Remote server i IP adresa

poruka: 8
|
čitano: 4.308
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Remote server i IP adresa
pitanje

Ide ovako prica:
Ja se spajam na remote server sa citrix klijentom.

Komunikacija ide ovako, prvo se spajam na IP adresu servera na port 80,
nakon toga meni taj server vrati IP adresu (adresu od servera iz farme) i
port na kojem ce teci komunikacija. Do tu sve sljaka, ali moj problem je sto
između ta dva servera postoji moj proxy server (preko kojeg ide sav promet),
a pošto mi remote server vrati IP adresu servera na koji se spajam tu se
zaobilazi moj proxy i naravno da konekcija ne radi.

Bilo bi super kada bi se meni vratilo ime servera, pa ja to u host tablici
riješim, a šta da radim kada mi se vrati nazad IP adresa.
Kako sada reći svom klijentu da ta IP adresa je adresa mog proxy servera??

Hvala, na mogucem rjesenju problema i nadam se da sam bio razumljiv :-)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Remote server i IP adresa
toma999 kaže...

Ide ovako prica:
Ja se spajam na remote server sa citrix klijentom.

Komunikacija ide ovako, prvo se spajam na IP adresu servera na port 80,
nakon toga meni taj server vrati IP adresu (adresu od servera iz farme) i
port na kojem ce teci komunikacija. Do tu sve sljaka, ali moj problem je sto
između ta dva servera postoji moj proxy server (preko kojeg ide sav promet),
a pošto mi remote server vrati IP adresu servera na koji se spajam tu se
zaobilazi moj proxy i naravno da konekcija ne radi.

Bilo bi super kada bi se meni vratilo ime servera, pa ja to u host tablici
riješim, a šta da radim kada mi se vrati nazad IP adresa.
Kako sada reći svom klijentu da ta IP adresa je adresa mog proxy servera??

Hvala, na mogucem rjesenju problema i nadam se da sam bio razumljiv :-)

Ako sam dobro shvatio moguće riješenje postojećeg problema bi bio nekakav vLan (Virtual LAN) na port 80 i onda preko tog vLan-a dalje u mrežu. E sad nisam siguran kakva je konfiguracija i preko kakvih sve aplikacija ide promet pa nisam 100% siguran da bi ovo trebalo raditi.

Treba nam više detalja:
  1. Preko koje aplikacije se spajaš na port 80?
  2. Preko koje aplikacije se spajaš na IP koji dobiješ?
  3. Postoji li mogućnost port forwardinga ili SSH tunela kao fallback (na tvom proxy-u)?

music is my first love and will always be my last
17 godina
neaktivan
autorov komentar

vLAN mi je overkill u ovoj situaciji, jerbo imam još 20-tak drugih konekcija  (ssh,  tn,  ftp,  konekcije  prema  bazama  itd.)  prema toj mreži koje rade bezprijekorno, pa se nekako nadam da ću uspjeti i ovo riješiti bez implementacije novog riješenja.

1. iz citrix klijenta, odnosno to je onaj Neighborhood Agent

2.  dakle  ja  iniciram  konekciju  kroz  taj  citrix  klijent,  dalje  bi  trebalo  biti  sve  njegova  briga.  On  radi  inicijalno  spajanje  na  portu  80,

onda  mu  taj inicijalni server  vrati  IP  adresu  servera  iz  citrix  farme  i  port  xxxx  preko  kojeg  će  ići  daljnja  komunikacija.  I  tu  nastaje  problem,  direktno  sa

proxy  servera  mi  to  radi,  ali  kada  idem  sa  nekog  drugog  računala  iz  svoje  mreže  to  računalo  ne  zna  koja  je  to  IP  adresa.  Kada  pogledam  net  stat

na klijentskom računalu on  mi  ima  entry  syn_sent  i  destination  address  50.50.50.50:xxxx.  Kužiš,  dakle  moj  proxy  zna  koja  je  to  adresa  pošto  je  spojen  preko  leased  linea

na  tu  drugu  mrežu,  ali  računalo  iz  moje  lokalne  mreže  nema  pojma  kaj  to  je.

Problem  je  kaj  ja  nemam  kontrolu  nad  tim  spajanjem,  sve  ide  automatski kroz taj citrix klijent.  Sada  kada  bi  ja  mogao  računalu  iz  lokalne  mreže  reći  da  je  50.50.50.50

adresa  mog  proxy  servera,  a  na  njemu  sam  mapirao  taj  port  na  odgovarajući  citrix server  to  bi  prošlo.

Šteta  kaj  mi  ovaj  inicijalno  ne  vrati  ime  servera,  pa  ja  u  host  tablicu  ili  svoj  dns  napišem  da  je  50.50.50.50  moj  proxy i to bi bilo to.

3.  Port  forwarding  i  radim,  a  ssh  tunel  mi  se  u  ovom  trenutku  ćini  kao  prekomplicirano  rješenje  (nadam  se  cijelo  vrijeme  da  ću  smisliti  nešto  sa  ovom  ip  adresom)

eh  da  i  proxy  server  mi  je  qbikov  wingate

17 godina
neaktivan

Čekaj, pa po toj logici bi citrix klijentu trebalo biti jasno da ide preko proxy-a. Meni se nekako čini da citrix se zbuni oko proxy-a.. Jel tako?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa i nije.

Ja  njemu  upišem  parametar  za  spajanje  http://proxy:40000,  a  na  wingateu  sam  složio  da  kada  je  dolazna  konekcija  na  portu  40000  on  to  routa  na  određeni  server  na  port  80.

Sada  taj  server  vrati  preko  porta  80  mom  proxy-u  IP  adresu  servera  i  port  xxxx,  koji  on  dalje  proslijedi  citrix  klijentu  koji  je  inicirao  konekciju.  Sada  taj  klijent  ima  IP  adresu  (koju to računalo ne može pronaći) i  port  preko  kojeg  bi  se  trebala  ostvariti  daljnja  komunikacija.    Dakle kada bi ja sada klijentskom računalu gdje je instaliran citrix klijent mogao nekako objasniti da je taj IP zapravo adresa mog proxy/wingate servera (na kojem sam otvorio listener port xxxx koji routa dalje na određeni remote server na isti taj port) to bi radilo. Ovaj remote server mi uvijek vraća isti IP servera iz farme.

17 godina
neaktivan

Uh. Sada sam shvatio o čemu je riječ i nažalost shvatio da ne znam kako pomoći. Nisam se nikad igrao sa tim wingate-ima tako da ne znam koja je konfiguracija ali mislim da bi zapravo nekako citrix klijentu trebalo reći da ide preko proxy-a i ne raditi port forwarding na način kako si ti to izveo.

Iskreno, mislio sam da je problem malo drugačiji i mislim da ne mogu pomoći više od ovoga. Anyone else?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala u svakom slucaju. Ti si barem probao

Ma  ja  sam  mislio  da  u  windozama  mogu  nekak  odfejkat  tu  IP  adresu  ili  na  svom  DNS-u,  ali  mislim  da  se  to  ne  može  (ili griješim, nadam se da da).

Ne  bi  ja  tu  čeprkao  po  wingateu,  ako  ne  moram  naravno.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Riješio sam problem preko SOCKS proxy servisa.

Eto

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice