Kako izbrisati Dualbot?

poruka: 10
|
čitano: 4.446
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako izbrisati Dualbot?

E ovako decki trebam odgovor sto u kracem roku...

Imam komp na kom je maticna Prescott 800 bios nemam pojma koi je...ugl u bios se ulazi sa TAB te mislim da je stari bios...Ubacio sam CD za instalaciju novog windowsa i nije mi htjelo da otvori boot pri paljenju kompa onda sam  otisao preko MY Comp i instalirao  xp kao i svaki drugi program ali problem je u tom sto mi je ostao stari XP i sad kad ga palim imam dva sistema ali jos veci problem je sto je taj stari XP administrator i na ovaj sad novi nemogu da skinem ili da instaliram...sad me zanima kako bi ja mogao izbrisati taj stari sistem i da ostane samo ovaj i dao ovaj bude administrator...nadam se da ste shvatili....molim vas dajte mi odgovor sto prije

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kako izbrisati Dualbot?

Desni klik na My Computer > Properties, kartica Advanced, klik na gumb Settings unutar okvira Startup and Recovery, makni kvačicu s Time to display list of operating systems.

15 godina
neaktivan
Kako izbrisati Dualbot?

moze i ovako:
Win 7; otvoris Start, upises msconfig, pod karticom boot i izbrises koji netrebas
Win xp: Otvoris start, run, upises msconfig, pod karticom boot i izbrises koji netrebas 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sheeva kaže...

moze i ovako:
Win 7; otvoris Start, upises msconfig, pod karticom boot i izbrises koji netrebas
Win xp: Otvoris start, run, upises msconfig, pod karticom boot i izbrises koji netrebas 

I, ako mu se i dalje prikazuje izbornik, pod Timeout stavi 0seconds.

14 godina
neaktivan
Kako izbrisati Dualbot?

i sad sam  nesto pogresno napravio...nisam mogao cekati vas odgovor i stavio sam HDD u svoj komp jer je u mene noviji bios i naravno lakse se snalazim na njemu...i preko svog kompa sam instalirao windows i sve je bilo ok ali kad sam vratio HDD u taj komp kojem pripada sporo je radio...nezz stv kako da udjem u taj bios od tog kompa jer u bios se ulazi sa TAB kad udjem  nemogu raditi sa tastaturim ono gore dole itd onda nemogu uci ono F8 pa mi se pojave svi pogoni pa kad pritisnem  na dvd pogon ono ga pokrene te pokrene i instalaciju nikako nema auto boot ubacim cd i nista normalno se pali komp dok kod mog kad ubacim cd pise mi ako zelim da botujem taj CD  da pritisnem  bilo koju tipku stv  glup bios sad ako vi znate jeli ima koji drugi nacin da porenem instalaciju tog windowsa molim vas recite mi...jer stv nezz vise sta da mu radim...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
*Guzman* kaže...

i sad sam  nesto pogresno napravio...nisam mogao cekati vas odgovor i stavio sam HDD u svoj komp jer je u mene noviji bios i naravno lakse se snalazim na njemu...i preko svog kompa sam instalirao windows i sve je bilo ok ali kad sam vratio HDD u taj komp kojem pripada sporo je radio...nezz stv kako da udjem u taj bios od tog kompa jer u bios se ulazi sa TAB kad udjem  nemogu raditi sa tastaturim ono gore dole itd onda nemogu uci ono F8 pa mi se pojave svi pogoni pa kad pritisnem  na dvd pogon ono ga pokrene te pokrene i instalaciju nikako nema auto boot ubacim cd i nista normalno se pali komp dok kod mog kad ubacim cd pise mi ako zelim da botujem taj CD  da pritisnem  bilo koju tipku stv  glup bios sad ako vi znate jeli ima koji drugi nacin da porenem instalaciju tog windowsa molim vas recite mi...jer stv nezz vise sta da mu radim...

Formatiraj taj disk i ubaci ga natrag u komp. Ubaci CD i pokreni komp. Trebao bi bootati sa cd-a jer ga vidi kao jedini bootabilni medij. Barem je tako kod mog BIOS-a...

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
17 godina
moderator
*Guzman* kaže...

Na kompjuter spoji PS/2 tipkovnicu. Valjda ti se vraćanjem diska u kompjuter resetirao CMOS, pa se poništila opcija Legacy USB ili tako nešto, koja omogućava korištenje USB tipkovnice (u BIOS-u i u boot izborniku).

14 godina
neaktivan
Kako izbrisati Dualbot?

ljudi dragi molim vas nemogu vise izludio sam  citav dan i citavu noc pokusavam ovo napraviti postoji li ijedan drugi nacin da pokrenem cd osim sa F8 u bios mi nece da radi strelice ESC radi stv neznam vise sta da radim a neznam kako cu tom covjeku na oci kad vidi da nisam napravio dajte pomozite mi molim vas formatiro sam disk i ubacim ga u komp od tog covjeka i ubacim cd ali nece da botuje cd nece sa f8 da udje neznam vise sta da radim....molim vasss

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
*Guzman* kaže...

Na kompjuter spoji PS/2 tipkovnicu. Valjda ti se vraćanjem diska u kompjuter resetirao CMOS, pa se poništila opcija Legacy USB ili tako nešto, koja omogućava korištenje USB tipkovnice (u BIOS-u i u boot izborniku).

pa stavio sam tu PS/2  tj ona sa okruglim dzekom ali udjem u bios ali nece strelice gore dole itd osim ESC postoji li neki drugi nacin da bootujem CD??

17 godina
moderator
*Guzman* kaže...
pa stavio sam tu PS/2  tj ona sa okruglim dzekom ali udjem u bios ali nece strelice gore dole itd osim ESC postoji li neki drugi nacin da bootujem CD??

Koju matičnu ploču imaš? Koji BIOS? Traži li te kakvu šifru?

Probaj s drugom tipkovnicom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice