Imam problem sa kompom - nakon nekog vremena pocne stekati i ne preostaje mi nista drugo nego restartirati - a cesto se zna i dogoditi da pocne zujati.To je vec nepodnosljivo dali mi moze netko pomoci??U čemu je problem ?
Štekanje i zujanje
- poruka: 34
- |
- čitano: 4.834
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
hm nebi rekao da su rami - novi su, a kada pocne zujati vent od proca se zaustavi
Hladnjak procesora ne radi dobro, vjerojatno oštećen ležaj. Otuda dolazi taj zvuk, a k tome ne hladi dobro i kad se procesor previše ugrije, onda komp počne blokirati.
ne grije se proc previse - pri nekom opterećenju temerature su oko najvise 40 - a normalno oko 29 - 30
ne grije se proc previse - pri nekom opterećenju temerature su oko najvise 40 - a normalno oko 29 - 30
hladnjak je stock - ne znam ni ja kako su temp. tako niske - konfa - amd athlon 64 3000+
mb - gigabyte M57SLI-S4 - N-FORCE 570
ram - kingmax 2gb 800MhZ
gpu - nvidia 7600gt
hdd - seagate 160GB
psu - atx 400w
Pogledaj u BIOS-u pod PC Health Status koje temperature prikazuje i jesu li omogućene opcije CPU warning temp, CPU FAN fail warning i FAN control i FAN mode.
to sam vec gledao - temp. 30 - ukljuceno je CPU warning temp, CPU FAN fail warning
Ta matična ima prilično detaljne opcije, jesi siguran da je sve dobro spojeno i podešeno?
100% je sve dobro
A koje to napajanje imaš? Jesi njega dobro priključio, onaj dodatni priključak?
ma kad ti kazem - sve je dobro ukljuceno
Onda je možda do hard diska. Jesi probao odvrtit koji test?
nisam probao
da malo oživim ovu temu
pitanje:Igram pes 11,sve je bilo normalno do jučer kada mi je počeo štekati...igram 10 min i onda mi 5 min šteka...
Updateovo sam drivere...Imali netko kakvu ideju(ja nisam previe upućen u kompjuterske poslove)
Konfa ?
nVidia GeForce 8500 GT 512 MB,Intel Dual Core 2x2,2 GHz,2MB RAM
da malo oživim ovu temu
pitanje:Igram pes 11,sve je bilo normalno do jučer kada mi je počeo štekati...igram 10 min i onda mi 5 min šteka...
Updateovo sam drivere...Imali netko kakvu ideju(ja nisam previe upućen u kompjuterske poslove)
Jesi probo očistit od virusa i razno raznih gamadi? Kakve su ti temperature?
bog zna kakve su...rekoh glup sam za nekakve prcarije po kompu pa to niš ni ne provjeravam :)
Ja mislim da tvoi ispravljač ti stvara te probleme
Dali si kada promjenio ispravljač ?
Ja mislim da tvoi ispravljač ti stvara te probleme
Dali si kada promjenio ispravljač ?
Kakav ispravljač? Ispravljač nemaju na računalu a imaju samo kod laptopa i lcd monitori. Dali si mislio na napajanje?
Evo popravljen link :)
[URL=http://img708.imageshack.us/i/paint33333333.png/]http://img708.imageshack.us/i/paint33333333.png/[/URL]
Ako može tko odg jeli ovo normalna temp. za grafičku?
Otvori kuciste i provjeri jel se ventilatori vrte.

Ta temp. bi mogla objašnjavati štekanje u igricama. Ali dobro ti kaze otvori i provjeri ventilatore.