Zamrzavanje računala

poruka: 149
|
čitano: 38.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje računala
b4rt!mej kaže...
evo da se i ja pridruzim, kada je vec kolega digao temu iz mrtvih..

dakle, problem je sljedeci
komp se smrzne svaki puta kada upalim igricu.. dok sve ostale radnje obavlja normalno..
trenutno je isproban na dvije igre (brutal legend i team fortress)
prvo nestane slika, zatim i ton krene pucat i tako se smrzne

posto ne znam u cemu je problem, provjerio sam temperature (sve je prikazano dolje u slikama)
jos da napomenem kako sam neki dan mjenjao napajanje, pocistio cijeli komp od prasine, stavio novu termo pastu.. ugl. sve sam raskopao i slozio nazad

osim slika, prilazem i video da se vidi o cemu je tocno rijec..
pa eto ukoliko netko zna u cemu bi mogao biti problem (pregrijavanje ili nesto drugo), neka javi!

evo samo da kazem kako je sve rijeseno time sto sam promjenio PCIe utor i reinstalirao drivere na grafickoj (mozda je bilo dovoljno i samo drivere promjeniti)
ugl. sad radi sasvim normalno! {#}

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
13 godina
neaktivan
Vidis prijatelju, ogromna razlika je to što bi iskusan serviser u opremljenom servisu metodom eliminacije problem rijesio za 20-tak minuta (npr. stavio drugu grafu, PSU...), vjeruj ovako na daljinu i "odokativno", bez rezervnih dijelova... vrlo je tesko rijesiti problem, bitno da si uspio rijesiti!
13 godina
odjavljen
Hardwhelper!!! kaže...
Vidis prijatelju, ogromna razlika je to što bi iskusan serviser u opremljenom servisu metodom eliminacije problem rijesio za 20-tak minuta (npr. stavio drugu grafu, PSU...), vjeruj ovako na daljinu i "odokativno", bez rezervnih dijelova... vrlo je tesko rijesiti problem, bitno da si uspio rijesiti!

I odmah bi mu puknuo 300kn za popravak i po mogućnosti podmenuto neku komponentu kao da je ova krepala.

15 godina
neaktivan
pozdrav.. Imam problema sa kompjuterom.. Naime,prije nekoliko dana mi se jednostavno ugasio i to je to.. Nije htjelo upaliti uopce.. Pogledao sam najprije napajanje, i to mi bila prva pretpostavka.. Kasnije sam resetirao cmos izvadivsi bateriju sa maticne.
Nakon toga, racunalo upali.. No, nece proc power-on self-test.. Zasto? Tako stoji i blokira.. Pise mi da pritisnem 'del' za bios ali tipkovnica mi ne reagira... U cemu moze biti problem? Hvala
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Zamrzavanje računala

tonchy

Pozz!

"Problem" je banalan...   Morat ćeš uzeti neku stariju PS2 tipkovnicu i uči u bios, pod menijem Integrated Peripherals pronaći opciju USB Keyboard Function te istu postaviti na Enabled,spremit postavke i to je to, sada bi i sa usb tipkovnicom trebao moći u bios bez problema...

ili ako drugačije piše, legacy usb support=disabled/enabled

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 21:05 (Valentin17).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
a bemti xD ja sam probao sve i svasta, misleci da nije u tipkovnici problem.. Ali stvar je u tome da je i ovo ps2 tipkovnica, doduse novija.. Ali jest.
15 godina
neaktivan
nista od toga.. I druga tipkovnica se ponasa jednako.. Dodje do posta, i nista.. Stoji tako bez obzira sto ja pritisnuo.. Jedina tipka koja radi je f-lock :/ nije mi jasno
13 godina
neaktivan
tonchy kaže...
pozdrav.. Imam problema sa kompjuterom.. Naime,prije nekoliko dana mi se jednostavno ugasio i to je to.. Nije htjelo upaliti uopce.. Pogledao sam najprije napajanje, i to mi bila prva pretpostavka.. Kasnije sam resetirao cmos izvadivsi bateriju sa maticne.
Nakon toga, racunalo upali.. No, nece proc power-on self-test.. Zasto? Tako stoji i blokira.. Pise mi da pritisnem 'del' za bios ali tipkovnica mi ne reagira... U cemu moze biti problem? Hvala

U cemu ne? nema druge nego odspoji svu periferiju, nakon tog disk i optiku, ako ni to ne pomogne izvadi i PCI kartice osim VGA (ako imas integriranu onda i VGA), pogledaj jesu dobro lockani RAM-ovi, tada uz samo ukljucenu tipkovnicu napravi reset CMOS-a. Tad ako udes u BIOS postavi USB kao enabliran kako je Valentin rekao u postu gore.

Nadam se da imas tipkovnice sa nativnim PS2 konektorom a ne adapter USB to PS2!

15 godina
neaktivan
sve sam ucinio kako si rekao, ali nista novo.. Nakon resetiranja cmosa, i paljenja racunala, radila je tipkovnica, ali samo na par sekundi, kad sam pritisnuo F1 za ic u setup, pisalo je 'entering setup' i tako stoji.
Je li moguce da je otisla maticna?
14 godina
Zamrzavanje računala

tonchy

- Kako je ta tipkovnica spojena na računalo? Baš preko PS2 sučelja ili preko adaaptera USB na PS2?

- Jesi probao otpojit periferiju svu i HDD, optiku, kartice neke ako imaš? Tako da vidiš jel se nešto mijenja.

- Jesi vadio RAM, probao ga stavit u drugi utor?

- Jel se čuje onaj jedan beep matične kod paljenja?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 13:10 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tipkovnica je nativna ps2.. Probao sam postepeno vaditi sve, i uvijek ista stvar. Beep se cuje :/
13 godina
neaktivan
tonchy kaže...
sve sam ucinio kako si rekao, ali nista novo.. Nakon resetiranja cmosa, i paljenja racunala, radila je tipkovnica, ali samo na par sekundi, kad sam pritisnuo F1 za ic u setup, pisalo je 'entering setup' i tako stoji.
Je li moguce da je otisla maticna?

Nije "otišla" jer nebi mogao uključiti računalo, vjerojatno je "otišla" neka integrirana komponenta i stvara problem, pretpostavljam mrežna, rješenja ima ali...

15 godina
neaktivan
dakle sto sam ucinio.. Iskljucio sam graficku, i monitor ukopcao na maticnu.. Monitor je stari dvi.. Nakon toga, windows se bootao. Na desktopu mi je izbacio error za directx 9 nesto, a onda opet tipke nisu reagirale.. Da nije grafa u pitanju? Uhh samo da ne bude grafa.. Dakle, boota se kad monitor ukopcam na maticnu, a graficku izvadim
16 godina

- PS/2 i USB key, BIOS automatski omogućuje, tipkovnica (ispravna) RADI uvijek u BOSu, do boota. Tek od buta nadalje se odnosi 'DOS support' tj ako OS koji se boota nema svoj driver tad ga se omogućuje korz legacy. Dakle, sasvim pogrešan pokušaj rješavanja...

-imaš problem, otkriti dali je hardware ili software je prvi korak.

-boot npr liveOSa je najbrži način.

-drugi korak, isključi sve što možeš, minimalan dio je MBO+CPU(+cooler, default ostvake , bez OCa)+RAM(ako imaš više, smao jedan keks..), napajanje. Ovisno dali postoji onboard + VGA..

sve ostalo možeš osključiti, pogotovo diskove, periferiju, pa čak i tipkovnicu (ako je ona neispravna)...

-tad dodajući komponente možeš eliminacijom zaključiti.

ako je problem soft, u OSu, najvjerojatnije driver, problematična utils, malware-virus, pogrešna postavka... i yogurt (loader i sl.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
rijeseno je.. Nakon lezanja na podu 3 h, spojio sam monitor na maticnu, a graficku maknuo... I jednostavno se bootalo, kao sto sam napisao... Samo sam usao u bios, resetirao postavke, namjestio one koje mi trebaju, frcnuo grafu nazad i sad radi ko prije..
Banalan problem, ali ne znam u cemu je bio :P izgleda da se nesto poremetilo u biosu
14 godina
Zamrzavanje računala

Ekipica da ne otvaram novu temu, tu ću postati te se nadam da će te mi makar malo pomoći.
Pred nekih 2 tjedna na računalu ( Windows xp ) mi se počelo dešavati , kada se "vrti" ona crta ide iz lijeva u desnu stranu, da mi se zamrzne, tj prije zamrzavanja se čuje neki zvuk iz računala i onda se zamrzne, nakon što bi ugasio računalo na tipku za paljenje, i to ponovio 2,3 puta komp bi se upalio. Danas sam išao ga otvoriti te sam dignuo ventilator od procesora te ga očistio od prašine, i usisavačem, sve sam uredno postavio natrag i on radi, kada sam spoio računalo na monitor i upalio ga, i dalje se čuo onaj zvuk iz računala i opet bi mi se zamrznuo, pokušao sam 5,6 puta isključiti ga i upaliti ali ništa {#} da li možda znate u čemu je problem te kako bi se to talo riješiti, ako mislite da reinstalaciju windowsa vrlo rado bih to učinio, ali na žalost optički medij , mi se ne želi otvoriti.

0 0 hvala 0
15 godina
Zamrzavanje računala

Win 7 freez bez BSOD ?
Komp (pod moj pc) sa Win7 Ultimate 64 bit u posljednjih 5-6 dana povremeno zamrzne bez BSOD i sumnjam na hardware jer sam jučer uradio fresh instalaciju windowsa i već se dogodilo 2-3 puta freez tako da softwerski problem nije sigurno. Znači bez BSOD samo browser otvoren bez ikakvog opterećenja i freez nakon koga moram hard reset na kućištu. Sve je prilično novo (MB od 9tog mjeseca prošle godine , grafa nova od prije mjesec i po , PSU -najbolja koju sam mogao pronaći u trgovinama- od prije 20tak dana) SSD godinu dana star , tu je i HDD star 2 godine i novi HDD 2TB star 3-4mjeseca , memorija pod garancijom i testirao sam sa Mem test bez grešaka prošlo.... ludilo (imam i P4 star ko' Rim nikad nikakvih problema a on je non stop ON zbog interneta ukućana) btw. Temp su sasvim OK kak i spada! Svi diskovi u HDD Sentinelu su 100% Health , memorija ispravna , šta bi moglo biti: MB,CPU,GPU,PSU ??? sve pod garancijom od različitih trgovina i nemam pojma kako da otkrijem kvar , evo ištekao sam USB web cam i printer , da i to probam. užas!

{#}

Unistal sam web cameru (u device manager) zajedno sa softwerom uz nju , i nako tri sata rada ponovno freez , prije pola sata zamjenio sam 7950 grafu sa Ati X300 series samo da probam i opet je freez nakon 10tak minuta , nije web cam, nije do grafe !

cpu ,mb ili psu ! nemam pojma kako da ovo ispitam , jel moguće da je do nove PSU Seasonic X 750W , Gold 80!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 19:51 (joyjoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imo sam slican slucaj sa jednim pc sto je bio na popravku isto tako povremeno zamrzavanje i samo reset je mogo pomoci. I nakon sto sam sve izmijenjo cpu gpu ram napojnu nista nije pomoglo da bi cisto reda radi iskljucio dvd rom i na moje iznenadenje pc proradio i od tad vec pola godine radi bez greske.Mozda i tebi pomogne :)

the quieter you become the more you are able to hear
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 21:14 (Monster22).
15 godina
Monster22 kaže...

Imo sam slican slucaj sa jednim pc sto je bio na popravku isto tako povremeno zamrzavanje i samo reset je mogo pomoci. I nakon sto sam sve izmijenjo cpu gpu ram napojnu nista nije pomoglo da bi cisto reda radi iskljucio dvd rom i na moje iznenadenje pc proradio i od tad vec pola godine radi bez greske.Mozda i tebi pomogne :)

Evo sad ću da probam i to , ionako dvd ne koristim , jučer sam sa usb a instalirao winse.

Done.... slika:

update info: prije tri dana sam probao sa update BIOS (sve osnovne postavke) ali nije ni to pomoglo..... da li će ukidanje dvd ea pomoći!!!! pa to bi bilo bezbolno , LoL

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 21:56 (joyjoy).
14 godina
Zamrzavanje računala

joyjoy

- A komponenete ti je najlakše aliminirati tako da probaš negdje posuditi druge.

- Meni je malo sumnjiv SSD, ja bih probao instalirati win na HDD, a SSD otpojiti skroz.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 22:36 (Valentin17).

1 0 hvala 1
15 godina
Valentin17 kaže...

joyjoy

- A komponenete ti je najlakše aliminirati tako da probaš negdje posuditi druge.

- Meni je malo sumnjiv SSD, ja bih probao instalirati win na HDD, a SSD otpojiti skroz.

Upravo mi je freez bez dvd ea ( e sad to je bilo sa 7950 , nisam obrisao drivere prije X300 tako da opet sumnjam na  7950) , tako da nije to. Vratio sam dvd i grafu X300 series. Sutra posudim Coba 500W ona je sigurno ispravna i trebala bi raditi ok sa X300 (niti ne treba dodatno napajanje). uffffffffff

Nakon psu probat ću i bez SSD.... (sve redom nema druge)

update: 23:01 , freez sa X300 sa i bez DVD ; sigurno nije greška do 7950,DVD,RAM 8GB.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 23:05 (joyjoy).
12 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

pozz imam jedan problem znaci komp mi se jednostavno zamrzne bilo da igram igre bilo koje, slusam pjesme na youtubeu ili sam jednostavno na fejsu samo zamrzne nekad svakih cca 30 min a nekad po dan dva nista, a jednom sam imao situaciju da komp niisam mogao upaliti cijeli dan znaci svi su ventovi radili ali nema nikakvoga beepa ni slike a drugi dan sve oke   imam procesor amd phenom2 545 otkljucan na 4 jezgre asus crosair formula 3 maticnu plocu gtx 260 plus sparkle grafigu i napajanje 450 chiftek 4gb dell memorije molim vas za pomoc unaprijed hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
15 godina
joyjoy kaže...
Valentin17 kaže...

joyjoy

Upravo mi je freez bez dvd ea ( e sad to je bilo sa 7950 , nisam obrisao drivere prije X300 tako da opet sumnjam na  7950) , tako da nije to. Vratio sam dvd i grafu X300 series. Sutra posudim Coba 500W ona je sigurno ispravna i trebala bi raditi ok sa X300 (niti ne treba dodatno napajanje). uffffffffff

update: 23:01 , freez sa X300 sa i bez DVD ; sigurno nije greška do 7950,DVD,RAM 8GB.

update 18:45 , probao sa drugom psu i freez , ponovio Memtest+ ,višesatni , prvo sa jednim stickom pa drugim bez error! , još probam bez SSD kako Valentin17 predlaže :(

Update 19:35 , nakon čiste instalacije winsa na HDD (bez SSD , ištekan potpuno) FREEZ nako 5-6 minuta na desktopu! :(

ili CPU ili MB

apsurd : kupio novu psu da po prvi put malo OC am FX i grafu i eventualno dodam u CF  istu... ništa od svega toga , aralmantno već 4-5 zamrzavanja  u posljednja 3 sata- 21:13 sada(uvijek isto freez na desktop i moram hard reset) :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 21:14 (joyjoy).
13 godina
neaktivan
joyjoy kaže...
joyjoy kaže...
Valentin17 kaže...

joyjoy

update 18:45 , probao sa drugom psu i freez , ponovio Memtest+ ,višesatni , prvo sa jednim stickom pa drugim bez error! , još probam bez SSD kako Valentin17 predlaže :(

Update 19:35 , nakon čiste instalacije winsa na HDD (bez SSD , ištekan potpuno) FREEZ nako 5-6 minuta na desktopu! :(

ili CPU ili MB

apsurd : kupio novu psu da po prvi put malo OC am FX i grafu i eventualno dodam u CF  istu... ništa od svega toga , aralmantno već 4-5 zamrzavanja  u posljednja 3 sata- 21:13 sada(uvijek isto freez na desktop i moram hard reset) :(

Savjetujem ukoliko nisi da izmjeniš tipkovnicu i miš; ako nije ni to trebaš vidjeti kontrolere na MB, u BIOS-u iskljuci sve dodatne kontrolere: audio, LAN; USB...metodom eliminacije vidi da nije nesto od integriranih kontrolera na MB, svakako pokušaj prije skidanja CPU-a testirati drugim RAM-ovima, zadnji test drugim CPU-om, ako i tad stvar bude ista greška negdje oko bridgea i ukoliko nemas potrebnu opremu za dijagnostiku MB  na reklamaciju!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 0:25 (Hardwhelper!!!).
15 godina

ili CPU ili MB

Savjetujem ukoliko nisi da izmjeniš tipkovnicu i miš; ako nije ni to trebaš vidjeti kontrolere na MB, u BIOS-u iskljuci sve dodatne kontrolere: audio, LAN; USB...metodom eliminacije vidi da nije nesto od integriranih kontrolera na MB, svakako pokušaj prije skidanja CPU-a testirati drugim RAM-ovima, zadnji test drugim CPU-om, ako i tad stvar bude ista greška negdje oko bridgea i ukoliko nemas potrebnu opremu za dijagnostiku MB  na reklamaciju!

Probao sa drugom tipkovnicom i mišem , ponovno freez , probao bez wd hdd , freez......... ostalo je samo da probam drugi cpu , po logici ako se ponovi i tada MB ide na reklamaciju(neda mi se zezati oko dijagnostike niti znam to) ako bude tada sve radilo CPU na reklamaciju . Nikad nisam klokao ovaj FX !!!

update: 00:01 (sati) 7 punih sati radi sve perfektno , cpu nemam od koga da posudim pa sam naručio polovnjak Athlon II X2 , jedino što sam uradio clear CMOS (bateriju nisam mogao izvaditi jer je leži ispod grafe i neda mi se vaditi je a to je isto).... ušao u BIOS namjestio time,q&quite i silent ventove sve ostalo default! Da li je riješeno ! za koji dan ću znati.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 0:06 (joyjoy).
13 godina
neaktivan

Kolega SRETNO!

12 godina
nixxx91 kaže...

pozz imam jedan problem znaci komp mi se jednostavno zamrzne bilo da igram igre bilo koje, slusam pjesme na youtubeu ili sam jednostavno na fejsu samo zamrzne nekad svakih cca 30 min a nekad po dan dva nista, a jednom sam imao situaciju da komp niisam mogao upaliti cijeli dan znaci svi su ventovi radili ali nema nikakvoga beepa ni slike a drugi dan sve oke   imam procesor amd phenom2 545 otkljucan na 4 jezgre asus crosair formula 3 maticnu plocu gtx 260 plus sparkle grafigu i napajanje 450 chiftek 4gb dell memorije molim vas za pomoc unaprijed hvala na odgovorima

Ovako mogo si malo procitat ovdje ovu temu al ajde ovako!

Prvo provjeri temperature i pogledaj jel ima prasine!

E sad ako i dalje ne radi onda probaj sa drugim napajanjem jer meni se cini 70% da ti je slaba struja!

Kresimir
11 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Ljudi pomagajte ako boga znate {#} ovako: kada igram neku igru računalo se totalno smrzne i ekran je sivi i ima sive crte a nekada se smrze da ga moram restartat npr ako slusam muziku muzik dalje svira ako netko zna riješit ovaj problem da se javi hvala unaprijed :)) 

0 0 hvala 0
14 godina
Zamrzavanje računala

Rahadid

- Napiši više detalja o komponentama ili ako imaš laptop, napiši model.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 21:00 (Valentin17).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Procesor:intel pentium dual core E5400 2.70Ghz 
Maticna ploca : Gigabyte Ga g31m es2l 
Ram: 4gb 800 Mhz
Napajanje:500w
Graficka: AMD radeon 5850 1024mb 256bit GDDR5

Nova poruka
E-mail:
Lozinka: