Poštovana grupo!
Imam jedan, meni skoro pa bizaran, problem.
Naime, prilikom paljenja računala začuje se jedan bip iz kutije, sve lampice na prednjoj maski zasvijetle, svi ventilatori u kućištu počnu se vrtiti kao blesavi (uključujući grafičku karticu) tak da mi komp u tom trenutku zvuči kao usisavač.
Također, na monitoru ne dobivam nikakvu sliku, nemoguće je isključiti računalo pritiskom na tipku ON/OFF (niti držanje od 4 sekunde ne pomaže) tako da moram isključiti računalo na glavni preklidač.
Pazite rješenje provblema:
U kompu imam 4 štapića RAM-a. Prije paljenje računala moram izvaditi jednog od bilo koja ta 4 štapića ( sa bilo koje memorijske stazice) i onda se komp normalno buta, mogu normalno ući u Windoze, sve radi prvoklasno.
Nakon toga isključim računalo, priključim memoriju natrag u komp i gle čuda - sve radi. Siste se normalno buta, normalno se podižu Windowsi i sve radi besprijekorno, brzo i stabilno.
Onda nakon izvjesnog vremena, pri ponovnom pokretanju računala moram opet prolaziti proceduru vađenja jednog od memorijskog modula.
Ne moram nampominjati da sam cijeli komp rastavio, detaljno očistio, pregledao konektore na memoriji i stazicama... WTF?
Tko dadne logičan i smisleni odgovor, ima od mene pivo. :-))
Hvala!
P.S. Matična je Gigabyte MAA90X-UD3P , memorija je 4x1 GB GEIL Ultra DDR2 800, CPU je Phenom II 920...