Ozbiljniji Wi-Fi problem - Thomson TG782

poruka: 11
|
čitano: 9.066
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako, imam ovaj router vec 2-3 godine i sve je radilo savrseno, doduse, nedavno su poceli problemi s Wi-Fi-jem (prije nekih 30 dana), pisati cu u tockama da odmah shvatite u cemu je rijec i da vidite radoslijed dogadanja:

1. Grmljavina i nevrjeme prouzrocilo je kvar na routeru prije nekih 30 dana, tocnije, kvar je bio na strujnom adapteru, zvao sam tehnicara i on je  dosao, provjerio stanje routera i ustanovio kvar, zamijenio je strujni adapter i otisao. Ugl, sve super proslo....

2. Nakon toga sam poceo primjecivati probleme s Wi-Fi-jem.... u pocetku nisam reagirao na to ali eto, vise ga ne mogu trpjeti jer mi je Wi-Fi zbilja potreban i zvali smo  tako neki dan opet tehnicara (vise puta su nas zvali i to drugi ljudi), sve im objasnili odnosno problem je u tome sto mi mobitel ne moze naci router (wifi je ofc ukljucen u postavkama na routeru), pa cak i kada sam udaljen od routera svega 1-2 metra, a susjedove mreze odnosno routere mi nalazi bez ikakvih problema bez obzira na to sto se nalazim u svojoj vlastitoj kuci (mislim da je time sve receno).

3. Dosao tehnicar nakon poziva i zamijenio router (ISTI router i nova sifra za pristup postavkama), napravio je sve ostalo sto mu spada pod posao i nakon toga sam probao naci svoju mrezu/router preko Wi-Fi-ja i nasao sam je, spojio se i eto, tehnicar je nedugo nakon toga otisao i sve je super proslo

MEDUTIM, problem je u tome sto sam se pokusao povezati samo jednom u tom trenutku kada je tehnicar jos bio tu odnosno bio sam udaljen od routera svega cca 3 metra, pomislio sam si, eto radi napokon ali nedugo nakon toga (kada je tehnicar otisao, nazalost) pokusao sam naci router s vece udaljenosti i poslije ponovno u svojoj sobi odnosno svega nekoliko metara od routera i jednostavno vise ne mogu naci router preko Wi-Fi-ja (inace, u sobi mi se nalazi router), probao sam takoder s drugim uredajima i opet nula bodova.

Sada trebam vasu pomoc jer sam vec lud, dakle, ispostavilo se po svemu da zapravo mozda i nije greska do routera ("novi" router pokazuje iste znakove kao i stari), netko ce pomisliti da je do mobitela ali neka mi taj isti objasni, kako su mi onda vidljive sve susjedne mreze na tom istom mobitelu? znaci, prema tome, nebi trebalo biti do mobitela. S druge strane, pa koja bi to bila slucajnost da mi je zamijenio neipsravni router za drugi neispravni rouer lol. BTW kao sto sam rekao u pocetku, dvije-tri godine je taj isti router radio savrseno, npr.vani s vrta sam mogao naci router i ofc spojiti se bez ikakvih problema.

Mozda je nesto od ovoga:

1. Nesto ili netko mi ometa signal ali opet, zasto susjedima ne ometa?

2. Imao sam neispravan router i moguce je da sam opet dobio neispravan router, opet, koje su sanse za to? osim toga, tehnicar se ponasao posve normalno koliko sam mogao primjetiti, odgovarao na pitanja itd tako da cisto sumnjam da mi je htio "uvaliti macka u vreci" ili je to takoder u opisu njihovog posla {#}

3. Nemam vise ideja lol, sto bi jos moglo biti?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Provjeri dali ti je u postavkama od wifi-a stavljana kvacica na broadcast network name.

0 0 hvala 0
12 godina

Jesi mijenjao i splitter?

ako si za vrijeme grmljavine imao sve uključeno moguće da ti instalacije dobile po piksi.{#}

da nije na broadcast "on" nebi ni u početku vidio mrežu zar ne?

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 20:34 (u2Noobish4Me).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ozbiljniji Wi-Fi problem - Thomson TG782
gogi321 kaže...

Provjeri dali ti je u postavkama od wifi-a stavljana kvacica na broadcast network name.

Postakve su kao na slici ispod (to je moj SS), eto, neka narod navali i neka trosi.... samo sto me nitko zapravo ne vidi {#}

u2Noobish4Me kaže...

Jesi mijenjao i splitter?

ako si za vrijeme grmljavine imao sve uključeno moguće da ti instalacije dobile po piksi.{#}

da nije na broadcast "on" nebi ni u početku vidio mrežu zar ne?

Za vrijeme grmljavine je bilo vise-manje sve ugaseno (pc, tv itd), jedino je bio ukljucen router i printer, printer nije pretrpio nikakvu stetu i crkao je samo strujni adapter za router. Sve ostalo je citavo i nisu mi mijenjali splitere

Eh da, usput... kada mi je mijenjao strujni adapter, provjerio mi je liniju i nije bilo nikakvih sumova, veza je bila u odlicnom stanju, Max TV ne pokazuje nikakve probleme (ne smrzava se itd), telefon takoder radi besprijekorno itd. Jedino me zeza spajanje preko Wi-Fij-ja..... spajanje preko ethernet-a ide bez problema.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 20:44 (lovac82).
14 godina

Stavi zaštitu na Wi-Fi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj staviti određeni kanal, ja se obično služim kanalima 6,11 ili 13. Kada ima puno mreža signali na istom kanalu smetati jedni drugima.

16 godina
Kristyans kaže...

Probaj staviti određeni kanal, ja se obično služim kanalima 6,11 ili 13. Kada ima puno mreža signali na istom kanalu smetati jedni drugima.

Promijenio sam kanal i cini mi se da funkcionira..... alividjet cemo jos, prije mi je bilo posavljeno na automatski.

16 godina
lovac82 kaže...
..Jedino me zeza spajanje preko Wi-Fij-ja..... spajanje preko ethernet-a ide bez problema.

-uključi WPA.

btw, moguće da si dobio poluispravan uređaj (bez namjere tehničara da ga uvali) jer nisu svi problemi uočljivi pa neki uređaj prođe 'brzi test' kao ispravan... bilo što može biti problem od splitera, wlana.. uz open moguće da ti se previše uređaja iz okolice spaja. Zaštita je obavezna i zbog takvih problema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 17:35 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
lovac82 kaže...
..Jedino me zeza spajanje preko Wi-Fij-ja..... spajanje preko ethernet-a ide bez problema.

-uključi WPA.

btw, moguće da si dobio poluispravan uređaj (bez namjere tehničara da ga uvali) jer nisu svi problemi uočljivi pa neki uređaj prođe 'brzi test' kao ispravan... bilo što može biti problem od splitera, wlana.. uz open moguće da ti se previše uređaja iz okolice spaja. Zaštita je obavezna i zbog takvih problema.

Nije do zastite odnosno ne zagusuje mi nitko drugi vezu bez mojeg znanja, iskljucio sam tada zastitu cisto zbog toga sto je dolazio tehnicar (da se ne he** i ne upisuje lozinku jer mi je zastita na najvisoj razini kada je ukljucena, kombinacija svega i svacega itd), iskljucena je i nekada kada dodu neki gosti, rodbina i sl. Ugl, imam log..... u svakom trenutku znam tko se sve spaja i nema nikakvih sumnjivih tipova, ako zastita nije postavljena, onda se tu i tamo spoje ljudi koji zive u okolici (mislim, "poznanici"... nije da im branim kada mi NE treba cijeli bandwidth, ionako imam flat).

Tako da, zastitu koristim ugl uvijek... a kada mi treba bas full bandwidth, jednostavno, blokiram sve ostale i to je to, jedino jos nisam 100% siguran je li do ovog kanala ali cini mi se da je do toga jer mi trenutno sve sljaka.

EDIT: BTW, kada sam napisao ovo: "1. Nesto ili netko mi ometa signal ali opet, zasto susjedima ne ometa?"..... prvenstveno sam mislio softverskim putem (putem interneta, crvi, virusi itd) ili da je eventualno netko ugradio kakav odasiljac, jacu antenu, kakav drugi uredaj i sto sve ne u blizini moje kuce koji mi ometa signal hh... znam, malo vjerojatno jer nez tko bi to realno trebao ali jbg kada do mobitela sigurno nije, a bome niti do routera jer pokazuje iste znakove kao i stari, tako da sam jednostavno pomislio i na to. Ipak, cini se da je bilo do kanala ali vidjet cu jos koji tjedan, ako ne bude problema onda necu gnjaviti tehnicare...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 1:26 (lovac82).
11 godina
neaktivan

pozdrav,

zanima me je li moguće da router krepa jer je "previše" uređaja spojeno na njega? npr 5-6 mobitela, tablet, 2 kompjutera?

s tim da je 1-2 moba povremeno, tipa jednom tjedno po par sati spojeno?

unaprijed hvala.

1 0 hvala 0
13 godina

nije mogće. ako je preopterećen i zablokira uglavnom se reboota sam. ako se sam ne reboota onda ga samo iz struje isključiš i opet uključiš

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice