Wireless router i adsl modem povezivanje

poruka: 5
|
čitano: 4.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Odmah na početku da kažem da mi je ovo novo iskustvo, i da još uvjek učim.

Problem koji imam mogu riješiti na meni već 2 poznata načina, ali imam i moguću treću soliciju oko koje će te mi Vi pomoći nadam se.

Stvar je sljedeća:

Prijatelj je uveo HOME TV paket (internet, tv, telefon).

Od ISP-a je dobio zyxel modem sa wirelessom. Ne znam točno koji modem.

Ja sam mu formatirao PC, donio doma, pregledao njegov modem, dao mu šifru veze (jer on se baš ne razumije nimalo), povezao se na interet i sve super.

No, sada ima sljedeći problem, a to je da je modem u hodniku, a pc na katu u sobi. Dakle, prvo mi je malo napamet provući LAN kabal od modema do sobe direktno u PC, ili druga opcija da mu donesem svoj Wifi usb adapter da bez ikakvih kablova uhvatimo konekciju.

Ali, tu stvar ide dalje, on je dobio tp link wireless router Točno ovakav.

Sada mene zanima, jeli se on može iskoristiti kao 3. opcija, tj.da se ponašao kao taj wifi adapter i da preko njega hvatam signal sa modema.

Unaprijed hvala svima na bilo kakvoj pomoći.

Ponavljam, prvi put se susrećem sa ovakvim uređajem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bilo tko, samo da znam jeli izvedivo sa ovim tp-linkom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozes pokusat, zas ne.
Sam da je tp link dovoljno blizu prvog modema da hvata signal.
Uradi ovako(prvo ti kazem napamet a ako ne uspijes saljem ti i ss).
1.Postavi TP LINK router kraj racunala, spoji se LAN-om.
2.Otvori web browser i upisi 192.168.1.1 te se ulogiraj u modem (username mislim da je admin, pass ti mora pisat na router-u)
3.Ukljuci WDS BRIDGE(negdje je po wireless postavkama) mod na tp linku, imat ces malu ikonicu SURVEY ispod. Klikni to i izaberi mrezu na koju zelis da se TP LINK spoji, naravno nek to bude primarni uredaj s kojeg ide net.
4.Nakon toga trebas upisat password i resetirat TP LINK.
5.Za ovaj dio nisam siguran dal je opcija il ne, al ako ti interneta ne bude bilo, iskljuci DHCP na TP LINK-u. Ako se ne budes mogao ulogirati na njega ili na 192.168.1.1 ili 192.168.0.1 resetiraj router(ovaj put fizicki gumb na routeru) i ponovi sve gornje korake, samo prije nego ga resetiras iskljuci DHCP.

Tada bi trebalo sve uredno da radi.
Nisu mi mrezne tehnologije bas u malom prstu tako da se nadam da sam sve dobro opisao :D
Edit:uredio post da bude citljivije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 15:38 (leo_91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa jednostavnije bih bilo mislim da nabavi novi adsl modem koji podržava wifi  čemu razvlačit bez veze hrpu žica i lan kablova za par stotina kuna naći će izvrastan modem koji će bez ikakvih prbblema imat sve što mu treba Pozz Dalibor

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Wireless router i adsl modem povezivanje
Pozz. ljudi, stari mi ruter ne radi bas najbolje. Trebao bih ga promijeniti. Pa me zanima po cemu znat koji je bolji i baca jaci signal? Kod antene to je bilo lako samo vidis dbi.
Al kako da u routera skuzim koji ima jaci signal nije navedeno koliko dbi? Hvala!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice