Game port Code 12

poruka: 10
|
čitano: 5.053
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Game port Code 12

Naime imam zvucnu karticu sa game portom kada je prikljucim na plocu windowsi je prepoznaju i instaliraju defoltne drivere

medjutim u Device Menageru pored Game porta stoji zuti znak sa usklicnikom a u opisu problema stoji Code 12

Uglavnom ja sam pokusavao disablat razne uredjaje sto u Device Menageru sto u biosu Ali nisam nasao rjesenje

Ako se netko susreo sa ovakvim problemom ili ima rjesenje bio bi zahvalan.

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Game port Code 12

-koji OS? novi win7 ne podržava Game port. Sasvim nevažno ako netrebaš (pra)stari joystick ili odgovarajući midi port.

Za integriranu postoje opcije u BIOSu za game port, za dodatnu karticu provjeri jumpere.

- uvjek konkretne probleme, pitanja i sl. počni rješavati tražeći odgovarajući driver na stranicama proizvođača uređaja...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Promjeni osam zvucnu karticu updato drivere u biosu onemogucio game port (imam 15 pinova  na maticnoj ) i kad to disablam u biosu  opet ista stvar

Rjec je o Xp-u

Koji jumper da trazim???

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 16:20 (CeBa).
15 godina

pa koristi game port sa maticne! nevidim u cemu je problem! ali ako hoces bas onaj onda! prvo makni sve drivere od zvucne kartice sa driver cleanerom!ugasi komp izvadi karticu!u biosu iskljuci gameport od maticne i udi u windowse!i ugasi komp pa stavi zvucnu onda i trebalo bi raditi!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

Ne kontas ti da je na maticnoj game port ali ne kao utor nego u cosku ploce stoji 15 pinova na koje bi se trebao ustekat kabel koji na kraju zavrsava game portom

Taj kabel ne mogu nac pa zato pitam

...
16 godina

-BIOS nema veze s dodatnim uređajima, odnisi se samo na integrirane... tak da tu nemaš što tražiti za dodatnu audio karticu.

Kartica možda ima, možda nema jumper. Ako ima moguće je jumperima odrediti neke postavke, kao recimo isključiti gameport.

Što te zapravo muči? Dali radi audio? Dali trebaš Game port?

Za XP moraš instalirati odgovarajući driverkoji si dobio s karticom ili skinuti sa stranica proizvođača...

-ništa od ovog nisi naveo (probao?), kako ti pomoći?

Sam uskličnik može biti i zbog kvara... ništa neobično, stvari imaju običaj pokvariti se ... Tad nemožeš ništa, osim zamjeniti.

CeBa kaže...

Ne kontas ti da je na maticnoj game port ali ne kao utor nego u cosku ploce stoji 15 pinova na koje bi se trebao ustekat kabel koji na kraju zavrsava game portom

Taj kabel ne mogu nac pa zato pitam

-aleluja! napokon nešto..

-nema kabela, u zadnjih par god, je jako mali broj MBO koje dolaze s kabelom za gameport.

To nije dodatna kartica, to je samo konektor-kabel. Vrati BIOS na default i instaliraj driver.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 16:34 (ihush).
15 godina
neaktivan
Game port Code 12

pokusat cu ponovno mozda nisam najbolje objasnio

prvo sam imao zvucnu C-media naeznam koji model napravio sam update drivera ali sa novim drivero mije pokazivalo game port uopce da postoji

stoga sam stavio staru Yamaha XG instalirani su driveri ali opet isti problem

na pci socketima nema nikoja kartica osim zvucne

vjerujem da u biosu game port stoji iz razloga tog sto imam tig 15 pinova na dnu ploce (ASUS A7N8X-X) ispod kojih stoji game port

u biosu sam diseblo game port , MDI, printer port, ali bez uspjeha

nadm se da sam sad dobro objasnio :D

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hmm pokusat cu ali ne mislim da ce to ista rjesit

...
15 godina
neaktivan
Game port Code 12

Ucinio sam  kako rece ali ista pjesma

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

... izvrsno objašnjavaš, samo sam ja malo spor u shvaćanju.. (istina, ponekad bi mogao konkretnije napisati, ali dobro je i ovako..) {#}

-jedino te muči žuti uskličnik ( ! ) ? -obriši u device manageru i refreshaj.

Ako ne koristiš stari joystick, nema potrebe rješavati taj problem.

redom;

- imao si C-media, nije pokazivao game port -OK. (dali ga uopće fizički ima? driver itd.)

nakon tog Yamaha XG.. isti problem (i dalje neznamo koji problem osim žutog uskličnika!?)

Za oba slučaja: To bi značilo da nema drivera ili je uređaj neispravan.

Sad u priču ulazi BIOS i 15 pinova... OoooKkkeey., -ali BIOS nema veze s dodatnim karticama, samo s integriranim.

To znači da je prvo-sponemuta (okrivljena) kartica integrirana? Ako je dodatna, zašto? itd..

Recimo da je ta integrirana, CMI chip (na asus str. potraži driver) obično je neki MaxSound...

Pošto je game port ugl. generički driver samih windowsa, lako moguće da je tim promjenama, došlo do brljavljenja, opet , brisanje (uskličnika) i reinstall drivera bi trebali rješit stvar..

-naravno, ako je uređaj ispravan (što nemožemo znati..).

može biti i do nekih opcija, recimo postavki windowsa...

-trebaš omogućiti instalaciju necertificiranih drivera (Sys.properties/Hardware/Driver Signing..). Možda je sve OK, ali tad windowsi jednostavno ignoriraju driver.

Nemožeš pronaći Game port kabel? misliš među svojim djelovima-u kutiji, po trgovinama ili ... ?? -Ako ga nema, nema. Tako je već neko vrijeme (daj oglas na forumu ...netko će ti pokloniti -Božić..)

Ne isplati se kupovati ili tražiti ga, jer jeftikaner game pad košta 30kn, kabel sigurno 15-20 (i nema ga..). Uz to što je možda (zbog uskličnika) neispravan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice