Radim noću i imam dosta vremena pa bi htjela preko kompa na poslu raditi nešto na laptopu doma.Kako da ih povežem jer ne dolazi u obzir na poslu prčkati po njemu (državna firma)?Na poslu xp doma win 7.Može li se sve izvesti sa podešavanjem na laptopu?Ako netko ima strpljenja da mi objasni-zahvaljujem unaprijed!
Remote desktop s posla do kuće
- poruka: 14
- |
- čitano: 5.366
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
1. napravi si account na dyndnsu -dyndns.org
2. u modemu si otvori port 3389 prema ip adresi tvog kucnog kompa
3. na kompu si enabelas remote desktop - control panel - system - remote
4.na kompu si otvoris port 3389 ako imas firewall
5. sa posla se spajas na ip adresu koju si odabrala kod kreiranja accounta na dyndnsu-
Naravno sve to dolazi u obzir ako je admin dozvolio to na routeru.
Ili imas programe poput programa za tuneliranje: CrossLoopa ili Team Viewera, Radmina, ili VNC-a.
Naravno, ako nećeš njih slušati i ako ne želiš komplicirati, imaš i teamviwer.
Odes na stranicu "Log me in" Napravis sebi acc i skines program log me in, instaliras na poslu, kad dodes kuci ides na istu stranicu logiras se, skines program, instaliras, ides na stranicu logiras se i mozes se spojiti na racunalo u firmi, i kad dodes u firmu mozes se spojiti na racunalo kuci.
Brzo, jednostavno, lako. Mislim da nema ogranicenja u broju dodanih racunala.
ne kuzim cemu koristiti taj dyndns.org ??
Ako vec na modemu namjestas forward na remote desktop onda je dovoljno da se spajas na svoju IP adressu od modema i to je to.
Adressu mozes uvijek provjeriti tako da se logiras na svoj account od providera.
Po meni najbolje je rijesenje openSHH na portu 22 koji ce najvejrovatnije raditi :-P.
Inace sve ti je to uzasno sporo jer se radi o uploadu koji nije brzi od 30 Kb/sec (ovisno koji paket placas kod providera ali ovo je onaj defaultni od HT-a) jer doma komp skida 800 kb/sec ali kad treba poslati podatak/paket koristi upload koji je jako jako spor, na kraju odustanes od toga svega xD i kupis si neki USB stick modem i peri preko UMTS-a (1gb oko 75 kn mj, preko Carneta)
Pozdrav
TeamViewer... najjednostavniji nacin, prolazi kroz sva firewall cuda, nema forwarda portova, nije ga briga na kojoj si IP adresi, stvar jednostavno radi. I to jako dobro.
Pokušaću sa TeamViewerom jer na poslu nemam administrativne ovlasti.Javim da li šljaka....
Ne zaboravi da imas TMQS - Team viewer quick support, pa mozes s njime istestirati! Uz napomenu da budes li se cesto spajala i budu li konekcije dugo trajale TW ce pomisliti da ga koristis u komercijalne svrhe, a ako nastavis tu praksu onda ti vise nece dati da ga koristis. Najbolje probati.
TeamViewer... najjednostavniji nacin, prolazi kroz sva firewall cuda, nema forwarda portova, nije ga briga na kojoj si IP adresi, stvar jednostavno radi. I to jako dobro.
LoL kakav znalac a sta spaja se preko mozdanih valova mozda , ne blebetaj gluposti, svaki softwer za spajanje koristi port i IP to je osnova.
Za tvoju informaciju taj TeamViewer koristi port 80 za outgoing a alternativa mu je 5938.
Da... radi preko promjene spina dvaju fotona koji su nastali iz iste cestice. Dakle nema barijera, radi brze nego svjetlost.
Istina je da te mogu zezat ako ga previse koristis ali ja sam preko njega odrzavao 20 kompova u jednoj firmi, nikad nikakvih problema.
Uspjela sam radi, evo sad sam na poslu,zahvaljujem!!!!