Ikone desktop foldera pokazuju da je folder prazan

poruka: 10
|
čitano: 2.024
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle, odjednom mi se na laptopu pojavila jedna sitnica, nije neki big deal, ali me nervira, pa ako netko zna kako riješiti.

Dakle, default ikone 2 foldera na desktopu (u kojima su fileovi) prikazuju kao da u njima nema ničega (vidi prvu sliku).

Kada taj isti folder copy/pasteam u neki folder, normalno kao što bi trebao pokazuje da su unutra fileovi.

Zapravo, sad sam testirao, koji god folder kopiram na desktop, prikazuje ga kao da je prazan.

Zna netko u čemu bi mogla biti stvar?

Probao sam rebuildati icon cashe s bat fileom ODAVDJE, probao sam i preko Disck cleanup pobrisati Thumbnails, ali problem je i dalje tu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 0:20 (marijanooo).

0 0 hvala 0
17 godina

Datoteke koje su ti u tim file-ovima su smjestene na c disk ili su ti samo precac sa drugih diskova?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Ikone desktop foldera pokazuju da je folder pr

-ne brisati thumbnails, samo cache.. + treba ga povećati.

-kad otvoriš neki folder (ili meni kao w7-start meni..) sačekati.. dok se sve ikone učitaju (sporost HDDa, sysa.. treba malo vremena..) i tek kad se sve učita, indexira, kreira se tumbnails... ako žuriš, ostane prazan. ... ako ga brišeš (zato ne brisati) treba to ponoviti, .. itd.

brži sys to obavi trenutno (a ovisi i o količini fileova, jer iz svakog se čupaju info-preview podaci..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 12:01 (ihush).
14 godina
walentkane kaže...

Datoteke koje su ti u tim file-ovima su smjestene na c disk ili su ti samo precac sa drugih diskova?

Jedan folder je smješten baš na desktop i njega sam uspio osposobit tako šta sam otvorio desktop u exploreru, desni klik na file, properties, customize, change icon, restore defaults.

Druga datoteka je shortcut za folder na d disku i nju ne mogu osposobit jer nemam te opcije.

Inače, radi se o Windows 7.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 12:33 (marijanooo).
16 godina

opciju podešavaš na targetu-folderu, ne na shortcutu.

povećaj iconcache s 2000 na 20000.. tak nešt :)

14 godina

A kako povećati icon cache?

Probao sam tako da restore-am default na target folderu, ali nije pomoglo. Čudno mi je da je tako samo kad se radi o dektopu, a drugdje svugdje radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 15:16 (marijanooo).

0 0 hvala 0
16 godina
marijanooo kaže...

A kako povećati icon cache?

Probao sam tako da restore-am default na target folderu, ali nije pomoglo. Čudno mi je da je tako samo kad se radi o dektopu, a drugdje svugdje radi.

-nevjerojatno.. nemam blage veze koji os (w7) itd., ali sam otkrio neki čarobni search, google.. i vidi. :)) tko bi rekao, samo odaberi odgovor..

tajna, google vam takav odgovor da trenutno, točan, .. moj može biti netočan, može nikad ili kad je već kasno. Nemojte biti bespomoćni, lako je.

14 godina

Ne pomaže povećanje icon cachea..

Kao što sam rekao, problem je samo s tim shortcutom koji se nalazi na desktopu. Ako taj isti shortcut skopiram u bilo koji drugi folder, normalno ce prikazat fileove koji su unutra.

0 0 hvala 0
16 godina

shortcut nije folder, naravno da ne prikazuje sadržaj ... tj shortcutu možeš promijeniti ikonu u bilo što.. dok je folder stvar sysa..

14 godina

OK, sad sam te izgubio. Ali ono što znam je da je prije shortcut tog foldera prikazivao fajlove koji su unutra, kao i da ih sada prikazuje kad shortcut nije na desktopu (slika 2), ali ih više ne prikazuje kad je na desktopu (slika 1).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice