Promjena providera-problem s povezivanjem na net.

poruka: 8
|
čitano: 1.501
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Prijatelj mi je prešao s t com-a na Vip, sad je problem što se laptop ne želi spojit na net, ni wireless-om ni žicom, stalno stoji žuti uskličnik i piše no internet access.

S mobitelom se normalno spojim, i svijetle sve lampe na ruteru koje bi trebale.

Odnio sam laptop kod sebe i kod mene se normalno spaja.

Pregledao sam laptop s MSE i nema nikakvih virusa, upogonit ću mbam malo kasnije za svaku sigurnost.

Naznam što još da probam jer sutra kad vratim laptop opet se neće htjeti spojit.

Ima li tko kakvu ideju do čega bi moglo biti?

Zdravi i veseli bili :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj unijeti DNS ručno. To se meni par puta pojavljivalo i nakon što sam upisao ručno DNS servere, internet je proradio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 23:15 (Marko :D).

0 0 hvala 1
15 godina
Re: Promjena providera-problem s povezivanjem na n

To unosim ovdje:

Što je s ovim drugim podacima? Trebam li i njih unosit?

I koji dns da stavim?

Sry na glupim pitanjima al o mrežama znam samo osnovne stvari :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 23:30 (bradonja_85).
15 godina
neaktivan

Da, stavi točkicu na user configured i upiši samo DNS. Ako internet i dalje ne bude radio moraš unijeti i IP, Subnet mask, Gateway...

Postavi Vipov DNS.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 6:37 (Marko :D).

0 0 hvala 1
13 godina

koliko znam, dns se upisuje u tabu general a ne u ovom drugom kojeg si ti pokazao na slici

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

koliko znam, dns se upisuje u tabu general a ne u ovom drugom kojeg si ti pokazao na slici

Da, u pravu si. Hvala na ispravci.

16 godina

-vipov modem treba podesiti, možda čak i aktivirati (liniju). Postoji uređaj, telefon, postoji SZK, oboje s razlogom, kao i RTFM.

-PC treba aktivirati automatiku (DHCP), ako ide žicom mora raditi, ako ide wlanom tek nakon ispravnog passa-pina i ovisi o enkripciji kao i postavkama OSa koji npr ne dozvoljava defaultno open mrežu (zaštita).. Pošto mobitel radi, lampice svijetle, vjerojatno je uzrok problema na tom računalu i to vjerojatno postavke.

(inače, to što negdje nekome nešto radi.. ne mora biti točno, npr spojen je na neki hotspot, susjeda, koristi mobilni internet-SIM... itd. tako da ni to ne možeš uzeti kao relevantnu informaciju ako nisi provjerio. 'Juezeri' su ugl izvor dezinformacija kod ovakvih stvari i ništa ne vjeruj na sljepo). Zato ovakvi 'generički' problemi uvjek moraju biti rješavani po redu, sve (pa i reiki vježbe tj gledanje kako lampice blinkaju..) 'po špranjci', jer je bilo koji korak jednako važan. npr banalno, neispravan mrežni kabel ili nije spojen u novi modem.. (ponekad se tako ljudi čude elektonici, ... koja obično proradi kad se strujni kabel spoji na utičnicu, 'čudo').

Pict koja je tamo data prikazuje drugu stranu, prva general je važna tj o njoj ovisi dali je druga strana uopće enejblana.

opčenito pravilo, automatika za DHCP ili ručno unos IPa modema (tj routera koji ima sve ostale podatke), s tim da se pod DNS može staviti bilo koji name server npr googleov.. a gateway je 'portir' tj modem IP..

-što kaže ping (ako juzer to može probati, ping routera i bilo kojeg drugog računala, mobitela..)

-dali pokušava istovremeno dvije linije (lan+wlan) tad također postoji problem jer OS ne zna kojim putem.. itd.

-boot s livemedija može eliminirati dvojbe tj ako je modem-linija OK, tad bo outofbox radio internet i to bi dokazalo da je neka postavka/soft u windowsima problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Sređeno. Iz trećeg pokušaja sam dobio nekog to zna šta radi u szk. Izdiktirao mi je IP, deafult gateway i dns, to sam tražio i od ovih prije al su me polu ignorirali i radili po svom.

Hvala svima na pomoći :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice