Flashanje Biosa - računalo se ne boota

poruka: 6
|
čitano: 910
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Prije 2 dana sam kupio novi pc, sastavio, upalio, ali ne radi. 

Komponente su:

- maticna ploca MSI B350M MORTAR

-graficka kartica MSI GTX1060 6GB

- procesor AMD RYZEN 5 2600

- 16GB corsair vengance led ram

- 1TB HDD 

-256GB Intel SSD

Prilikom paljenja pc-a, sve komponente se ukljuce, ventilatori graficke rade, maticna ima pozadinsko svjetlo i upale se CPU i DRAM lampice ali se VGA lampica ne upali (CPU i DRAM se ugase nakon kratkog vremena), RAM svijetli, ali najbitnije od svega, ne cuje se *BEEP* pri paljenju, sta bi znacilo da se racunalo ne boota ako se ne varam.

Na internetu sam nasa da je problem u verziji BIOSa na maticnoj, jer Ryzen procesori izdanje 2000 (znaci i moj koji je 2600) podrzavaju samo noviju verziju biosa. 

Zvao sam vise servisa u splitu vecina mi je rekla da ne mogu oni to napraviti, a od jednog sam dobio informaciju da mi mogu odlemit cip s maticne, flashat ga i zalemit natrag, sta mi ne zvuci lipo buduci da maticna nije radila 10min od kad je kupljena 😂..

Zanima me moze li netko u Splitu ili okolici odraditi flashanje BIOSa bez da odleme cip i tako to odrade, nego da pomocu nekog od podrzanih procesora odrade flash i vrate natrag moj procesor?

Podrazumijeva se da bi platio to tako da ako mogu dobit informaciju o cijeni bilo bi super.

Podrzane procesore i verzije BIOSa sam nasao na ovoj stranici:

http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/B350M_MORTAR.html

Unaprijed hvala na pomoci.

Josip

Rest in pieces
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2018 13:11 (J05ip).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakvo lemljenje tim se gubi garancija, vrati to na servis ako je novo

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2018 13:19 (peroko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Flashanje Biosa - računalo se ne boota

ti bi lemio?

a ne padne ti na pamet posuditi Ryzen 1xxx serije ili neki AM4 APU stariji A6/A8/A10, flešnut zadnji BIOS i onda staviti Ryzen 2600?

nemaš frenda/poznanike?

ili odi u prvu malo jaču IT trgovinu s pločom i platiti da ti zaflešaju?

Kakve su to trgovine u SPlitu da nemaju jeftikaner CPU od 200 kn na stanju samo za flešnuti BIOS'

Ju je je? Je ju je!
7 godina
protjeran

Ne mora se čuti BEEP (doduže ne znam konkretno za tu MBO), ali vjerojatno je problem u BIOS-u.

Ne znam gdje to u Splitu možeš napraviti (čudno mi da baš niti jedan servis ne može), ali možeš direktno od AMD-a naručiti "boot kit", ako ti se ne žuri.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Flashanje Biosa - računalo se ne boota

Ma kazem da ne bi lemio da mi je suludo to. Al kako nisam nikad radio po BIOSu strah me sam to da ne sprzim nesto.

Pitat cu u LINKS ili neki tako ducan, jer svaki servis koji sam zva kazu da nemaju oni tih procesora. 

Rest in pieces
10 godina
neaktivan

A za narucit boot kit cu cekat jos mjesec dva dok to sve stigne.. pokusat cu rijesit u neki servis/ducan ako ide.. nadam se da cu uspit. 😕

Rest in pieces

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice