Kako staviti novi OS ako nemam cd čitać?

poruka: 103
|
čitano: 30.903
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam ogroamn problem na laptopu mi je pao os i ja ga želim stavit novi .. ali mi je otišo u nepovrat cd čitać .. neznam kako da bootam s nečeg drugog .. a da mogu normalno instalirat OS nije bitno koji može i windows i linux ubuntu ... evo dolje su vam slike izbornika za bootanje na laptopu .. probao sam preko usb-a da postavi u biosu usb-sdd al ne radi .. pa ako ima netko riješenje prko lana ili nešta drugo .. da to riješim što prije .. jer mi j laptop potreban .. ?

boot1 boot1
boot2 boot2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj s USB sticka HOW TO?

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kako staviti novi OS ako nemam cd čitać?

pa el nisi pročito da sam probo ... probao sam ubuntu normalno stavit na usb .. i na PC-u ga boota ... ali na laptopu ne ..

16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

pa el nisi pročito da sam probo ... probao sam ubuntu normalno stavit na usb .. i na PC-u ga boota ... ali na laptopu ne ..

Sorry,nisam pročitao do kraja.Kako neće?Opet boota HDD ili?

Fućkaj ga!
15 godina
neaktivan

ma ne jesi vidio slike ... imam opciju boot usb-fdd ... dok na kompu usb-hdd .. i na kompu hiće ali na laptopu ne želi bootat usb .. ne želi pokrenit ništa što je na usbu .. pa pitam ima li mogučnosti da nekako bootam prko lana .. ili nekak drugačije...??

15 godina
neaktivan

Pomagajte .. treba mi .. neznam kako napravit da radi.,... mogo li nekako spojit hard sa kompom??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Pomagajte .. treba mi .. neznam kako napravit da radi.,... mogo li nekako spojit hard sa kompom??

Kažeš da USB ulazom ne možeš,neznam ni ja kako drugačije spojit?Neodlučan

Fućkaj ga!
16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Imam ogroamn problem na laptopu mi je pao os i ja ga želim stavit novi .. ali mi je otišo u nepovrat cd čitać .. neznam kako da bootam s nečeg drugog .. a da mogu normalno instalirat OS nije bitno koji može i windows i linux ubuntu ... evo dolje su vam slike izbornika za bootanje na laptopu .. probao sam preko usb-a da postavi u biosu usb-sdd al ne radi .. pa ako ima netko riješenje prko lana ili nešta drugo .. da to riješim što prije .. jer mi j laptop potreban .. ?

Garancija laptopa? E sad neznam ako su identični ulazi na laptopu od prže onda izvuci iz stolnog pc-a i uštekaj i radi s otvorenim laptopom dok nedigneš win i sve to nesrediš kad središ onda vrati kako je prije bilo i nastavi s radom gdje si stao!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:ma
15 godina
neaktivan

hh nisu isti .. a laptop je star tak da . nema garanciju .. men jedino zanima dali je moguče bootat preko lana .. ili nekak super formatiranim usbom.. da radi ko fdd

17 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem kad sam na sestrin MSI MegaBook htio podići win7, nema novog biosa koji bi eventualno dao boot from USB a pržilica ne čita ništa. Ja sam to riješio na ovaj način: izvadio HDD i ubacio ga u drugi komp (koji ima gotovo isti chipset NF6100/430) i podigao windows tako, nakon što sam podigao windows vratio sam HDD u laptop i radi normalno.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e sad treba nač laptop s istim čipsetom .. probo sam sa hp-om koji nema isti čipset paonda ne želi dić os!

15 godina
neaktivan

Ajde pls pomagajte ... vidite da ima nešto onboard lan boot .. za šta je to i kako to koristit ako je moguće preko toga!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
15 godina
neaktivan

pa s time stvaram bootabilan usb linux-a

17 godina
neaktivan

Mozes preko LANa ali moras snimiti drivere za mreznu, za to ti treba floppy barem :D

googleaj: PXE install windows

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Izvadi disk iz laptopa, spoji ga na komp, kopiraj na njega sadržaj DVDa od Win7, vrati disk u laptop, namjesti da se boota sa diska i trebala bi se pokrenut instalacija Win7.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 16:14 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a sa čime da spojim pata laptop disk na komp .. windos  7 mogu instalirat dost je jak ali pata disk ..==?? na komp???

16 godina
odjavljen

Pa trebao bi imati PATA kontroler na kompu, barem jedan kanal. Ako nemaš, neki frend sigurno ima pa sredi to kod njega.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

Možda ga muči 2.5" ATA konektor ... za to postoji konverter 2.5"->3.5"

16 godina
odjavljen
Mladen kaže...

I na 2.5" i 3.5" disku se nalazi jednak ATA konektor, nema razlike. Na desktop PC možeš spojiti bilo koji 2.5" disk bez ikakvog konvertera, jedino ti treba držač za taj disk da ga nekako staviš u kućište - to je taj 2.5"->3.5" "konverter".

A ako ipak ne pašu konektori, možda je samo adapter na disku. Vidi link.

Očito da nisu isti. Ispričavam se na dezinformacijama, kupi 2.5"->3.5" adapter za konektor i sredi to tako. Sry još jednom Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 1:24 (Sum_of_all_fears).
17 godina

Zanimljivo :) ... valjda SATA ima jednake konektore i za 2.5" i 3.5".

2.5" ATA diskovi (ok, sad se radi preglednosti nazivaju PATA), ne samo da imaju fizički manje konektore već je veći i broj pinova (44 vs. 40) jer je u konektoru i napajanje.

15 godina
neaktivan
sa gdje da nađem taj prijelaz! s PC-PATE na laptop PATU
17 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Mladen kaže...

I na 2.5" i 3.5" disku se nalazi jednak ATA konektor, nema razlike. Na desktop PC možeš spojiti bilo koji 2.5" disk bez ikakvog konvertera, jedino ti treba držač za taj disk da ga nekako staviš u kućište - to je taj 2.5"->3.5" "konverter".

A ako ipak ne pašu konektori, možda je samo adapter na disku. Vidi link.

koja glupost....

Z
17 godina
protjeran

to što piše USB FDD kad pritisneš ENTER da li možeš promjeniti koji uređaj. koje su specifikacije laptopa. ako je stariji ja sam jednom "naselio" na disk win 98 i mapu sa xp, vratio ga u laptop i onda pokrenuo setup exe od xp-a i sve je radilo.

p

Z
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 23:57 (opcom).
15 godina
neaktivan
ajde mi detaljnije objasni šta da napravim s čim da mogu dić xp ili ubuntu
15 godina
odjavljen

Ako na laptopu imaš u biosu opciju USB-CDROM, spoji cd rom na converter, sata(pata) to usb i veselje. Ako nemaš onda boootaj prek lana

Na drugom kompu instaliraj linux na triple/quad/dual boot i stavi network sharing i zaštekaš laptop u lan u on boota linux onog kompa. Ako ga hočeš instalirat, jer sad još nije installiran. IMaš opciju u meniju, format-install--idt.... Ko da instaliravaš s LIVE cd-a, Neznam kak se zovu opcije jer sam to jedino radio s knnopixom, a ne ubuntuom.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

0 0 hvala 0
15 godina

Sta je sa vanjskim DVD-om?

Ako ga nemas posudi od nekoga ili ga kupi i bok......ta stvar uvijek dobro dode.

Dali ti USB inace ok radi na tome notebooku?

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
15 godina
neaktivan

usb radi ok .. i na njemu i na kompu bez frke .... a dali mogu to uradit preko lana samo da ubacim live cd u pc da ne instaliravam .. i da to podesim.. i ako ima ko da mi objasni šta da bodesim gdje da mi boota s mreže ... i da mogu na laptop instalirat linux... ubuntu ...

15 godina
neaktivan

dali je moguće preko windows servera .. napraviti nešto i da laptop boota s njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice