Spajanje PC-a s TV-om

poruka: 13
|
čitano: 2.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pc - Tv

Bok! Dakle, PC mi se nalazi u jednoj sobi, plazma bez wi-fi-a i USB porta u drugoj. Volio bih nekako spojiti pc sa telkom, a naravno za malo para ;). Jedino čega sam se ja sjetio je eksterni hard sa wi-fi-em, ali to je skupo brijem. A i ne znam da li taj isti hard ima HDMI port? Postoji li neka normalna opcija? Molim pomoć, savjet.. 

Hvalaaa

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spajanje PC-a s TV-om

šta točno želiš?reproducirat sliku s pc-a na tv?

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Spajanje PC-a s TV-om

Ok mi se čini.. može malo objašnjenje kako da to postavim? Znam da gnjavim, al fakat nisam baš tu doma..

11 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Da. Čak bi volio da bude nešto neovisno o paljenju pc-a. Zato sam i gledao onaj My book/My cloud. Šerao bih sve s kompa direktno na taj hard wi-fi-om i upalio tv i imao datoteke s kompa na izvolte bez paljenja pc-a. Tako je nekako ideja..

16 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Da ne otvaram novu temu zanima me kako dobiti na TV 104cm rez 1024/768 sliku preko cijelog ekrana a na laptopu imam rezoluciju 1600/900- 17 inch.
Pokušao sam i sa zoom-om i široki zoom i valjda sve varijante ali sa lijeve i desne strane TV ekrana uvijek je crnilo. Spojeni su HDMI kabelom.

16 godina
Spajanje PC-a s TV-om

Ja imam Samsung smart tv i povezao sam ga s kompom preko programa all share i Wfi-a. Vrlo jednostavno i praktično, radi odlično i čita titlove{#}.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoop kaže...

Da ne otvaram novu temu zanima me kako dobiti na TV 104cm rez 1024/768 sliku preko cijelog ekrana a na laptopu imam rezoluciju 1600/900- 17 inch.
Pokušao sam i sa zoom-om i široki zoom i valjda sve varijante ali sa lijeve i desne strane TV ekrana uvijek je crnilo. Spojeni su HDMI kabelom.

Zahvali bedacima koji su uveli overscan i underscan na monitore sa fiksnom rezolucijom. Uglavnom, fix je ovdje.

15 godina
Cule1604 kaže...

Ok mi se čini.. može malo objašnjenje kako da to postavim? Znam da gnjavim, al fakat nisam baš tu doma..

To je u biti jedno računalo koje radi pod Linux distrom i na koji možeš svašta spojiti pa i WiFi. Kako je izuzetno malih dimenzija možeš ga spojiti na stražnjem dijelu televizora a njegov video izlaz spojiti na poseban HDMI ulaz u TV. Umrežiš ga sa kućnim računalom preko WiFi i to je to.

11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Cule1604 kaže...

To je u biti jedno računalo koje radi pod Linux distrom i na koji možeš svašta spojiti pa i WiFi. Kako je izuzetno malih dimenzija možeš ga spojiti na stražnjem dijelu televizora a njegov video izlaz spojiti na poseban HDMI ulaz u TV. Umrežiš ga sa kućnim računalom preko WiFi i to je to.

To je to onda! S time da je obavezno PC upaljen. Imaš li iskustva sa onim Mycloudom? Nekako mi se to čini super, jedino kaj je skupo .. cca 1000 kn. Brijem da na taj način imam sve backupirano na Mycloud i ne moram imati PC upaljen. Sjednem u dnevni i surfam po folderima... jel to tako ili?

12 godina
Spajanje PC-a s TV-om

Može pomoć, da ne otvaram novu temu..

Ovako, kada spojim TV (Phillips serija 5000, 102 cm) sa PC-om sve je ok...ali kod gledanja filmova ili igranja nekakvih igra kod bržih scena ili pokreta se pojavljuje nekakava vodoravna linija na TV, a na monitoru na PC-u je sve normalno.

Dali netko zna u čemu je problem (karakteristike kompa pod MOJ PC)?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje PC-a s TV-om

Vjerojatno misliš na tzv. "tearing". Podesi frekvenciju osvježavanja monitora i TV-a na istu vrijednost (60 Hz na primjer).

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Alkaline kaže...

Vjerojatno misliš na tzv. "tearing". Podesi frekvenciju osvježavanja monitora i TV-a na istu vrijednost (60 Hz na primjer).

Da, ''tearing'' je problem..samo neznam kako uskladiti frekvenciju.Znam kako na monitoru ali neznam na TV-u..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice