Istekla Windows licenca

poruka: 8
|
čitano: 9.186
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Istekla Windows licenca

Danas me je kompjuter obavijestio da mi je istekla Windows licenca i da je trebam ponovo aktivirati. Kada sam je ponovo htio aktivirati u postavkama ,opet mi je izbacilo isto: da je licenca istekla. U čemu je stvar, šta treba da uradim? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Istekla Windows licenca

Pretpostavljam da treba da kupiš novu licencu ...... ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Istekla Windows licenca

Ako je ne kupim, šta će se desiti?

Licenca se, pretpostavljam, plaća?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Istekla Windows licenca

ovisi koja verzija-licenca, neke možeš kupiti i aktivirati.. one druge ne možeš. Pronađeš fix uz pomoć googla i 'naoružaš' se ili wga..

uobičajena posljedica nakon updatea (par puta godišnje) i interesa MSa koji tolerira.

-do aktivacije, neće se desiti ništa strašno, osim što će te win stalno upozoravati, promijeniti pozadinu i gasiti se kroz sat..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

ovisi koja verzija-licenca, neke možeš kupiti i aktivirati.. one druge ne možeš. Pronađeš fix uz pomoć googla i 'naoružaš' se ili wga..

uobičajena posljedica nakon updatea (par puta godišnje) i interesa MSa koji tolerira.

-do aktivacije, neće se desiti ništa strašno, osim što će te win stalno upozoravati, promijeniti pozadinu i gasiti se kroz sat..

U pitanju je Windows 7. Prije par mjeseci mi se desio kvar na kompjuteru. Odnio sam ga majstoru, on je podigao sistem, instalirao Windows 7. Kada sam probao ponovo aktivirati, kompjuter me ponovo vratio na obavještenje da je istekla licenca. Ispod piše da mogu promijeniti ključ. Ušao sam, ali moram unijeti šifru koju nemam.

Kako bih mogao doći do tih fix-eva?

Da li je ovo povezano sa problemom koji se pojavio? Radi se o sljedećem: Naime, računar je podešen tako da nakon 20 minuta ne korištenja se sam ugasi. Kada bih ga ponovo upalio, čuo bi se zvuk pucketanja na monitoru i slika bi bila lošija prvih par sekundi. Poslije bi bilo sve normalno, nije bilo problema u radu. Prije dva dana, kompjuter je počeo sporije da radi. Kada ga upalim, treba mu neko vrijeme da uđe u Google i druge stvari. Kasnije računar opet postigne normalnu brzinu otvaranja željenih sadržaja.

Da li je aktivacija neophodna?

16 godina

verzija je za home-pro ili VLK-enterprise licence (ove druge ne možeš kupiti, samo za frime), pa ako imaš npr w7pro, možeš kupiti i aktivirati key.. ali ne neku drugu verziju-drugi ključ (i cijena).

postavke powera nemaju veze s aktivacojm (problemi, zagrijevanje, driveri..). Neaktivirani win može raditi ali ćeš često ostati bez savea.. jednostavno se ugasi (a ako MS odluči, može se i neupaliti više).

Majstor je možda instalirao 'normalnu' licencu (home-pro) i svaka dozvoljava 10-30 dana rada do aktivacije.. (to je čisto-legalno, drugo ne smije ni napraviti.. tj bio bi pirat). 'naoružavanje' translate ENG .. možda pomogne :) ali to je kratkoročno/ograničeno.

14 godina
neaktivan
Istekla Windows licenca

On je popravljao kompjuter prije nekoliko mjeseci, tako da se ne radi o toj verziji 10-30 dana.

Nisam znao da je tako ozbiljno, da se može desiti da se više ne može pokrenuti.

Ako nije problem, da li bi mi u poruci mogao napisati kako da dođem do tog fix-a?

0 0 hvala 0
16 godina

rearm je recimo dozvoljen.. (nije crack) u CMD, admin, ''slmgr -rearm'' i nakon toga restart, kad se upali imaš određeni broj dana..

ako je npr enterprise, tad možeš aktivirati na 90 dana.. to je kao trial, pa je opet unutar 'zakona'.. tj nije piraterija-crack. Za ostalo google, kupnja i sl.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice