Wireless problem na ubuntu 12.10. i windows 7

poruka: 1
|
čitano: 1.309
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Wireless problem na ubuntu 12.10. i windows 7

Pozdrav ljudi, 

ovako, prije koji tjedan mi je pocela pucat wireless mreza na laptopu (emachines e642, broadcom 802.11), odnosno kad sam upalio laptop lampica za wireless nije radila (rucno je ne mogu upalit) i nisam se mogao povezat na net. Zapravo nekad mi je radio, nekad nije - u vise slucajeva nije (a kolko se kuzim da je otisao hardware onda nebi uopce radio). Pokusao sam u to malo sta je radilo sa stranica emachinesa skinut "novije" drivere, al takve imam vec instalirane jer je laptop star 1ipo god. Dao sam laptop jednom liku koji radi u trgovini sa informatickom opremom, ali ni on nije uspio rijesit taj problem. Savjetovao me da stavi ubintu jer on sam prepozna hardware (tako mi je rekao, moje znanje ipak nije tolko siroko da mogu potrdit ili negirat tu informaciju). Slozio sam se s njim i napravio mi je dual boot (vec neko vrijeme je moja zelja imat linux, jer mislim da je dobro da se poznaje rad ne samo u Windowsu nego i u necem drugom), no ni tako se nije uspio rijesti problem. Onda sam kupio Wlan stick preko kojeg cu se povezivat. I sad kad koristim Windows mreža mi radi, no kad pokušavam u ubuntu se povezat jednostavno ne želi. Neko vrijeme traje konekcija ali na kraju ne uspije povezat. A kako se moj wireless na laptopu pali "kako mu se digne", u to malo kad je dignut mogu bit na netu (koristeci ubuntu) al onda jednostavno pukne veza (vjerojatno je razlog tome sto je modem u drugom stanu a imam 1-3 crtice jacinu veze, ali kad stavim wlan stick onda imam pun signal, ali mi ne zeli se spojit). Molim vas ako netko moze pomoc ili dat neki savjet?!?,.,

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice