Invalid network name

poruka: 14
|
čitano: 1.976
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Invalid network name

Pozdrav, imam običnu kućnu dijeljenu mrežu. Sva računala imaju izlaz na Internet bez problema i dijeljenje mapa isto.

No, od danas, na jednom računalu imam problem. Naime, neće da otvori grupu u kojoj je. Kaže da je grupa nedostupna, obratite se administratoru mreže i da Specified network name is invalid"?!

Računalo ima izlaz na Internet i pinga sva ostala računala. Također računalo je podešeno na kućnu mrežu i ugašen je Firewall. Dakle nikakvo ime, niti kad ga otvaram preko IP adrese(\\192.168.1.x), ne radi. Imate li rješenja?!

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Invalid network name

Probaj promjeniti ime kompa u Network Setup Wizardu.

16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Probaj promjeniti ime kompa u Network Setup Wizardu.

Uradio sam to, mjenjao sam i ime i grupu. Ništa!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 14:18 (Smooth Operator).
17 godina
neaktivan

Sva ostala računala su ti u istoj radnoj grupi i sve je ok?  Kad se to desilo sa tom mašinom? Jesi instaliro nešto?

Možda bi system restore popravio situaciju? Jel možeš poslati sliku od greške koja se javlja?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 15:14 (Whalter vT).
16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Sva ostala računala su ti u istoj radnoj grupi i sve je ok?  Kad se to desilo sa tom mašinom? Jesi instaliro nešto?

Možda bi system restore popravio situaciju? Jel možeš poslati sliku od greške koja se javlja?

Ma nisam ništa, niti Firewall niti neki security shit, ništa. Ostala računala vide to računalo i mogu ga otvoriti. Kad ja otvaram grupu u kojoj je računalo bude sljedeći error:
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 15:32 (Smooth Operator).
17 godina
neaktivan

AHA !! You've nailed it. If in another domain, you will have to go through ALL the network settings -- change the domain or workgroup, computer name, Gateway, DNS server, the whole lot. It is often easier to delete ALL network adapters from Device Manager (which gets rid of the protocols too) and start from scratch. In 2 minutes, you are setting up the network again, in the right domain, with the right server, and gateway and so forth. I think that is the easiest for you -- no harm in deleting the current network setup in Network -> Properties, it will refresh when you reboot, and you can alway srun the network setup wizard, to set up your domain, workgroup, or whatever.

Accepted Solution

Ovo nađoh na netu kao prihvaćeno rješenje za isti tip greške. Znači treba deinstalirati drivere od mrežne u device manageru, čime se brišu i lan konekcije sa prpadajućim protokolima. Zatim ponovno sve instalirati.

16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

AHA !! You've nailed it. If in another domain, you will have to go through ALL the network settings -- change the domain or workgroup, computer name, Gateway, DNS server, the whole lot. It is often easier to delete ALL network adapters from Device Manager (which gets rid of the protocols too) and start from scratch. In 2 minutes, you are setting up the network again, in the right domain, with the right server, and gateway and so forth. I think that is the easiest for you -- no harm in deleting the current network setup in Network -> Properties, it will refresh when you reboot, and you can alway srun the network setup wizard, to set up your domain, workgroup, or whatever.

Accepted Solution

Ovo nađoh na netu kao prihvaćeno rješenje za isti tip greške. Znači treba deinstalirati drivere od mrežne u device manageru, čime se brišu i lan konekcije sa prpadajućim protokolima. Zatim ponovno sve instalirati.

Jesi to našao za Windows Vistu. Ali ja koristim XP i Serverom '03. Vidim da si bio na Experts Excange-u...
Ili ti ga drugim riječima, ni to mi nije pomoglo.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 10:02 (Smooth Operator).
17 godina
neaktivan

Pa šta će te koštati ako probaš? Ako bismo doslovno preveli error kojeg ti dobijaš onda ti nešto nije u redu sa mrežnim imenom računala. Koristiš isključivo alfanumeričke znakove u imenu tog računala?

16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Pa šta će te koštati ako probaš? Ako bismo doslovno preveli error kojeg ti dobijaš onda ti nešto nije u redu sa mrežnim imenom računala. Koristiš isključivo alfanumeričke znakove u imenu tog računala?

Jesam prijatelju, probao sam. Ništa, isto je.
17 godina
neaktivan

Pa osim petljalja sa ručnim unosom IP adresa ,DNS-a o ostalog  preostaje ti još friška instalacija windosa.

16 godina
Invalid network name

..Jesi to našao za Windows Vistu. Ali ja koristim XP i Serverom '03. Vidim -trebao si to napisati prije.

pitanje: dali si dizao windowse iz imagea? - ako da, onda je SID već registriran/zauzet. Logiraj se na XP kao drugi/novi user i kreiraj na serveru, ako radi onda je to.. (možda pomogne... jer si ostale postavke vjerojatno već probao, ako ne sorry na spamu)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

..Jesi to našao za Windows Vistu. Ali ja koristim XP i Serverom '03. Vidim -trebao si to napisati prije.

pitanje: dali si dizao windowse iz imagea? - ako da, onda je SID već registriran/zauzet. Logiraj se na XP kao drugi/novi user i kreiraj na serveru, ako radi onda je to.. (možda pomogne... jer si ostale postavke vjerojatno već probao, ako ne sorry na spamu)

Ne,svi su lokalni OS, nema virtualaca, čak ni na serveru. Server uopće nije bitan u ovoj priči, samo sam htio istaknuti. Išta drugo prije friške instalacije?!

16 godina

-greška je povezana s Act.Dir ili IIS ... pokušaj chkdsk /r (generira novi SID) ponekad je brže -format c:  :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Invalid network name

Ah, ništa, pala nova instalacija, može lock teme?! Hvala obojici a pomoći!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice