Upomoć, problem sa kablovima

poruka: 33
|
čitano: 5.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Upomoć, problem sa kablovima

To znači da je ploča barem ok - uspješno je zaključila da nema RAMa - BIOS radi.

Dalje ćeš eliminacijom. Vrati RAM ali odspoji sve drugo - HDDove, optiku, sve kartice (i grafu). Ako upali i piši, ubaci grafu. Dalje znaš...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina

-jedan ''btw'', ponekad, kad buttončići crknu, kao quickfix se postavi npr reset button-žica za powerON.. slična stvar, možda su ledice neispravne (ili zbrljan FP) power i hdd led ne moraju biti spojeni na pravo mjesto. Neke MBO nemaju pin za speaker nego je ugrađen na MBO, ako je zvučnik (ili kontaktžica, MBO-pin) neispravan tad nema beepa, ali, dali je to uopće važno za funkcionalnost? Ako je važno, tad se može sve na živo testirati, najpraktičnije rastavljen PC na stolu... (smao minimum komponenti, kao MBO... uz predloženo testiranje bez RAMa i sl. jer tad mora beepati ako je ispravno).

-autor još nije odgovorio, dali si pogledao u opcije BIOSa, quick boot, silent i sl, jer i sam beep je opcija koja može biti isključena (ovisi postavkama u BIOSu). Defaultno je jedan beep OK za sve MBO, sve ostalo je error. Bez RAMa ćeš odmah otkriti koji kod npr tri duga beepa ... ili potraži za konkretnu MBO beep code.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
13 godina

Ima jedan detalj koji sam zaboravio napomenuti.

Kad sam upalio komp, prije ovih zaje***a, došlo mi je nešto od BIOSa neka crna pozadina i pisalo je nes i da pritisnem ENTER, tipkovnica mi nije radila neznam zašto i onda sam ga ugasio, upalio opet i onda se nije čuo "beep" i počeo se zezati sa ovim žićicama...

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice