Ventilator cpu-a stalno na maksimumu, i u sleepu

poruka: 10
|
čitano: 8.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, ventilator cpua je mi je jako bučan i stalno radi na maksimumu (9?), a temperatura procesora je u redu (kad sam mjerio u biosu bila je 43-45 stupnjeva)

Kako ga podesiti (u biosu pretpostavljam) da automatski određuje brzinu okretanja po opterećenju, a da se u sleep modeu uvijek gasi? Please help:/ I da, ne znam je li 4 ili 3-pinski konektor i ne znam kako to provjeriti.

Komp je novi:

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 19:42 (motaro1989).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, malo sam surfao i skužio da je u biosu brzina ventilatora po defaultu na maksimumu (kada je CPU Quiet Fan disablean), pa sam ga enablao i smanjio na 5. Ali, još uvijek mi ventilator ostaje raditi kada je pc u sleep modeu:/ Probao sam mijenjati power options u windowsima, na defaultnom Balanced mi je, bez uspjeha.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 4:12 (motaro1989).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam sličan problem.

Cooler non stop radi na maskimumu. I kad je procesor opterećen i kad je idle.

To mi se prije nije dešavalo. Temperatura je također u redu i nema potrebe za toliki RPM coolera.

Prva sumnja mi je pala na drivere za procesor jer me lagano windowsi karaju.

Jer kad resetiram komp i BIOS preuzme kontrolu odmah padne brzina okretaja na nekih 2000 RPM.

Inače radi se o WIN XP x64 i Phenom II x6 procesoru.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ventilator cpu-a stalno na maksimumu, i u slee
ne postoje driveri za procesor. probaj rucno stavit brzinu u biosu...
2.770 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
ne postoje driveri za procesor. probaj rucno stavit brzinu u biosu...

Ma mislio sam na onaj defaultni driver od windowsa kad odeš u device manager.

Postavio sam brzinu ručno u BIOS-u i sve je radilo kako treba do nedavno. U igrama se povečavala brzina coolera kako se CPU više opterećivao, ali se u idle stanju smanjila.

A sad radi non stop blizu maksimuma. pa zato sumnjam na windowse jer su me počeli zajebavati. Ne loadaju se sve stvari u autostartu (skype i ostali dodatni programi).

15 godina
neaktivan
Vjerojatno ti je postavljen da ide u S1 sleep i zato ti ostaju raditi ventilatori. Nadji u BIOS-u opciju S3 sleep ili Suspend to RAM (STR) i ukljuci ju.
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Vjerojatno ti je postavljen da ide u S1 sleep i zato ti ostaju raditi ventilatori. Nadji u BIOS-u opciju S3 sleep ili Suspend to RAM (STR) i ukljuci ju.

Ok, budem potražio.

Ali kažem vam da je prije bilo sve ok. I to nekih 8-9 mjeseci.

15 godina
neaktivan
Na mobitelu sam pa nisam skuzio da vas je dvoje pisalo da ima problem, vec sam pisao na onog sto kaze da je novi komp. Sry. Svejedno, provjeri to pa ako nije cemo nesto drugo smisliti :)
17 godina
neaktivan

Ja sam riješio problem, nisam pronašao S3 sleep, ali sam pronašao Suspend to Ram i sad je sve u redu, thx :D

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
motaro1989 kaže...

Ja sam riješio problem, nisam pronašao S3 sleep, ali sam pronašao Suspend to Ram i sad je sve u redu, thx :D

to je isto :D

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice