Pozdrav,
Prije 2 dana sam kupio novi pc, sastavio, upalio, ali ne radi.
Komponente su:
- maticna ploca MSI B350M MORTAR
-graficka kartica MSI GTX1060 6GB
- procesor AMD RYZEN 5 2600
- 16GB corsair vengance led ram
- 1TB HDD
-256GB Intel SSD
Prilikom paljenja pc-a, sve komponente se ukljuce, ventilatori graficke rade, maticna ima pozadinsko svjetlo i upale se CPU i DRAM lampice ali se VGA lampica ne upali (CPU i DRAM se ugase nakon kratkog vremena), RAM svijetli, ali najbitnije od svega, ne cuje se *BEEP* pri paljenju, sta bi znacilo da se racunalo ne boota ako se ne varam.
Na internetu sam nasa da je problem u verziji BIOSa na maticnoj, jer Ryzen procesori izdanje 2000 (znaci i moj koji je 2600) podrzavaju samo noviju verziju biosa.
Zvao sam vise servisa u splitu vecina mi je rekla da ne mogu oni to napraviti, a od jednog sam dobio informaciju da mi mogu odlemit cip s maticne, flashat ga i zalemit natrag, sta mi ne zvuci lipo buduci da maticna nije radila 10min od kad je kupljena 😂..
Zanima me moze li netko u Splitu ili okolici odraditi flashanje BIOSa bez da odleme cip i tako to odrade, nego da pomocu nekog od podrzanih procesora odrade flash i vrate natrag moj procesor?
Podrazumijeva se da bi platio to tako da ako mogu dobit informaciju o cijeni bilo bi super.
Podrzane procesore i verzije BIOSa sam nasao na ovoj stranici:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/B350M_MORTAR.html
Unaprijed hvala na pomoci.
Josip