Dva routera na 1 internet

poruka: 3
|
čitano: 1.408
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam problem oko spajanja na internet .... Uglavnom imam 2 kompa , od brata i svoj i spojili smo 2 routera na 1 liniiju i sve je radilo super do danas .... Na kompu na kojem je D-Link 584T ocita Thomson router , a na kompu na kojem je Thomson router ocitava D-Link ....  (192.168.1.1) .

Ovako to izgleda , a trebalo bi biti potpuno suprotno jer je bratov router (DLINK) i komp ( Ivica - PC ) spojen na moj router (Thomson) ( Matija - PC )

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dva routera na 1 internet

Taj dio, koji je ruter spojen u koji nebi trebalo igrati veliku ulogu. Ono što je bitno kod takvih konfiguracija je da oba routera ne smiju imati uključen DHCP da se nebi dogodilo da ti se "kolju". Dakle jedan router mora biti DHCP server a drugi treba samo primati ip adresu. 

Zašto koristite konfiguraciju s 2 routera?

I molim te pojasni malo poteškoću. Dakle od kada ti ne radi net? Net ne radi samo tebi, samo bratu ili obojici itd... Daj nam malo više informacija.

16 godina
neaktivan

Rješio sam to vec prije posto mi niko nije odgovarao , no svejedno hvala !

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice