swe je pocelo danas popodne kada mi je ekran postao doslowno sarolik.
da ne objasnjawam, ewo slike: http://img17.imageshack.us/my.php?image=zabug.jpg
graficka je radeon 9700 sa 128mb memorije. u pitanju je laptop star skoro 5 godina i do sada nikada nisam imao problema s grafickom.
wazno je napomenuti da nakon sto se ekran pretwori u sarene wertikale, da su neki programi (u owom slucaju total commander) kao "imuni" na owaj problem. na tren, a onda i njih zahwati owo ludilo.
driweri su ati mobility stari godinu ipo i nista nisam dirao. dakle samo od sebe se desio owaj problem. pokusao sam najnowije driwere no isti problem, cak ponekad windowsi jawljaju da je driwer starije (??) generacije i da nemoze koristiti taj. no koju god werziju da prowam, uwik mi se wrate te wertikalne sare. jedino nema problema kada izbrisem atijewe driwere i kada windowsi koriste defaultne swoje (koristim rezoluciju 1400*1050). ja bih to i koristio, no zajeb je kada surfam i scrollam stranicu swe trza i usporawa jer, jebiga, nema odgowarajucih driwera.
dakle, sa default windows postawkama nema problema(?), dok sa ati driwerima ima (a do sada je swe u redu bilo). jeli mozda problem u memoriji graficke ili? uglawnom, sta je problem i sta da radim?
hwala lijepa