USB 3.0 compatibility problem

poruka: 6
|
čitano: 9.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
USB 3.0 kompatibilnos s USB 2.0 stickom problem

pozdrav,

kupio sam novi laptop i imam usb 3.0, danas sam stavio svoj usb stick 2.0 u njega i htio nasnimit neki film, krene ko lud 240mb/sek (ko da sam stavio pravi usb stik 3.0) i onda stane baci eror a stick izbaci iz sistema.

formatiram ga i opet probam, nasnimi jedan file tipa word ili jpeg ali kad uzmem više istovremeno snimat ili neki veći tipa video- zbloka.

controler je Fresco Logic, i od njega je driver.

E sad mene zanima zar nije usb 3.0 kompatibilan s usb 2.0, tj. dal se može sa usb 3.0 zapisivat na usb 2.0 stick?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: USB 3.0 kompatibilnos s USB 2.0 stickom proble
Sir.Green kaže...

pozdrav,

kupio sam novi laptop i imam usb 3.0, danas sam stavio svoj usb stick 2.0 u njega i htio nasnimit neki film, krene ko lud 240mb/sek (ko da sam stavio pravi usb stik 3.0) i onda stane baci eror a stick izbaci iz sistema.

formatiram ga i opet probam, nasnimi jedan file tipa word ili jpeg ali kad uzmem više istovremeno snimat ili neki veći tipa video- zbloka.

controler je Fresco Logic, i od njega je driver.

E sad mene zanima zar nije usb 3.0 kompatibilan s usb 2.0, tj. dal se može sa usb 3.0 zapisivat na usb 2.0 stick?

Hvala

Može, USB 3.0 je kompatibilan sa prijašnjim verzijama!?
PŠ: Mislim da ti je stick pregorio, može se uvjek desit!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
14 godina
neaktivan

oba usb-a su ok, do njih nije 100%, poslije sam normalno uštekal u 2.0 i nasnimil film,

preko tog 3.0 mi radi bežični miš i sl, ali neće pisat velike filove na stick, krene ko lud, kao da ga prepozna ko 3.0 i onda se zbricka.

Reinstaliral sam driver ali opet isto, nije da mi treba za 2.0 ali me sad hebe dal bi radil s 3.0 mislim s onim za kaj je namijenjen, a nemam ništa takvog da isprobam.

(inače pokraj njega je eSata/usb2.0 i on radi i iza dva usb 2.0 koja rade, a ovaj 3.0 mi je najbliže za koristit al eto nekaj ga muči)

Ima možda još netko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel moguće ovo?

da su usb 3.0 uređaji npr. flash drive kompatibilni s usb 2.0 portovima ili kak se već to zove, ali kontra ne?

Na netu sam našao jedino o tome ali nigdje nisam našao da je neko stavio usb stick 2.0 u usb 3.0 port.

Na esata je ova oznaka eSata/usb2.0 ali na usb 3.0 nigdje ne piše da možeš uštekat usb 2.0 uređaje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: USB 3.0 compatibility problem
Sir.Green kaže...

jel moguće ovo?

da su usb 3.0 uređaji npr. flash drive kompatibilni s usb 2.0 portovima ili kak se već to zove, ali kontra ne?

Na netu sam našao jedino o tome ali nigdje nisam našao da je neko stavio usb stick 2.0 u usb 3.0 port.

Na esata je ova oznaka eSata/usb2.0 ali na usb 3.0 nigdje ne piše da možeš uštekat usb 2.0 uređaje.

U specifikacijama USB-a 3.0 jasno pišre da je kompatibilan sa prijašnjim verzijama, i stoga mislim da problem nije u tom, al opet svašta je moguće, možda je samo problem do dotičnog sticka, da "ne odgovara" USB-u 3.0, ništa drugo mi ne pada na pamet!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
15 godina
RE: USB 3.0 compatibility problem
Sir.Green kaže...

jel moguće ovo?

Men iradi najnormalnije, isprobano na mom kompu, isprobano i na nekoliko laptopa sa usb 3.0 koje sam do sada radio, i to radi i sa adata starim gumenom usb memom od 4gb, a i sa novim voyagerom gt od 16gb.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice