Imam problem sa računalom.Kada ga upalim,ono se samo ugasi.Probao sam promjeniti napajanje i opet isto.Upravo sam ga upalio samo s procesorom prištekanim ali opet isto.Što bi moglo biti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda pregrijavanje, a možda i sama matična.
Imam problem sa računalom.Kada ga upalim,ono se samo ugasi.Probao sam promjeniti napajanje i opet isto.Upravo sam ga upalio samo s procesorom prištekanim ali opet isto.Što bi moglo biti?
Imao sam takav problem .. stavi plocu na stol znaci izvadi iz kucista i izvadi cmos bateriju i onda stavi ram i proc i probaj kresnut i soji na integriranu ako imas
Koji OS?
Imao sam takav problem .. stavi plocu na stol znaci izvadi iz kucista i izvadi cmos bateriju i onda stavi ram i proc i probaj kresnut i soji na integriranu ako imas
probat ću danas navečer
Koji OS?
windows xp...kakve veze ima os?
Treba mi malo više informacija....Kako se ugasi? Da li odradi POST ili welcome screen ili ništa od toga? Javi li kakav beep? Za početak reset BIOS-a kako ti je već kolega napisao i fizički isključi i tipkovnicu i miša i GPU i HDD pa startaj i javi šte se desilo.
opće se ne upali,nema nikakvog bipa jer nemam spojeni zvučnik
Provjeri kakvo je stanje unutar kućišta (prašina, kontakti itd) usput izvadi bateriju iz matične na 10 sekundi pa je vrati i startaj računar. Ukoliko bude isto......servis!
Provjeri kakvo je stanje unutar kućišta (prašina, kontakti itd) usput izvadi bateriju iz matične na 10 sekundi pa je vrati i startaj računar. Ukoliko bude isto......servis!
Ako ne bude islo onda stavi plocu na stol jer meni se desilo ( za ne povejrovat ) da komp ne zeli postat dok su prednji usbovi prikljuceni bili su sprzeni , a nisu trebali takav problem radit al jesu
Može biti i vrlo banalni razlog - zaglavljena tipka za uključivanje.
Za probu odspoji tipku za uključivanje i na to mjesto spoji reset tipku pa probaj.
tipka za gašenje funkcionira zato jer nutra imam drugu matičnu,probao sam vani upaliti ali je isti rezultat.Jedino jučer nisam napravio da bi izvadio bios i onda ga upalio
opće se ne upali,nema nikakvog bipa jer nemam spojeni zvučnik
tipka za gašenje funkcionira zato jer nutra imam drugu matičnu,probao sam vani upaliti ali je isti rezultat.Jedino jučer nisam napravio da bi izvadio bios i onda ga upalio
hajd' polako, razumljivo.. napiši. Ovo je hrpa nelogičnih rečenica.
-ako možeš pronaći i spojiti PC zvučnik bilo bi lakše.
-Sam CPU(+cooler) na MBO + Napajanje, ne može upaliti, mora biti i RAM, ali bi čuo beep-alarm. U slučaju da nema onboard VGA tad i ona mora biti priključena, ali je opet alarm drugačiji. Zato kod problema treba imati zvučnik inače možeš nagađati ...
rastavi sve, sklapaj na stou, ako imaš više komada RAMa, probja jedan po jedan u svakom utoru, pal-gasi.. (svaki put isključi struju kad nešto mijenjaš, može i CLR-CMOS).
-odspoji sve ostalo (bez HDD, USB, Audio, čak bez kablova za power-reset... ). .. ako baš ništa ne pomaže tad imaš kvar.
-btw kad kažeš probao si promijeniti napajanje.. moraš biti siguran da je ispravno. Zapravo svaku komponentu možeš testirati na drugom ispravnom PCu i tek tad si siguran da ta komponenta radi, ovako ništa ne znači ''drugo napajanje..'' samo ispravno napajanje sa spojenim konektorima npr V12 i VGA.... pale PC.
Polako i preciznije navedi što-kako testiraš.
a se može to prek običnog zvučnika čuti ili mora biti baš u računalu?
a se može to prek običnog zvučnika čuti ili mora biti baš u računalu?
-mora biti spojen na MBO 'jumpere' +/- i naravno ne neki 100Watni..
-možeš i bez tog, ali smisao beep-alarma je prepoznati upravo ovakve probleme ili na slijepo nabadati...
mislim da sam ja taj zvučnik bacil u smeće :/
Jel ti se prije dogadalo da su ti RAM kartice se kvarile. Ako jesu onda ti je do maticne ploce. Tako se i meni gasio pa sam promjenio napajanje pa je odma dan poslije otisla maticna.
Nego reci mi . Kad ti se kompjuter pali da li se upale ventilatori pa se onda ugasi ili? Ako se ne upale onda je do napajanja. A ako si kupio novo napajanje onda mozda nisi kupio ispravno. Isprobaj komponente sve na nekom drugom PC koji je ispravan.
nikad mi se nisu kvarile ram pločice....ventilatori se svi pale....samo nisam isprobao matičnu i procesor jer nemam gdje
Ako nemaš gdje to probati dio po dio, preostaje ti samo servis, ovako nećeš do ničega doći.
Možda treba resetirati pc 1.isključi napajanje pc 2.izvadi bateriju 3.pritisni dugme za uključivanje i drži pritisnuto cca 1minutu 4.vrati kabel za napajanje 5.ako se pc pokrene ,isključi ga i umetni bateriju 6.u slučaju da ne radi ,probaj opet resetirat