Povezivanje na ADSL modem?
- poruka: 16
- |
- čitano: 6.076
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nemore na usb to služi za printer a i na ruteru imaš dva porta za lan pa ih oba pritikaj priko lan kabla
A kojem je modemu riječ? Kasda? Čudno je da ima samo jedan mrežni port jer danas svi ADSL modem/router imaju 4 mrežna porta (2 za internet i 2 za IPTV). Osim toga ako spojiš laptop na taj jedan jedini port onda možeš podesiti ti WLAN i s drugim laptopom spojiti se na router.
Pa ako svaki laptop u razlicito vrjeme radi i na mreznom portu i na USB portu onda bi trebalo raditi, i kada smo ja i prijatelj to radili radilo je(to smo radili na inf.) samo sto smo mi koristili SpeedTouch WL780i>>onda smo radili istovremeno
Frend mi ima Thomson speedtouch 780WL i spojena 3 laptopa. Dva preko LAN-a i jedan preko USB-a i sve šljaka.
Jel svima ista IP adresa
Naravno da svi mogu istovremeno koristiti internet. I logično je da je ista IP adresa
Evo jedno pitanje! Kako da natjeram onaj Kasda modem da budu 2 kompa spojena u isto vrijeme na net. Oba su spojena na lan. Probo sam ono prek router moda al se bloka stalno router, ima li još koji način?
Problem kod Kasda-e je što ne može raditi u route modu, dakle , jedina solucija ti je da uzmeš drugi ADSL modem/router.
Pa ako svaki laptop u razlicito vrjeme radi i na mreznom portu i na USB portu onda bi trebalo raditi, i kada smo ja i prijatelj to radili radilo je(to smo radili na inf.) samo sto smo mi koristili SpeedTouch WL780i>>onda smo radili istovremeno
Evo ispravio sam...radit ce ti 100%
Problem kod Kasda-e je što ne može raditi u route modu, dakle , jedina solucija ti je da uzmeš drugi ADSL modem/router.
A sta ce mu drugi ADSL modem router kad vec ima jedan. Treba mu obicni router koji ce se kaciti na adsl router i dizati konekciju a iz tog routera onda ide na ostale kompove zicno li bezicno.
Nemoze.., meni je tako vec prikljucen godinu dana