Wireless internet preko laptopa?

poruka: 59
|
čitano: 127.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Wireless internet preko laptopa?

komp mi je na hrvatskom...isla sam na  podesavanje nove veze ili mreže- podesi novu mrežu-i onda piše odaberi mrežnu skretnicu ili pristupnu točku koju želite konfigurirati...I kao učitava nešto a ništa se ne pojavljuje..

17 godina
neaktivan
tatjana2312 kaže...

komp mi je na hrvatskom...isla sam na  podesavanje nove veze ili mreže- podesi novu mrežu-i onda piše odaberi mrežnu skretnicu ili pristupnu točku koju želite konfigurirati...I kao učitava nešto a ništa se ne pojavljuje..

ti ne trebaš pristupnu točku već klijenta

znači odaberi klijenta (ja sad nemam kraj sebe neki HR win 7 pa neznam kako se to zove)

sad bi on trebao skenirati mrežu i naći što ima u okolici (provjeri da li ti je upaljena WLAN kartica u laptopu, neki laptopi imaju gumbek za fizičko gašenje)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 14:49 (Darky).
14 godina
neaktivan

Ne pise mi nigdje klijent :(

imam sljedece opcije:
1. Povezivanje sa internetom

2. Podesi novu mrežu

3.Ručno povezivanje sa mrežom(mislim da je to) kad to kliknem  traži mi ime mreže,tip bezbednosti(WEP,WPA lična itd) to nisam nasla na kompu u opcijama routera da postavim,i traži mi tip šiforvanja i bezbednosni ključ...

17 godina
neaktivan
tatjana2312 kaže...

Ne pise mi nigdje klijent :(

imam sljedece opcije:
1. Povezivanje sa internetom

2. Podesi novu mrežu

3.Ručno povezivanje sa mrežom(mislim da je to) kad to kliknem  traži mi ime mreže,tip bezbednosti(WEP,WPA lična itd) to nisam nasla na kompu u opcijama routera da postavim,i traži mi tip šiforvanja i bezbednosni ključ...

ok

opcija tri

upiši ime mreže

ako nisi postavila wep WPA šifru u ruteru ostavi prazno

i probaj se spojiti

14 godina
neaktivan

Upisala ime mreze, tip bezbednosti ostavila bez potvrde identiteta,i pise uspjesno je dodata mreza.. sta dalje?

17 godina
neaktivan
tatjana2312 kaže...

Upisala ime mreze, tip bezbednosti ostavila bez potvrde identiteta,i pise uspjesno je dodata mreza.. sta dalje?

isčupaj kabel iz laptopa i pokreni IE ili firefox (sad ideš bežićno)

ako ti otvori google ili neku web stranicu, znači da radi

14 godina
neaktivan

Sve radi, hvala ti puno sto si imao strpljenja sa mnom :) pozz

16 godina
neaktivan

Need help{#} da ne otvaram novu temu samo cu se nadovezat...

e ovak... pokušavam spojit laptop prek wireless-a na router al nikako ne uspijevam... iako  komp (žićno) i laptop (bežićno) su vec spojeni na router, nikako ne mogu da spojim i drugi laptop bežično...

inace se radi o routeru THOMSON ST780... dakle vec sam jednom bez beda spojio laptop prek wireless-a, al ovaj drugi nikako da uspijem, da li postoji neka "kvaka" u tome kad drugi spajam bežićno???

i neam bas nekog znanja sto se tice spajanja odspajanja prespajanja itd...i tako to {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dasoo988 kaže...

e ovak... pokušavam spojit laptop prek wireless-a na router al nikako ne uspijevam...

Izbaci ti neki error ili sta?

14 godina
neaktivan
Pa ima li taj drugi laptop nekakvu mrežnu karticu ili imaš USB?
Jel ti wireless switch on?
16 godina
neaktivan

sorry na smetnji rijesio sam problem... vrlo jednostavno... samo sam prvo trebao ukucat sifru s routera pa tek onda sifru od neta {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel mi moze tko sada pomoci?

Imam pc i na nejum ima ruter odnosno internet i ocu staviti prkeo laptopa bezicni internet, kako to napraviti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ambush kaže...

jel mi moze tko sada pomoci?

Imam pc i na nejum ima ruter odnosno internet i ocu staviti prkeo laptopa bezicni internet, kako to napraviti

Napiši o kojem se ruteru radi. Ako ti na njemu piše wireless onda ga ima, samo ga moraš u postavkama rutera uključiti i složiti.

14 godina
neaktivan

thompson tg782i

16 godina
neaktivan
Ambush kaže...

thompson tg782i

KLIK

14 godina
neaktivan
Pomoc ovi idiot s t-coma mi kaze da nema na win xp mogucnosti
za auto sarch netvork pa tako da mi nemoze pomoci,
A da mi je sve instalirano na ruteru i problem je moj!
Sta da napravim da bi imao bezicni....do sada mi je radio
a sada imam novi ruter i nece.....
imam karticu u kompu PWR AC1 siemens i ruter Gigaset SX 763 Wlan dsl
Hvala na pomoci
PS. dali su mi pass za bezicni pristup.
My
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebao bi pogledati pod Network Connection jel imaš Wireless Network Connection (tako nekako) od bežične mrežne kartice i pogledati da nije na Disable. Zatim bi dolje desno u sistemskom trayu trebao imati ikonicu za Wireless i zadat joj da ti skenira mrežne uređaje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Riješio sam radi mi sada bežično, jedino me zeza kada treba smo računalo da se pokrene
onda neće da prodje do kraja jer odmah pocne da se spaja na ruter i nemoze da zavrsi onu postavku i
otvori mi dekstop dok negdje ne kliknem onda proradi. A dobro to mi nije toliko niti bitno
jer mogu se spojiti i žično, pošto imam drugo računalo u drugoj prostoriji ja bi htio i njega povezati na net
i to s ovom istom karticom koju imam samo neznam sta mi treba da bi se spoio jer slot nemam na onome drugome PC-u??
Tako da bi ovaj bio žično a onaj tamo bežično, sada bi neko rekao odnesi tamo ruter pa onaj žično a ovaj koji ima slot bežično ali nemogu jer mi je ovde i drembox
koji je spojen mrežnim kablom i radi Cs.....a vuci kabal to mi je zadnja opcija.
Pomoć ...

My
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 17:13 (djovan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda da si pogledaš ovu temu za USB wireless adaptere.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ovako, problem je nedvojbeno u uključivanju wifi (atheros) na asusu eee 904hd koji radi na win 7.. inače mu je tipka za uključivanje na fn+f2 i tamo je jasno označeno, međutim, pošto njegova matična tipkovnica ne radi i čovjek koristi zasebnu usb tipkovnicu kao zamjenu, ne može se pritisnuti fn tipka i uključiti wifi kartica. pa me zanima kako da to riješim? probao sam i s on screen tipkovnicom i tamo mi da fn tipku ali ne uspijeva uključiti. probao sam i drivere obnoviti ali nema koristi.

kao dodatak mogu još reći da se sa svojom usb karticom spojim na internet i preko driver geniusa pokušam skinuti sve drivere ali nakon što ih pronađe za taj model ne skine ih.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 23:54 (shimano).

0 0 hvala 0
16 godina
shimano kaže...

ovako, problem je nedvojbeno u uključivanju wifi (atheros) na asusu eee 904hd koji radi na win 7.. ..

-dali je wlan ikad radio?

-dali ima instaliran neki utils (soft koji može paliti-gasiti wifi)

-dali je odgovarajući driver ..

pa provjera, u BIOSu, enabled, prekidač (neka EU direktiva, svi moraju imati hw switch).. i na kraju neki linux ubuntu-suse.

Može bit neispravno, može bit da nema wlan, .. najčešće samo prekidač (BIOS-UTILS) kad već fn tipka ne radi. Svejdno, morao bi indikator (dioda) svjetliti, zeleno ili plavo kad radi crveno (žuto) kad je ugašen.

Ako je pogrešan driver mogu bit jednaki simptomi. (provjeriti točan naziv, mora biti oznaka modela na netbukiću i skinuti-instalirati).

-ili nešto treće...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
shimano kaže...

ovako, problem je nedvojbeno u uključivanju wifi (atheros) na asusu eee 904hd koji radi na win 7.. ..

-dali je wlan ikad radio?

-dali ima instaliran neki utils (soft koji može paliti-gasiti wifi)

-dali je odgovarajući driver ..

pa provjera, u BIOSu, enabled, prekidač (neka EU direktiva, svi moraju imati hw switch).. i na kraju neki linux ubuntu-suse.

Može bit neispravno, može bit da nema wlan, .. najčešće samo prekidač (BIOS-UTILS) kad već fn tipka ne radi. Svejdno, morao bi indikator (dioda) svjetliti, zeleno ili plavo kad radi crveno (žuto) kad je ugašen.

Ako je pogrešan driver mogu bit jednaki simptomi. (provjeriti točan naziv, mora biti oznaka modela na netbukiću i skinuti-instalirati).

-ili nešto treće...

rješeno, zahvaljujem na brzom odgovoru. sve sam ovo gore uredno provjerio a nisam uopće u biosu uključio {#}. uglavnom sad si me sjetio toga i sve štima, još jednom hvala.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
15 godina
neaktivan

Pozz, imam jedno pitanje vezano za wireless router i laptop. Dakle stavio sam sifru na router da mi se ne moze svako nakaciti na internet. A takodje imam i laptop i povezujem se na router bezzicnim putem. Dakle stavio sam da laptop zapamtio username i sifru da ne moram svaki put kucati te podatke. Ali me zanima da li postoji neka solucija u kojoj bi dodao laptop na nekakvu listu u wireless router-u tako da mi uopste ne trazi podatke za konekciju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TNTkiller kaže...

Pozz, imam jedno pitanje vezano za wireless router i laptop. Dakle stavio sam sifru na router da mi se ne moze svako nakaciti na internet. A takodje imam i laptop i povezujem se na router bezzicnim putem. Dakle stavio sam da laptop zapamtio username i sifru da ne moram svaki put kucati te podatke. Ali me zanima da li postoji neka solucija u kojoj bi dodao laptop na nekakvu listu u wireless router-u tako da mi uopste ne trazi podatke za konekciju?

Nije mi jasno, pa nece ti ni trazit podatke kad je vec zapamtio..  Uglavnom, imas opciju MAC zastite u routeru gdje upises svoju MAC adresu kartice (cmd->ipconfig) ,što znači da se samo tvoj PC može spojiti na tu mrežu.

9 godina
neaktivan

Trebao bi pomoć...znaći stan iznad mene ima router za kojih imam šifru i sve, preko mobitela se mogu povezati također i preko drugog laptopa , ali kada idem preko svog laptopa uopće nemože pronaći wifi mrežu

0 0 hvala 0
11 godina

neznamo:

- da li nemože samo tu mrežu a ostale susjedne mreže vidiš ?

- laptopi većinom imaju tipku za uključenje wifi-a ( neznamo koji laptop ? ).

- zna se desiti da nije instaliran driver ili nije pravi ( vidi u "device menager" da li ima wifi adapter sa žutom oznakom).

- neznamo ni koji OS koristiš jer npr. ako je WinXP bez SP3 neće ti raditi...

- kod win 7 sam imao slučajeva da se upisana mreža više ne prikazuje na listi sa ostalima ( vidiš je samo kad pogledaš zadanu mrežu sa možda lošim psw :)  ).

9 godina
neaktivan

Sretnu Novu 2016. godinu želim svim korisnicima sajta bug.hr!!

Imam jedan mali problemčić, možda mi možete pomoći savjetom.

Naime, imam laptop Acer i nakon uvođenja drugog kabelskog operatera (čitaj: novog Cisco rutera),

s laptopom ne mogu izaći na Internet (opcija WiFi, bežično).

Na laptopu je sustav Windows Vista, kad uđem u Centar ze mreže i zajedničko dijeljenje,

i pogledam na mapu, imam prohodan put između laptopa i rutera, mada piše unidentified network (=======),

ali ne i između rutera i Interneta (===X===), tj. ne mogu izaći preko Google i sl. na Internet.

Napominjem da je s prethodnom mrežom (drugi kabelski operater) laptop bezprijekorno radio tj. izlazio na Internet.

Hvala na pomoći!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 11:52 (Dambo04).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
nikako da uključimo wifi na ovom laptopu

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-NX.MTWEX.019/
dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Srecom pa si dao dovoljno info da ti odgovrimo...Driveri? Soft tipke hard tipke? Na slici ima nesto u donjem lijevom uglu kucista. Mozda prekidac za WI FI?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 23:22 (Torent).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice