, nigdje na kutiji proizvoda ili online ili u manualu nisam naišao na podatak da li posjeduje mpeg4 decoder :)
Kako si sam spomenuo kasnije kvaliteta HD slike je na hrvatski nečim zasad... To će se promijeniti kada počnu emitirat HD materijal.
Osobni feeling mi je kao da slika HRT 2 HD ima trunkicu manje slika u sekundi nego inače, oko 20, i primijeti se (ne puno ali...). Ne znam zbog čega pa ti ne mogu reći da li će se i tebi tako ponašati. Ako te još što zanima slobodno pitaj.
da, ja imam istu situaciju, kvaliteta signala nije baš stabilna, te često pada i postaje negledljivo. mislim da ću uzet nekakvu ovakvu antenu - http://www.chipoteka.hr/artikl/47157/antena-tv-sobna-s-pojacalom-41-db-metronic-426994 . mislim da bi onda trebalo bit ok, jer se ipak radi o 41db gainu, dok pretpostavljam da ova moja ima 0 (znam da zvuči čudno, ali našao sam neke na chipoteci koje su još veće od od ove moje male antenice koju sam dobio u paketu sa receveirom, i također imaju 0 dbi-a).
nadalje, ljudi su malo krivi shvatili moj post (http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kako-uhvatiti-hrt-2-hd/210059.aspx?page=1&jumpto=4239247&sort=asc&view=flat), to je bila šala.
to znači da je neka nekompatibilnost. Ako je tuner mpeg4 onda probaj nadograditi firmware
Preko čega hvataš, tv kartica ili dvb-t receiver?
Nadje li uposte ijedan digitalni kanal?
Imam i ja LG plazmu i da bi nasao digitalne kanale morao sam promjenut zemlju na austriju/ njemacku i sl i od tada ih pronalazi
Što je na kraju s Bnetom?
Ne zna se još ali ja mislim da ga neće imati u ponudi.
Može mi netko pomoć? Imam LG 42LG60, spojen je direktno na antenu, bez ikakvog recievera. E sad, našao sam HRT2 HD no kad idem na kanal piše mi samo na TV-u "HD usluga". Kako da to riješim? Ili nema načina, pa ću gledat svjetsko u SD-u?
ii počelo je emitiranje tog HD feeda, razlika je očita
Za sve korisnike B.netove televizije, ništa od HRT2 HD. Naime, B.net i VIPnet nisu potpisali ugovor za emitiranje HRT2 HD kanala. Svi koji želite gledati HD kanal, a imate B.netovu televiziju morati ćete nabaviti DVB-T MPEG4 prijamnik (ukoliko vaš televizor ne posjeduje postojeći) te sobnu ili vanjsku antenu.
Iako ova informacija nije službena, nekoliko ljudi je dobilo tu informaciju od službe za korisnike.
Za sve korisnike B.netove televizije, ništa od HRT2 HD. Naime, B.net i VIPnet nisu potpisali ugovor za emitiranje HRT2 HD kanala. Svi koji želite gledati HD kanal, a imate B.netovu televiziju morati ćete nabaviti DVB-T MPEG4 prijamnik (ukoliko vaš televizor ne posjeduje postojeći) te sobnu ili vanjsku antenu.
Iako ova informacija nije službena, nekoliko ljudi je dobilo tu informaciju od službe za korisnike.
Pozdrav, imam Samsung UE323H5000 i navedeno je za njega da ima DVB-T tuner (http://uk.hardware.info/productinfo/149528/samsung-ue32eh5000), al i dalje ne mogu uhvatiti HRT 2 HD, radio sam auto tuning u postavkama televizora i ništa... što da radim?
Jesi li siguran da tvoj televizor posjeduje ugrađeni MPEG4 prijamnik? Ako da, koju antenu imaš?
Hvataš li slijedeće kanale?
- HRT 3
- HRT 4
- RTL 2
- Doma TV
Jesi li siguran da tvoj televizor posjeduje ugrađeni MPEG4 prijamnik? Ako da, koju antenu imaš?
Hvataš li slijedeće kanale?
- HRT 3
- HRT 4
- RTL 2
- Doma TV
Siguran sam da ima mpeg4 prijamnik, sad sam vidio u uputstvima. Imam Bnet, nemam antenu.
Ove kanale uredno hvatam.
U tom i jest caka, B.net nema taj kanal jer nije potpisao ugovor sa HRT-om. Kako bi uhvatio HRT2 HD moraš imati antenu i DVB-T MPEG4 prijamnik. Antenu (mpže i sobna ukoliko nisi daleko od odašiljača) moraš spojiti u TV i onda pretraži kanale.
Siguran sam da ima mpeg4 prijamnik, sad sam vidio u uputstvima. Imam Bnet, nemam antenu.
Ove kanale uredno hvatam.
Onda Bnet ne daje taj kanal, a za hvatanje kanala treba antena zar ne?