Ventilatori se pokrenu na 2 sekunde

poruka: 4
|
čitano: 2.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ventilatori se pokrenu na 2 sekunde

Pozdrav!

Radi se o konfiguraciji :

MBO: Gigabyte GA-990XA-UD3
CPU:  AMD Phenom II X4 B45 3.0 GHz
RAM:  KingMax 2x2 GB DDR3 1600MHz
GPU:  Sapphire HD-5750 512MB GDDR5

HDD:  WD 1.0 TB SATA-3
PSU:   Corsair CX-400

Prije par dana mi je počeo rikavat hard disk te sam danas tek uhvatio vremena za spasiti važne podatke.

Pomoću Hirens Boot CD-a sam nešto počeo sređivat i pošto mi nije htio u Mini Windows XP-u prepoznati USB stick (Mushkin,16 GB),

restartao sam računalo i odabrao Mini Linux i tamo počeo sređivat,no usred kopiranja,računalo se ugasilo i na ekranu (TV - Philips LCD 82cm)

je pisalo Nema video signala.
Pomislio sam da se restartao,al po ventilatorima koji se nisu vrtili,vidio sam da se ugasio.

Pritisnuo sam tipku za paljenje i jedino što se dogodi je vrtnja sva 3 ventilatora (na procesoru,grafičkoj kartici i u napajanju) i nakon 2 sekunde se

i oni prestanu vrtiti.

To mi se događalo i prije,recimo - idem restartat računalo te se on umjesto restarta ugasi i opet pri paljenju zavrti ventilatore na 2 sekunde i to je to.

Problem sam rješavao tako da sam kabel od napajanja izvadio na pet minuta i on bi se upalio bez ikakvih problema. 
Kad mi se isti problem dogodio jučer,bilo je potrebno izvadit kabel od napajanja preko noći i ujutro ga vratit natrag u napajanje te bi se upalio bez problema.

Zanima me jel do napajanja ili do nečeg drugog?

Drugo napajanje nemam,osim starog Codegena 400w ,koji sam izvadio iz starog računala,no ne znam koliko je pametno stavljat ovu moju konfiguraciju na takvo napajanje ( s obzirom da se radi o 6 god. starom napajanju).

Zahvaljujem na odgovoru.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Ventilatori se pokrenu na 2 sekunde
Po mojim iskustvima to je do napajanja, ali ne bi spajao taj Codegen ni za probu. Imas li kojeg prijatelja blizu da probas sa njegovim napajanjem?
15 godina
neaktivan

Nažalost,nemam nekog blizu da isprobam,a za nekog dalje trenutno bi bio veći problem,jer je računalo (moje) trenutno bez kućišta,pa je transport malo teži slučaj.

Događa mi se i ponekad da ventilator od napajanja počne ''strugat'' po rešetki,al nema nikakve razlike u performansama.

Corsair je još pod garancijom 3 godine u Linksa.

Malo sam čitao rezultate pretrage na googleu i često je zamjena napajanja riješila probleme.

Naravno,nisam lud da spajam Codegena na ovakav komp,pa da mi još nešto odapne. 

15 godina
neaktivan
Ispricavam se ako krsim pravila,al evo mali update:

napajanje je proradilo nakon sto sam na 3h izvadio strujni kabel i radilo ok sve do maloprije.
Danas sam kupio HAF 912 Plus kuciste i sve lijepo pospajao te normalno upalio
komp i radio je ok sat vremena i ugasio sam ga takodjer normalno.
Sad sam isao ponovno upalit komp al jedino sto se dogodi nakon pritiska tipke
za paljenje je to da prednji LED ventilator blicne (zasvjetli) na sekundu,lampica pored
prekidaca za paljenje takodjer zasvijetli na sekundu i ventilatori se zavrte na sekundu i sve
stane.

Da ja odnesem napajanje u Links jer ima jos 3 godine garancije?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice