Tko skuži ima pivo od mene

poruka: 15
|
čitano: 1.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Poštovana grupo!

Imam jedan, meni skoro pa bizaran, problem.

Naime, prilikom paljenja računala začuje se jedan bip iz kutije, sve lampice na prednjoj maski zasvijetle, svi ventilatori u kućištu počnu se vrtiti kao blesavi (uključujući grafičku karticu) tak da mi komp u tom trenutku zvuči kao usisavač.

Također, na monitoru ne dobivam nikakvu sliku, nemoguće je isključiti računalo pritiskom na tipku ON/OFF (niti držanje od 4 sekunde ne pomaže) tako da moram isključiti računalo na glavni preklidač.

Pazite rješenje provblema:

U kompu imam 4 štapića RAM-a. Prije paljenje računala moram izvaditi jednog od bilo koja ta 4 štapića ( sa bilo koje memorijske stazice) i onda se komp normalno buta, mogu normalno ući u Windoze, sve radi prvoklasno.

Nakon toga isključim računalo,  priključim memoriju natrag u komp i gle čuda - sve radi. Siste se normalno buta, normalno se podižu Windowsi i sve radi besprijekorno, brzo i stabilno.

Onda nakon izvjesnog vremena, pri ponovnom pokretanju računala moram opet prolaziti proceduru vađenja jednog od memorijskog modula.

Ne moram nampominjati da sam cijeli komp rastavio, detaljno očistio, pregledao konektore na memoriji i stazicama... WTF?

Tko dadne logičan i smisleni odgovor, ima od mene pivo. :-))

Hvala!

P.S. Matična je Gigabyte MAA90X-UD3P , memorija je 4x1 GB GEIL Ultra DDR2 800, CPU je Phenom II 920...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Neznam jel ima novi BIOS za tu ploču... Stavi novi ako ima...

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 11:47 (Kublach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Tko skuži ima pivo od mene

Ja bih rekao da je u matičnoj problem.. :)

16 godina
neaktivan

Probaj update bios-a stavi najnoviju verziju,ili probaj doniti od nekoga drugog ram memoriju i staviti pa vidi radil druga ram memorija na tvom kompu Belji se

RIDER
17 godina

I da, komp je beprijekorno radio preko pola godine, u tom razdoblju nikakav hardver nije dodavan, ništa nije klokano, prozračno kućište... + filteri za zrak. Komp mi živi ko bubreg u loju i tako mi sad vraća... :-))

17 godina
neaktivan

Kad već lupamo, ja bi rekao : NAPAJANJE!

0 0 hvala 0
18 godina

Meni je tu sumnjivo napajanje. Tipično ponašanje u slučaju hladnog lema unutar PSU.

17 godina
neaktivan

A da ga jednostavno odneseš na servis? Smijeh

/| ACTA NON VERBA |\
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tvrdipanj kaže...

I da, komp je beprijekorno radio preko pola godine, u tom razdoblju nikakav hardver nije dodavan, ništa nije klokano, prozračno kućište... + filteri za zrak. Komp mi živi ko bubreg u loju i tako mi sad vraća... :-))

Hehe.. Pazi sad ovo.. ;)

Na vecini kompova s kojima sam radio nakupilo se puuuunnnoooo prasine, ali stvarno puno. Odlucili smo ih ocistit; ispuhali smo ih kompresorom i

nakon toga su neki poceli zezat. Gasit se, blokirat i takve stvari.. Mozda je ipak bolje da se komp ne zivi ko bubreg u loju... LOL.. :D

17 godina

Napajanje Chieftecovo 650W, pokušao sam sa Corsairovim 650W HX, ali isto sranje.

Sa drugim memoriskom modulima nisam pokušao jer ih nemam od kog posudit... Tu i tamo koji komp, ali sa prastarom DDR memorijom.... :-)

17 godina
neaktivan

Tvrdipanj kaže...

Hehe.. Pazi sad ovo.. ;)

Na vecini kompova s kojima sam radio nakupilo se puuuunnnoooo prasine, ali stvarno puno. Odlucili smo ih ocistit; ispuhali smo ih kompresorom i

nakon toga su neki poceli zezat. Gasit se, blokirat i takve stvari.. Mozda je ipak bolje da se komp ne zivi ko bubreg u loju... LOL.. :D

Potpisujem. Moj laptop dok je bio pun prasine i radio je tip-top, nakon sto sam ga otvorio i ocistio, pocela mi rikavat grafika pa i cijela ploca. jos radi fala bogu, ali ga uopce ne gasim, jer postoje 50%sanse da ostanem bez slike.

17 godina

Možda ploča ima nekakav bug, tj. kada imaš umetnuta sva 4 keksa memorije onda zeza, to bi vjerovatno bios update trebao ispraviti.

BORG says: ''You will be assimilated, resitance is futile!'' then DOCTOR response: ''Over my dead program!'' lol :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel imas jamstvo?

P.N.V.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvrdipanj kaže...

Napajanje Chieftecovo 650W, pokušao sam sa Corsairovim 650W HX, ali isto sranje.

Sa drugim memoriskom modulima nisam pokušao jer ih nemam od kog posudit... Tu i tamo koji komp, ali sa prastarom DDR memorijom.... :-)

nemaš tu šta mozgati previše, memorija definitivno, ja sam nedavno nabavio 2*2 gb mushkin na konfiguraciju iz moj pc i kresnem ga prvi put sve pet, radi normalno, ugasim ga i sutra ujutro palim i ništa, izvadim jednu, probam, sve normalno, ugasim vratim drugu, upalim sve pet, i tako nekoliko puta i više sam popi.... i donesem od frenda memoriju zamjenio i radi sve pet, palio gasio 10 puta, resetirao, ma ono ubijao ga u pojam i sve radi, i sad u kompu imam 4gb mah2 memorije i sve radi za 10! Nađi nekoga tko ima bilo kakvu ddr2 memoriju i zamjeni se s njim na par dana i isprobaj i tako ćeš biit siguran, ali sudeći prema mom iskustvu 99% memorija!

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
17 godina

Hvala, ljudi.

:-))

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice