Trebala bi mi mala pomoc ako ima neko strucan sa mrezama.
Imam jedan TL-SG3424P switch i na njega je izmedju ostalog spojen i nas synology DS1813+
Izmedju njih je vec nastiman LACP i agregacija radi bez problema. Na switchu su 4 porta nastimana u LAG1 i 4 mrezna kbala iz switcha u NAS i u nasu naravno ikljucena link agregacija i sve radi. 4 compa vuku odjednom bez problema sa full brzinom svaki po 1Gbps
E sad sta je problem.
Malo se igram sa kompom koji ma p9x79-e ws maticnu, dva gigabitna porta.
kada napravim network bridge status prikazuje brzinu od 2Gbps
E sad nesto koliko se sjecam da sam vidio da win 8.1 ne podrzaval link agregacjiu ali eto rekoh kad pise da probam :)
Sledece sto sam probao je da napravim jos ljenu LACP grupu na switchu sa dva druga porta, ubodem ta dva porta na oba porta u compu i u teoriji da kopm ima brzinu do nasa od 2Gbps
No medjutim u necemu mi racunica bas i ne ide tako da od te brzine nema ljubavi :)
E sad razlika je sto su postojeca 4 porta nastimana u LACP a ova druga dva mogu samo u Static LAG. Nekome ko se razumije pretpostavljam da to znaci nesto.
Sto se samog switcha tice citam:
802.3ad LACP (Up to 8 aggregation groups, containing 8 ports per group)
Dakle razumijem da je moguce napraviti jso jednu LACP grupu te da se ponasao kao NAS i ostvarim tih 2Gbps prema NASu.
E sad da li sam ja totalno pobrkao babe i zabe i da li je to moguce u vom slucaju?