Spajanje tv na internet

poruka: 4
|
čitano: 5.064
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Spajanje tv na internet

Pozdrav.

Nisam stručan u ovom problemu pa bi mi trebala vaša pomoć.

Naime imam tv sony koji ima mogućnost pristupa internetu ili pomoću vlastite mrežne kartice (skuplja opcija) ili direktnim spajanjem na router (običnim mrežnim kablom).

Ali router nije na mom katu i ne mogu se žićano spojit pa me zanima da li ima mogućnost da se spoji preko kompa (koji ima internet) ili preko kakvog switcha il neš slično.

Mrežni addapter za njega dojde 500 kuna pa mi ta opcija ni malo ne privlači.

Unaprijed hvala...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Spajanje tv na internet

Mogao bi kupit još jedan ruter/access point koji bi žično spojio sa TV-om, a ruter/AP bi bežično hvatao signal od drugog rutera na katu. Npr. AirLive AP60. Tako ćeš uštedjet novce, ali ćeš si zakomplicirat instalaciju. Standardno ruteri dolaze sa slabijim antenama, pa ako signal bude slab, dodaj još oko 100kn za kupnju jače omni antene.

14 godina

Hvala odgovoru... budem probao. Koliko sam shvatio ne može običan bežićni ruter već s funkcijom (ako sam se dobro izrazio) access point? Da li se treba prčkati po opcijama glavnog rutera ili samo treba uhvatiti signal (naravno uz upisivanje sigurnosne šifre)?

15 godina

Da, jedino ruter/ap sa odgovarajućim modusom dolazi u obzir. Imaš na web stranici koju sam već naveo opis svakog modusa za AirLive AP60. Prouči to, pa će biti jasnije. Većinom nije potrebno dirati po opcijama glavnog rutera. Tek kad sve složiš vidjet ćeš jesu li potrebna dodatna podešavanja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice