Ethernet problem .

poruka: 13
|
čitano: 2.257
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ethernet problem .

Pozz.

Vec se duze vrijeme mucim sa Modemom Thompson TG782(i),problem je taj svaki dan bar 10 puta mi se ugasi ethernet lampica na navedenom modemu,a da bi se lampica upalila opet moram restartirati racunalo isti mi se problem pojavljivao na starom modemu pa me zanima ako itko moze pomoci neka odgovori ! Hvala

Matko

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ethernet problem .

Probaj s drugim kablom, ocito nije do rutera.

Ako nije do kabla onda je mrezna na kompu u banani.

14 godina
Ethernet problem .

Ja bih ti preporučio da prijaviš kvar telekomu, pa da ti daju novog ili da ga resetiraš da ono dugme sa strane, možda to popravi stvar. Ja imam isto taj router i nemam nikakvih problema s njim, čak je i malo bolji od Siemensa SX763.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ethernet problem .

Ma restarto sam router vec par puta ali probat cu kupit novi kabel {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sicknot kaže...

Pozz.

Vec se duze vrijeme mucim sa Modemom Thompson TG782(i),problem je taj svaki dan bar 10 puta mi se ugasi ethernet lampica na navedenom modemu,a da bi se lampica upalila opet moram restartirati racunalo isti mi se problem pojavljivao na starom modemu pa me zanima ako itko moze pomoci neka odgovori!

Problem onda očito nije u routeru ,nego u mrežnoj kartici.

Probaj deinstalirati i ponovno instalirati drivere za nju ,a ako se nastavi isto ,razmišljaj o nabavi nove kartice.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan
Ethernet problem .

Hvala svima na brzim odgovorima {#}

0 0 hvala 0
17 godina
CrossDeath kaže...

Ja bih ti preporučio da prijaviš kvar telekomu, pa da ti daju novog ili da ga resetiraš da ono dugme sa strane, možda to popravi stvar. Ja imam isto taj router i nemam nikakvih problema s njim, čak je i malo bolji od Siemensa SX763.

Ako mu se ista stvar dogadjala na starom ruteru ne vidim kako je onda problem do trenutnog rutera. Jedina poveznica su kabel i racunalo te u njima mora biti problem. Ako se problem rjesi restartom racunala, a ne rutera, onda definitivno nije problem u ruteru.

12 godina
neaktivan
Ethernet problem .

Sutra kupujem novu mrežnu karticu,nadam se

0 0 hvala 0
16 godina
Sicknot kaže...

Sutra kupujem novu mrežnu karticu,nadam se

-super, i to če riješiti sve probleme?

npr, ako powermanager gasi NIC? Prvo otkri uzrok, možda uopće nije kvar, možda samo podešavanje drivera..

-kao i pogrešan reflex kad se zbog gašenja indikatora optužuje router (modem) za kvar. Prvo uzrok, tek nakon tog rješenje.. ili stvarno nova kartica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
Ethernet problem .

molim vas za pomoć, eo ovako, digao sam win xp sustav na komp i priključim kabal od interneta i on mi ne prepoznaje nikako tj nema niti drivera, a jos bitnije nemam ethernet controller instaliran, pa moze pomoc kako da pronađem koji je ethernet controller?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ethernet problem .

Saznaj model maticne i googlaj, pri prvim rezultatima bi trebao izbacit sluzbenu stranicu proizvodjaca s driverima, ili na stranicu od proizvodjaca pa trazit po modelu, pa onda odabrat OS, i tu bi trebao imat sve drivere, odmah skines sve potrebne tipa chipset, zvuk, mreza...

Ako ti na stranici nude vise drivera, za saznat ciji je mrezni controller prati sljedece:

Desni click na my comp>manage>Device Manager

tu ce ti vjerovatno bit zuti znak ko mreze (networka) jer nema driver, desni click>properties>idi na tab Details>pod ovim padajucim menu-om izaberi drugo po redu, Hardware Ids

i dolje pod value pise nesto tipa VEN_10EC&DEV_8168&.......

odes na stranicu http://www.pcidatabase.com/ i tu pod vendor upises ovo sta si iskopao u device manageru, brojke i slova nakon VEN_, u gornjem slucaju VEN_10EC&DEV_8168&... znaci 10EC, i onda ti izbaci od koga je mrezna, u ovom slucaju od Realteka.

mozes i ovo nakon DEV_ do & ubacit pod device search ako ne uspijes preko vendora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 14:05 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam našao baš temu koja bi stopostotno odgovarala upitu, pa ću ovdje napisati jer se radi o ethernetu, naime htio bih samo provjeriti da budem siguran, ako netko ima iskustva, da li bi mogao imati problema ako razvučem ethernet na neki 60 - 80 metara ? i da li treba nešto posebno za jačanje signala ili slično ? hvala.

Samsung Galaxy Note II :)
16 godina
goranbm kaže...

Nisam našao baš temu koja bi stopostotno odgovarala upitu, pa ću ovdje napisati jer se radi o ethernetu, naime htio bih samo provjeriti da budem siguran, ako netko ima iskustva, da li bi mogao imati problema ako razvučem ethernet na neki 60 - 80 metara ? i da li treba nešto posebno za jačanje signala ili slično ? hvala.

do 100 metara neces imat nikakvih problema....moze i duze ali tebi nije potrebno...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice