Danas su mi spojili VDS 20 mbit/s download, majstor se spojio sa svojim mobitelom i preko speedtesta izmjerio 19.3 mbita download. Pokrenem ja speedtest na iPhoneu i na još dva računala koja su spojena na kućni wifi i na svakom od njih ne mogu dobiti više od 14-15 mbita. Maloprije probam na 2 android mobitela (samsung i HTC) i na njima dobijam isto kao i majstor, nekih 19 mbita. Probao sam u ruteru mjenjati postavke (kanale) ali nisam ništa uspio popraviti pa sam ostavio na automatski. Ping je također dosta visok i u pravilu je oko 120 i više, nekad bude i ispod 100 ali rijetko. Probao sam laptop spojiti preko kabla na ruter i dobijem oko 19 mbita, znači da je nešto sa wifijem u pitanju i u vrsti uređaja. Jel se to može nekako riješiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
wifi i ona 'mala slova' abgn.. imaju neko značenje.
-naravno, od moguće brzine, ostvarena može biti niža.. prema zajedničkom nazivniku + smetnje/gubljenje paketa. Ponekad čak dobiješ efektivno bolji transfer nižom brzinom-standardom (zbog gubitka paketa). Tome pridodati ostale uređaje + susjede (wlan-smetne-kanali)..
+ po hakomu, mora biti 50% nazivne u vršnim opterećenjima, dok operateri ugl garantiraju 70%.. tako da unutar tih granica si i to je normalno (ne mora staln obiti max..)