Windowsi ne detektiraju mreznu karticu

poruka: 15
|
čitano: 11.799
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Dakle...pred 2 dana kada sam ujutro upalio u komp nije se htio spojiti na net(spojen preko kabela na modem) windowsi (sedmica) javljali da kao nemogu pronaći network driver. Jučer instalirao frisku sedmicu i problem je i dalje tu...nemogu se ni na svoju mrežu spojiti ni ništa. Manualno od maticne instalirao mrezne drivere(iako to sa sedmicom nisam morao raditi jer bi sam sve detektirao i spojio se automatski) međutim ni to ništa nije pomoglo...
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tko zna možda ti otišla mrežna kartica na matičnoj. Jel svijetli kakva lampica otraga kod LAN utora na matičnoj? Ako ne onda ti je otišla mrežna kartica, kupiš novu na PCI utor i problem riješen.

http://www.protis.hr/products/details/tplink-tg3269-gigabit-pci-networks-adapter-32bit-101001000mbps-autonegotiation-rj45-port-aut/43376

Valentin

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Windowsi ne detektiraju mreznu karticu
Stoja kaže...
Dakle...pred 2 dana kada sam ujutro upalio u komp nije se htio spojiti na net(spojen preko kabela na modem) windowsi (sedmica) javljali da kao nemogu pronaći network driver. Jučer instalirao frisku sedmicu i problem je i dalje tu...nemogu se ni na svoju mrežu spojiti ni ništa. Manualno od maticne instalirao mrezne drivere(iako to sa sedmicom nisam morao raditi jer bi sam sve detektirao i spojio se automatski) međutim ni to ništa nije pomoglo...

To se i meni znalo događati, skini driver za ethernet network i instaliraj i trebali bi raditi.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
16 godina
Pogledao iza, na lanu lampica svijetli znaci da valjda nije rikla pa onda samo driver zeza...nis kad brat dođe sa laptopom dode ćemo skinuti driver pa vidjeti da li će se rjesiti :)
Stoja
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 12:53 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Skinuo ethernet driver i nakon instalacije i restarta kompa i dalje ništa...isto kao i prije. Skinuo sam još i diagnostic tool isto od maticne i kad ga upalim nema ništa, nikakve podatke o kartici ili nesto, samo general tab i sve prazno. Čini mi se da je ipak mrezna kartica u vječna lovišta utekla :/
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mora bit to, da radi 7 bi odmah instaliral driver. Te mrežne kartice su barem jeftine.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa kako je stanje u Device Manageru? Ima li žutih trokutića ili je prikazano kao kod mene na slici?

I dali ti je wifi mrežna uopće prikazana?

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
To mi je desktop i nemam wifi na njemu, mobitel i laptop su uredno preko wifi-a spojeni na mrežu i koristim internet. U device manageru uopće niti nema network adapter taba...
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stoja kaže...
To mi je desktop i nemam wifi na njemu, mobitel i laptop su uredno preko wifi-a spojeni na mrežu i koristim internet. U device manageru uopće niti nema network adapter taba...

Probaj ju ištekati iz matične pa ponovo uštekati pa onda probaj

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
16 godina
neaktivan

Jel slučajno PC "doživljavao" nekakve elektrošokove prije toga? Grmljavina pad/povećanje napona i sl.?

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mrezna je integrirana u maticnu...nije komp mi je UPS spojen i potpuno zasticen od takvih problema...a grmljavina je bila pred 4 dana a ovo od prekjučer ne radi
Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Stoja kaže...
Mrezna je integrirana u maticnu...nije komp mi je UPS spojen i potpuno zasticen od takvih problema...a grmljavina je bila pred 4 dana a ovo od prekjučer ne radi

imao sam isti problem, jedino što kod mene kada instaliram drivere piše da je u nekom deep sleep mode-u, pogledao sam nazad na mrežnoj svijetli narančasto svijetlo non-stop, probao sam sve da je vratim u funkciju, ali bezuspješno... stavio sam zasebnu u pci konektor, preporodila me;)

16 godina
E da i ja sam isto taj deep sleep mode dobio kada sam friski driver ubacio...a očito je otišla...nis može preporuka neke kartice ali iz linksa? :)
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Stoja kaže...
E da i ja sam isto taj deep sleep mode dobio kada sam friski driver ubacio...a očito je otišla...nis može preporuka neke kartice ali iz linksa? :)

imam ti ja lan karticu, mogu ti ju poslati samo plati poštarinu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice