zašto s FileH..? zašto ne s ... sve je tamo.
s... ?
-uvjek s proizvođačevih str., Oracle/Java.. (Adobe/Flash/AR.. itd.).
-sve je tamo, uvjek se nudi aktualna verzija, ali (treba samo čitati s ekrana) i sve ostalo, 7-8, download offline, web..
-garantirano prvi link koji se dobije googlajući 'java' je upravo to mjesto... čemu drugi izvori koji mogu biti uzrok problema (za free soft...).
edit, evo, netko se potrudio staviti linkove, ali i to je nepotrebno u usporedbi s lakoćom googlanja (jer to nije neki 'skriveni' site). Korisnik ne smije biti tako bespomoćan ako misli koristiti/održavati PC.
zašto s FileH..? zašto ne s ... sve je tamo.
s... ?
-uvjek s proizvođačevih str., Oracle/Java.. (Adobe/Flash/AR.. itd.).
-sve je tamo, uvjek se nudi aktualna verzija, ali (treba samo čitati s ekrana) i sve ostalo, 7-8, download offline, web..
-garantirano prvi link koji se dobije googlajući 'java' je upravo to mjesto... čemu drugi izvori koji mogu biti uzrok problema (za free soft...).
edit, evo, netko se potrudio staviti linkove, ali i to je nepotrebno u usporedbi s lakoćom googlanja (jer to nije neki 'skriveni' site). Korisnik ne smije biti tako bespomoćan ako misli koristiti/održavati PC.
Ne radi se uopće o tome da nisam mogao naći starije verzije, nego da mi ta starija verzija (sedmica) nije htjela raditi dok se ne obavi ažuriranje. A kad sam ažurirao dobio sam osmicu koja radi problem zbog novih sigurnosnih postavki. To sam jučer napisao u postu jučer, lijepo ti piše, ali tebi se očito više sviđa pametovati drugima o održavanju PC-a.
Inače problem sam riješio tek sa šesticom (istina, također, nudi opciju ažuriranja ali nudi i mogućnost da se nastavi sa starom verzijom - klikneš na to i chat normalno radi.
Tako da preporučam i drugima da na taj način riješe problem ;-)
Marko, hvala! :-)
..
-nepotrebno. Izgleda takav dan.. (btw, prođi kroz postove, ima li što uvredljivog i sl?).
na verziji koju sam danas skinula ne mogu promijeniti to ima samo high i very high da li je moguce drugacije ili koju drugu javu da instaliram ova je 8
na verziji koju sam danas skinula ne mogu promijeniti to ima samo high i very high da li je moguce drugacije ili koju drugu javu da instaliram ova je 8
- razlog? Sec level je s razlogom, za stranice kojima vjeruješ dodaš u 'sigurne' i to je to.. (npr banking, ostali nije preporučljivo).
- za sad radi i 7.x ... ali ovisi o svakoj str dali traži baš 8, ili češće samo iskoči (bezvezno) upozorenje za upgrade jave, ignoriraj.. tj ovisno o str. koja ti to javi znaš dali je to stvarno preporučljivo ili rizik.
- važno, javu (i sl. flash, antivirus, postavke firewala itd.) nikad ne updateati kad se javi poruka na nakoj neprovjerejnoj str. (jer može biti malware), uvjek otiči na 'pravu' java-oracle (ali defaultno bi kod boota java javila i ponudila potrebnu nadogradnju ako postiji).
- uz noviju ver jave, uvijek je preporuka deinstalirati staru, verzija je prvi broj npr 7-8, dok updateovi idu automatski samo za ver.
Ljudi se vecinom bune radi nemogucnosti ulaska na chat.net.hr..opcija jest,starija verzija jave,koja trazi dopustenje,ali je onda moguce se ulogirati..exception list tu nekako nije ,u novijim verzijama,moguce izvesti,na konkretnom slucaju..ako netko moze,nek javi..
Ja sam evo uspio ponovo instalirati verziju 7 update51 i s njom se ulogirati na chat.net.hr.
A ovo bi bio postupak otprilike (vjerovatno varira od sustava do sustava):
1. deinstalirati javu 8 (ja sam imao 8u25)
2. skinuti i instalirati java 7 update51 odavde: http://www.java.com/en/download/manual_java7.jsp
3. u Windowsima (moji su 7) otići na Start/All programs/Java/Configure Java/Security/Edit Site List
4. na tu listu dodati: http://cgs.net.hr i http://chat.net.hr/chat.jsp
5. ulogirati se na chat
Srdacan pozdrav.
ja imam slican problem. Imam windows XP i ne radi mi iskon chat program uz slicne chat programe.
Stavio sam na medium, probao s raznim verzijama jave te stavio i upisao u exeption list adrese no ili mi kaze install plugin. ili ako to ucinim se stranica vjecno ucitava nakon unosa nicka i lozinke.
help?
Prvo mi se pojavilo da moram instalirat Javu 8.31 i kad sam ju instalirao opet nisam mogao na chat sve sam pokuso al nece jednostavno mi stalno prikaze da ju moram instalirat sve je uredno instalirano imam Win 7