Crash, crni ekran, ventilator podivlja

poruka: 4
|
čitano: 2.478
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo title kaže - u totalno random trenucima odjednom nestane slike (monitor ode u power save), ništa ne reagira a ventilator (mislim da je CPU) se počne vrtiti maksimalnom brzinom.

Nema nekog pravila kad se to dogodi - jednom se dogodilo odmah nakon podizanja sustava, obično se desi za vrijeme surfanja i nekoliko puta je bilo unutar igre. Mislim da pregrijavanje nije uzrok.

Konfa je:

Gigabyte MA790XT-UD4P, AMD 790X+SB750

Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition

Sapphire HD 4890 Vapor-X, 1GB GDDR5

DDR3 4GB (2x2GB) Corsair

Logitech periferija (tipkovnica, G400 miš)

OS - Windows 7

U biti najviše bih volio saznati za neki dobar alat koji će mi pomoći pri dijagnostici zašto se to događa (ili upute gdje to pogledati unutar Win7 ako postoji negdje). Pošto jako dugo nisam imao problema sa ovakvim stvarima ne znam koliko je lako (ili teško) dobiti konkretne informacije od računala zbog čega se sustav srušio (pogotovo jer nema ni blue screen ni ništa).

Hvala na bilo kakvoj pomoći. Pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Re: Crash, crni ekran, ventilator podivlja

Graficka kartica. Provjeri temperature, ocisti prasinu, vidi da li je dobro sjela u slot...

Na Hiren's Boot CD-u imas brdo alata za testiranje. Ja preporucam prvo vizualan pregled graficke pa onda testiranje [nabrekli kondenzatori na pr.]

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
16 godina
moderator

Gotovo sam siguran da ti je to od grafiče vent.

I ja imam taj problem sa svojoj ATI 4850 vapor-x.

Ponekad pomaže reinstaliranje drivera,ni kod mene nema nekog pravila kad će se dogodit,zna proć i po mjesec-dva a da se ne dogodi,a zna se dogodit na 2h 3x.

Al nažalost ni ja neznam šta je problem.

Nego meni na grafički zasvijetli ono plavo svijetlo,kao da se regrijava,al ne pregrijava se jer su temp ok.

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razlog zašto mislim da nije pregrijavanje jest najviše to što se jednom srušilo upravo nakon dizanja sustava, kad se stvarno nije imala kad pregrijat. To, i činjenica da kad se sruši više restart tipka ne radi već moram držati shutdown gumb da bi restartao računalo - pretpostavljam da u slučaju grafičke restart tipka bi i dalje trebala raditi kako treba.

Uz to, jednom sam nakon rušenja išao raditi stress test grafičke i onda nakon toga igrati igre sa ultra postavkama sat-dva i ništa - sve radi bez problema.

Probaću detaljnije provjerit koji to ventilator poludi nakon rušenja. Hvala na pomoći, možda nešto i uspijem... :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice