Povezivanje na ADSL modem?

poruka: 16
|
čitano: 6.076
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Povezivanje na isti modem
ovako, interesuje me da li može na isti modem povezati dva laptopa, znaći jedan preko mrežnog porta, a drugi na usb. Jedan laptop radi i ni mrežnom i na usb portu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Povezivanje na ADSL modem???

nemore na usb to služi za printer a i na ruteru imaš dva porta za lan pa ih oba pritikaj priko lan kabla

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Povezivanje na ADSL modem???
ja sam ga povezivao i na usb pa mi je net radio. Koliko znam da ima samo jedan mrežni port na tom modemu.
15 godina
neaktivan

A kojem je modemu riječ? Kasda? Čudno je da ima samo jedan mrežni port jer danas svi ADSL modem/router imaju 4 mrežna porta (2 za internet i 2 za IPTV). Osim toga ako spojiš laptop na taj jedan jedini port onda možeš podesiti ti WLAN i s drugim laptopom spojiti se na router.

15 godina
neaktivan
stvarno ne znam, uglavnom je huawei. Jer to je kod druga, imamo zajedno nešto raditi, a ne znam da li da se pouzdam u ovakvo spajanja. Jel ti misliš da laptop služi da daje signal drugom preko wi-fi
16 godina
protjeran
RE: Povezivanje na isti modem
jovo.r kaže...
ovako, interesuje me da li može na isti modem povezati dva laptopa, znaći jedan preko mrežnog porta, a drugi na usb. Jedan laptop radi i ni mrežnom i na usb portu.

Pa ako svaki laptop u razlicito vrjeme radi i na mreznom portu i na USB portu onda bi trebalo raditi, i kada smo ja i prijatelj to radili radilo je(to smo radili na inf.) samo sto smo mi koristili SpeedTouch WL780i>>onda smo radili istovremeno

*-*
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 16:02 (h_rca777).
15 godina
neaktivan
Nama je potrebno istovremeno
15 godina
neaktivan

Frend mi ima Thomson speedtouch 780WL i spojena 3 laptopa. Dva preko LAN-a i jedan preko USB-a i sve šljaka.

WinDef.com - Htvatski Windows 7 Forum

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Povezivanje na ADSL modem?
Jel mogu svi istovremeno da koriste net?
Jel svima ista IP adresa
15 godina
neaktivan

Naravno da svi mogu istovremeno koristiti internet. I logično je da je ista IP adresa Smijeh

WinDef.com - Htvatski Windows 7 Forum
15 godina
neaktivan

Evo jedno pitanje! Kako da natjeram onaj Kasda modem da budu 2 kompa spojena u isto vrijeme na net. Oba su spojena na lan. Probo sam ono prek router moda al se bloka stalno router, ima li još koji način?

http://manutd-cro.com/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem kod Kasda-e je što ne može raditi u route modu, dakle , jedina solucija ti je da uzmeš drugi ADSL modem/router.

16 godina
protjeran
h_rca777 kaže...
jovo.r kaže...

Pa ako svaki laptop u razlicito vrjeme radi i na mreznom portu i na USB portu onda bi trebalo raditi, i kada smo ja i prijatelj to radili radilo je(to smo radili na inf.) samo sto smo mi koristili SpeedTouch WL780i>>onda smo radili istovremeno

Evo ispravio sam...radit ce ti 100%

*-*
15 godina
neaktivan
Hvala ti puno na info. Jel to moze da steti modemu imalo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neo83 kaže...

Problem kod Kasda-e je što ne može raditi u route modu, dakle , jedina solucija ti je da uzmeš drugi ADSL modem/router.

A sta ce mu drugi ADSL modem router kad vec ima jedan. Treba mu obicni router koji ce se kaciti na adsl router i dizati konekciju a iz tog routera onda ide na ostale kompove zicno li bezicno.

16 godina
protjeran
jovo.r kaže...
Hvala ti puno na info. Jel to moze da steti modemu imalo?

Nemoze.., meni je tako vec prikljucen godinu dana

*-*
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice