imo sam prije u komp. hdd od 40 gb na kojem je bio xp i njega sam izvadio i stavio ga u onu ladicu za externi disk da mi bude. formatiro sam ga normalno kao i stic preko wind. i normalno prebacujem podatke na njega filmove programe itd. ali kad taj disk spojim s dvd-om preko usb-a uopce nece da mi pokaze filove koje imam na njemu stalno mi pise NO FILE AVAILBLE i probao sam prebaciti i na fat 32 i na ntfs,a stic koji god ubodem odma mi izbaci sta ima na njemu. od prijatelja sam neki dan ukljucio exteri hard od 1 tera.u dvd-e i normalno mi je ocito sve sto ima na njemu...
u cemu bi tu mogla biti caka? jel mozda nece sto je disk osto na primarnom a treba biti na extended ili sta vec da probam napravitit s tim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imo sam prije u komp. hdd od 40 gb na kojem je bio xp i njega sam izvadio i stavio ga u onu ladicu za externi disk da mi bude. formatiro sam ga normalno kao i stic preko wind. i normalno prebacujem podatke na njega filmove programe itd. ali kad taj disk spojim s dvd-om preko usb-a uopce nece da mi pokaze filove koje imam na njemu stalno mi pise NO FILE AVAILBLE i probao sam prebaciti i na fat 32 i na ntfs,a stic koji god ubodem odma mi izbaci sta ima na njemu. od prijatelja sam neki dan ukljucio exteri hard od 1 tera.u dvd-e i normalno mi je ocito sve sto ima na njemu...
u cemu bi tu mogla biti caka? jel mozda nece sto je disk osto na primarnom a treba biti na extended ili sta vec da probam napravitit s tim?
Ma kako spojis taj disk s dvd-om preko usb-a?!?
Sto ti to znaci?
pa dvd-e ima izlaz za usb-e i prikljucim usb-e ili taj externi disk u njega i gledam preko tv-ea filmove
A dobro sad sam skuzia.
Nista ne mogu ti pomoci, ako nece nece to ti je to nemas se sto misliti.
Da nije problem u nedovoljnom napajanju strujom vanjskog diska? Provjeri koliku struju daje USB ulaz na DVD-u.
al hdd od prijatelja mi normalno radio na dvd-u nevidim koji bi problem sad bio s ovim mojim diskom.prepozna njega dvd-e da je on ukljucen al kad stavim na dvd-u da prebaci na usb-e on mi izbaci da nema nikakvih filova na dvd-u
Kod tebe ,definitivno je stvar u napajanju! Nema veze kak je kod prijatelja ,očito ima bolji dvd!!
Ako stickovi rade i s njih čita podatke ,znači samo jedno - usb ulaz na tvom dvd-u ne daje dovoljno struje da bi se mogel pokrenuti externi hdd!! Jedino rješenje je (ako hoćeš ,naravno) je nabavka externog diska s vanjskim napajanjem (primjer).
pa ima hard disk napajanje ukljucim ga u struju i drugi kabal u dvd-e nevidim u cemu bi tu bio problem!kako kad prebacim programe na hard na svom komp.i idem ih prebacit na drugi komp sve normalno radi