Dosad nerješiv problem s tipkovnicom

poruka: 9
|
čitano: 3.094
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Dosad nerješiv problem s tipkovnicom

Pozdrav, imam problem sa tipkovnicom.

Riječ je o logitech G413 gaming mehaničkoj tipkovnici.

Isprva je radila najnormalnije, međutim odjednom se dogodio glitch sa lijevom ctrl tipkom. Pritisnuta sama pokereće windows task manager.

Isprobao sam sve klasične troubleshootinge koji uključuju windows troubleshooting, brisanje uređaja iz device managera, prištekavanje u druge usb portove, kako 2.0 i 3.0, updatanje biosa na najnoviju verziju, resetiranje biosa na tvorničke postavke, čak i drugu tipkovnicu isto logitechovu koju sam imao pri ruci, isti simptom i s njom, tako da pretpostavljam da se ne radi o hardverskom problemu, obzirom da su i jedna i druga tipkovnica ispravne i rade kad se prikopčaju na drugi pc. Trebam pomoć pri rješavanju ovog problema. 

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Re: Dosad nerješiv problem s tipkovnicom
Usput, desna ctrl tipka radi najnormalnije.
13 godina

Da nisi neki makro složio? Provjeri u onom logitech software-u jel ima kakva makro naredba bindana na CTRL tipku.

17 godina
moderator
Grozni_Zabac kaže...

Da nisi neki makro složio? Provjeri u onom logitech software-u jel ima kakva makro naredba bindana na CTRL tipku.

Da, vjerojatno je tako nešto u pitanju, čim su zahvaćene dvije tipkovnice iste marke na jednom računalu, koje nisu zahvaćene na drugom.

###

Moglo bi se provjeriti i pod nekom live distribucijom Linuxa - ako se to pod njim ne događa, onda je jasno da je u pitanju neki softver u Windowsima, vrlo vjerojatno taj Logitechov driver.

Postoje i online "testeri" tipkovnica putem kojih se može lakše vidjeti što se događa kad čovjek pritisne određenu tipku, npr. http://en.key-test.ru/

7 godina
neaktivan

Macro funkcija se uopće nisam doticao na ovoj tastaturi jer su mi nepotrebne. Online tester http://en.key-test.ru/ registrira pritisnute ctrl shift i tildu na pritisak samog ctrl-a. A logitech software ima i clean install, posumnjao sam i na to.  I software ima full podršku za tu tipkovnicu za windows 10

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 0:52 (hotpants).
17 godina
moderator

Da nije možda Ctrl+Shift+Esc, jer upravo ta kombinacija tipki otvara Task manager?

Provjeri si taj Logitechov softver. Ako ga nemaš instaliranog, instaliraj ga (Logitech Gaming Software) pa onda vidi - probaj remapirati Ctrl tako da funkcionira samo kao Ctrl. Moguće je da se driveru za tipkovnicu nešto zbrčkalo.

7 godina
neaktivan

Kao što već rekoh, Logitech gaming software sam stavio čisti friški install i ctrl je ctrl. Čak sam i logitechu pisao i nisu mi apsolutno ništa pametno imali za reći glede troubleshootinga. Njihov limit je dovesti te da napraviš standardne troubleshooting metode i tu staje njihova pomoć nažalost. Rekli su eventualno da je greška u windowsima možda, što mi je jasno da je isto lako moguće.

17 godina
moderator
Moguće je da je u samim Windowsima, moguće je da imaš instaliran neki program koji ti to radi, a nisi svjestan da je instaliran. A gle - ako ne uspiješ utvrditi gdje točno je problem, reinstalacija Windowsa će vjerojatno riješiti problem.
7 godina
neaktivan

tako će vjerojatno i biti :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice