Hitno pojačanje Wi-Fi signala biločime

poruka: 15
|
čitano: 10.566
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pozdrav!

Prvo samo želim zamoliti admina da ne blokira temu bar do petka jer mi je potrebna bilokakva i biločija pomoć...

Bratić ima rutera u kući i ruter ne odašilje signal više od 10-ak metara, a on ima sobu na katu i kaže kako mu non stop šteka i sporo radi te kako signal uvijek na minimumu.

Sad ima još jedna stvar: otprilike 150-200m je udaljen objekt (vatrogasni dom) gdje bi se spojili ljudi na bratićev ruter, ali taj signal od 10-ak metara treba pojačati na 200m...

Postoji li nešto takvo  da bude dobavljivo isti dan (sutra ili u petak) pošto u subotu organiziraju nekakav turnir u paintballu te im je taj internet nužno potreban?

Za odvajanje otprilike 200-250kn :)

HVALA SVIMA KOJI ĆE POKUŠATI POMOĆI! :) 

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 16:30 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da li TL-WN7200ND moze pomoci?

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

na router ako može spoji usmjerenu yagi antenu (150-200kn) -njuškalo oglasnik- ili grid antenu(cca 300kn) i stvar je riješena, ako na routeru nije moguće spojit vanjsku antenu najbolje je kupit neku pristupnu točku te je spojit na router sa utp kabelom (lan kabel) access point dlink dap-1160 (cca390kn)(links) ili tplinkovu (cca 250kn)(Links) tako spojenu na router konfigurirat je u "access point mod" te na nju postavit yagi antenu (bit će dovoljna) grid je jača za veće udaljenosti (kilometarske)..... i stvar je riješena ... Ali ti ta yagi antena mora imati čist zračni "pogled" na spomenuti vatrogasni dom, t.j. mora postojati što čišća optička vidljivost bez zapreka, drugih kuća, šume, brda, ... .. tada će ljudi u vatrogasnom domu moći uhvatiti signal i sa smartphone-ima ....

Ako kupite duži utp kabel (lan kabel) od onih uobičajenih trebat će im naknadno postaviti "kapice" (priključke) a za to treba imati kliješta za krimpanje (kvalitetnija metalna cca 150kn, plastična ne valjaju i nisu u stanju stisnit dovoljno kontakte u kapici zato smatram zločinom što ih uopće prodaju ...) .... i to je cijela priča .... zbilja nije teško

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 19:15 (W2000).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Hitno pojačanje Wi-Fi signala biločime

onaj siemens gigaset router je u pitanju... na to se moze spojiti?

Kovačić
11 godina

Može.. Na njega se NEMOŽE direktno spojiti antena jer nema zamjenjivu "navidanu antenu" (zalemljena je za ploču) ali se pristupna točka spoji sa njime putem lan kabela i pri tome taj lan kabel ti može bit slobodno dug (kad bi baš trebalo) 50-100m.. Bitno je znati da je bolje t.j. manji je gubitak signala od pristupne točke do antene ako je kabel kraći iako postoje specijalizirani kvalitetniji i skuplji kabeli za povezivanje antene sa AP-om (access pointom) na veće 10 ili 20 metarske udaljenosi ....

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 19:21 (W2000).

0 0 hvala 0
11 godina

Moguće je acess point posuditi u vatrogasni dom te je od tamo spojiti na yagi antenu te je konfigurirati u "repeater mod" (dakle spojiti se bežično na router i ponavljati njegov signal) da pokupi signal sa routera ali je opet dobrodošla optička vidljivost.. S obzirom da daljina nije velika moguće da bi stvar radila i da je usmjeriš u zid iza koga se nalazi router ....Nebi me začudilo i da je to dovoljno ....

Postoje i pojačala od 1W,2W, 8W koja se kače između AP-a i antene ali su zabranjena zakonom u RH (valjda da ne ometaš druge signale) .. takve stvarčice bitno pojačavaju signal (wifi amplifier ebay) (wifi pojačalo) njuškalo. ....

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 19:28 (W2000).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam sličnu situaciju. Stric ima apartmane na moru, dobio je onaj novi router od T-Coma (ADB ili tako nešto). Problem je što mu na trećem katu nema signala, prvi i drugi imaju jer je on u prizemlju. Sad bi trebalo pojačat taj signal da i apartmani na trećem katu imaju signal. Koje je najbolje rješenje? UTP kabel i Access Point ili postoji neka jeftinija solucija koja je dobra? Koja je fora s onim kao utikačima što idu u struju pa proširuju signal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ako možeš, provuci kabel jer kabel je uvijek najbolja solucija. na treci kat mozes stavit i neki jeftini tp-link router i sve će savrseno radit

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

ako možeš, provuci kabel jer kabel je uvijek najbolja solucija. na treci kat mozes stavit i neki jeftini tp-link router i sve će savrseno radit

Znači ne mora čak biti AP nego može biti i router?

Meni se isto ta opcija sviđa, kabel i AP. Jer to je najbolje rješenje, a da nije previše novca.

Koja su još neka od mogućih rješenja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 16:01 (Lik).
13 godina

umjesto kabela moze ic powerline adapter pa na 3 katu stavis router ili kupis powerline koji ima u sebi wifi. postoji i opcija wifi repeatera i sl. da sam ja na tvom mjestu, potrudio bi se zicu provuc (dobro bi bilo da utp ne ide uz elektricne instalacije, ako mora ic onda kupi neki malo skuplji stp (utp sa dodatnim aluminijskim slojem)kabel)

edit: klasican jeftini tp link moze biti  ap, repeater i sl, samo u web sucelju odaberi zeljeni mod. u koliko ga nema, uvjem mozes stavit dd-wrt ili openwrt firmware koji podrzavaju trazenu opciju

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 17:32 (peace_of_cake).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam još jedno pitanje. Hoće li biti kakvih smetnji ako se kabel provuče kroz cijev od prokroma? Od toga je načinjena ograda na stepeništu pa da ne stavljam kanalice ili bušim stropove na nekim mjestima lakše bi mi bilo provući kabel kroz cijevi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ako kroz tu cijev ne prolazi i elektricna instalacija onda nece biti smetnji

0 0 hvala 0
16 godina
peace_of_cake kaže...

umjesto kabela moze ic powerline adapter pa na 3 katu stavis router ili kupis powerline koji ima u sebi wifi. postoji i opcija wifi repeatera i sl. da sam ja na tvom mjestu, potrudio bi se zicu provuc (dobro bi bilo da utp ne ide uz elektricne instalacije, ako mora ic onda kupi neki malo skuplji stp (utp sa dodatnim aluminijskim slojem)kabel)

edit: klasican jeftini tp link moze biti  ap, repeater i sl, samo u web sucelju odaberi zeljeni mod. u koliko ga nema, uvjem mozes stavit dd-wrt ili openwrt firmware koji podrzavaju trazenu opciju

Zasto ne kroz el instalaciju?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

Svaki iole kvalitetniji cat5 kabel ima aluminijski oplet kao shield i to je dostatno da nema smetnji od normalne 220V kucne instalacije. Vukao sam kroz legrandove kanalice po 40-ak utp i 10-ak strujnih kablova i sve mrezne uticnice su prosle fluke atest i nikad ni s jednom problema.

Posao odradis jednom, ali ga odradis s kvalitetnim materijalom.

battlelog: b4stardo_CRO
11 godina

....svaki el. kabal kroz koji teče struja oko sebe ima i el.magnetno polje koje u svim vodičima koji su u blizini induciraju napon.

Aluminij ne blokira magnetno polje i u LAN kao i koaksijalnim kablovima se ne ubacuje kao oplet protiv magnetnog polja već protiv statičkih napona i visokofrekventnih  smetnji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice