Problemi s internetom i wirelessom

poruka: 19
|
čitano: 4.720
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim vas hitan i precizan odgovor. Situacija je sljedeća - pretplatnik sam T-Coma već duže vrijeme (oko 3 + godine) i u zadnje vrijeme sam primjetio da mi veza stalno puca i da je internet relativno spor. Koristim Siemensov Gigaset SE555 i Edimaxov wireless adapter (onaj šrot kaj daje T-Com odma na početku.). Danas mi se dogodila nezgoda (sestra mi je zapela za karticu -> komplicirano za objasnit <-  i USB konektor se malo iskrivio. Probao sam ga tako prikopčati i izravnati ga ali nije radio niti u jednom slučaju. ) i sad sam na jednom računalu ostao bez interneta. Budući da nisam expert u mrežama, zanima me sljedeće:

Bi li se mogao riješiti problem s pucanjem veze (na oba kompa) zamjenom rutera? Imam li pravo (negdje sam na forumu pročitao da imam ali želim provjeriti) tražiti od T-Coma zamjenu rutera i/ili Wireless kartice s obzirom da mi je jedna kartica već crkla (ona koju sam dobio direktno od T-Coma, nije nikakav mehanički uzrok), a ovu koja je sad strgana sam dobio od frenda. Bi li mi se više isplatilo uzet neki duži kabel pa spojiti žično (PLS i objasnite kak, nisam 100% siguran...)?

PLS HELP HITNO JE!

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problemi s internetom i wirelessom
RoyalBlood kaže...

Molim vas hitan i precizan odgovor. Situacija je sljedeća - pretplatnik sam T-Coma već duže vrijeme (oko 3 + godine) i u zadnje vrijeme sam primjetio da mi veza stalno puca i da je internet relativno spor. Koristim Siemensov Gigaset SE555 i Edimaxov wireless adapter (onaj šrot kaj daje T-Com odma na početku.). Danas mi se dogodila nezgoda (sestra mi je zapela za karticu -> komplicirano za objasnit <-  i USB konektor se malo iskrivio. Probao sam ga tako prikopčati i izravnati ga ali nije radio niti u jednom slučaju. ) i sad sam na jednom računalu ostao bez interneta. Budući da nisam expert u mrežama, zanima me sljedeće:

Bi li se mogao riješiti problem s pucanjem veze (na oba kompa) zamjenom rutera? Imam li pravo (negdje sam na forumu pročitao da imam ali želim provjeriti) tražiti od T-Coma zamjenu rutera i/ili Wireless kartice s obzirom da mi je jedna kartica već crkla (ona koju sam dobio direktno od T-Coma, nije nikakav mehanički uzrok), a ovu koja je sad strgana sam dobio od frenda. Bi li mi se više isplatilo uzet neki duži kabel pa spojiti žično (PLS i objasnite kak, nisam 100% siguran...)?

PLS HELP HITNO JE!

S promjenom routera sumnjam da ces nesto rijesit, vecinom je problem u preopterecenosti centrale... Sad neznam kak dugo ti traje garancija na komponente koje si dobio od T-coma... Uglavnom ako ti je wirelles bio dovoljno brz (ako ti je signal bio zadovoljavajuc) onda nema potrebe ic na rijesenje s UTP-om. Da, ti imas pravo trazit zamjenu routera ako ima problema koji bi upucivali na krivnju routera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 17:18 (Batista).
16 godina
neaktivan

A što je sa adapterom? Imam li pravo tražit drugi ako mi je u gar. roku?

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-fizičko oštećenje, naravno, nije pokriveno garancijom.

-unazad par godina, garancija se podrazumijeva dok traje ugovorni odnos. Trebala bi biti trajna... -svejedno možeš pitati i tražiti zamijenu, 99% ako je router kriv da će ga zamijeniti (bez obzira za garanciju), dok je za stick malo teže (recimo da ga možda nemaju).

-Problemi s pucanjem veze, mogu biti do centrale (pre)opterećenost, do linije (fizički do kuće, također njihova odgovornost), kao i router, ali može bit i do računala, mrežne kartice, drivera, trojanaca itd itd... To moraš sam otkiti i riješiti.

-nekako eliminiraj neke uzoke dok ne ostane predpostavljeni koji treba riješiti.

-npr. LiveCD, ako su isti simptomi, onda nije do softwarea, itd. Ponekad običan mrežni kabel rješi problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-fizičko oštećenje, naravno, nije pokriveno garancijom.

-unazad par godina, garancija se podrazumijeva dok traje ugovorni odnos. Trebala bi biti trajna... -svejedno možeš pitati i tražiti zamijenu, 99% ako je router kriv da će ga zamijeniti (bez obzira za garanciju), dok je za stick malo teže (recimo da ga možda nemaju).

-Problemi s pucanjem veze, mogu biti do centrale (pre)opterećenost, do linije (fizički do kuće, također njihova odgovornost), kao i router, ali može bit i do računala, mrežne kartice, drivera, trojanaca itd itd... To moraš sam otkiti i riješiti.

-nekako eliminiraj neke uzoke dok ne ostane predpostavljeni koji treba riješiti.

-npr. LiveCD, ako su isti simptomi, onda nije do softwarea, itd. Ponekad običan mrežni kabel rješi problem.

1. To znam, ali kartica koju sam dobio direktno od njih se pokvarila sama od sebe! Ova koja je savinuta je od frenda, dao mi ju je...

2. Ne vjerujem da je do računala, to bi značilo da je problem na oba kompa + laptop?!

3. Pokušat ću ovo s LiveCDom, ali kao što rekoh gore...

15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

A što je sa adapterom? Imam li pravo tražit drugi ako mi je u gar. roku?

čini mi se da ti nemaš više garanciju jer SE555 ne ide već duže vrijeme u T-comu a ako ti je u pitanju produljenje onda dobiješ bez adaptera..a mislim da ti je bolja opcija onda ovako negdje kupiti adapter..i da li ti puca veza na wlanu ili ti se SE555 odspaja?

16 godina
neaktivan

Mislim da nije stvar samo u Wirelessu jer je jedan komp odma do rutera i spojen je žično...

Nazvat ću ih pa ću vidjet... Il bum im mailao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Mislim da nije stvar samo u Wirelessu jer je jedan komp odma do rutera i spojen je žično...

onda ti se se ruter odspaja,a to opet može bit sto razloga

16 godina
neaktivan
Amyy kaže...
RoyalBlood kaže...

Ma znam, poslo sam im mail pa bumo vidli, kako će reagirat...

15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
Amyy kaže...
RoyalBlood kaže...

Ma znam, poslo sam im mail pa bumo vidli, kako će reagirat...

pa zašto ih ne nazoveš?to ti je bržeOsmijeh

16 godina
neaktivan

U odgovoru na mail su mi napisali da ih nazovem :) i ja ih nazovem i žena mi kaže da je problem u ruteru i da ga treba mjenjati, ali to moramo napraviti mi jer smo OBNOVILI UGOVOR s njima i tko nam je kriv jer bi sad dobili za pola kune jedan... Za wireless isto, moramo ga kupit sami...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

U odgovoru na mail su mi napisali da ih nazovem :) i ja ih nazovem i žena mi kaže da je problem u ruteru i da ga treba mjenjati, ali to moramo napraviti mi jer smo OBNOVILI UGOVOR s njima i tko nam je kriv jer bi sad dobili za pola kune jedan... Za wireless isto, moramo ga kupit sami...

a za šta si produljio??heh a dobro barem to možeš nabaviti po ok cijeni

16 godina
neaktivan

Ma za niš,nikakva akcija...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa kako onda ne možeš??

16 godina
neaktivan

Ma bezveze, budala obnovio sam ugovor a da nit sam ne znam zkj, al nisam dobio čak niti one bodove nit išta... Žena mi je rekla da ne mogu dobiti ruter, da ga moram kupit sam... Isto ko i ovaj adapter...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

HITNO!

Bi li mi se isplatilo uzeti TP-Linkov TL-WN422G (Kao wireless adapter)? 119kn, 802.11b/g, USB s antenom?

HITNO, išao bih uzet ako vrijedi išta...Možete ga naći i u BUGu na stranici 29...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ona mora da je pretrčala preko njega jel ga nije tako lako savit... Mislim da ti je do T-Coma tamo, preopterecnost

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

HITNO!

Bi li mi se isplatilo uzeti TP-Linkov TL-WN422G (Kao wireless adapter)? 119kn, 802.11b/g, USB s antenom?

HITNO, išao bih uzet ako vrijedi išta...Možete ga naći i u BUGu na stranici 29...

Zna li itko? HITNO!

Ne nije pretrčala, imo sam ga na laptopu (USB port) i ona je sjedila do mene, naglo se digla pa se savinuo...

16 godina
neaktivan

Samo da javim da je sve riješeno - kupio sam AirLiveov WN-360 USB (Uz sebe dobiva 5 dBi antenu, a i podržava b/g/n)... Signal je jak i stalan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice