Smrzavanje kompa

poruka: 11
|
čitano: 1.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Smrzavanje kompjutora ne razumjem :/
Evo ovako je moja priča..
Upalim komp podigne windows ...sve lijepo odradi , no kad pokrenem igru nakon igranja satajaznam 10-15 minuta nekad krace nekad duze ..samo mi se zaledi komp odnosno neka cudna slika na ekranu , nekad plava nekad siva a nekad crna ..znaci ne preostaje mi nista nego da manualno restartiram komp i nakon toga restarta .. udjem na destop , onda me saaaamo restartira bez ikakvog pokretanja igara.Uhh kad po 3. put restartam bude oke.
Ne razumjem . Prije sam imao staru grafu ,ati hd 4850 512 mb ..pa sam kuipio novu i reinstalirao windowse sa xp na win 7 , tad je sve pocelo. Kupio sam ati sapphire hd 6870 1gb.
Nakon toga kad me zezalo ,''konto do napjaanja je stoposto jer ne daje struje dovoljno a nova grafa je i strašno vuče , stoposto je do napajanja''.Onda sam kupio novo napajanje ,no bez uspjeha ..opet ista stvar !!! :///
Nakon napajanja sam reinstalirao opet win7 sa 2 bit otisao na win7 64 bit. isto sve , konto driveri porblem ,dobro ...ja krenuo drivere ponovno ,ma kakvi...opet ista stvar.
I na kraju sam zakljucio da bi to moglo biti maticna,procesor i RAMi (u ovo '' RAMi '' sumnjam da je sigurno ) .
Evo konffiuracije znaci mjenjam rame,maticnu i procesor .
cpu : amd phenom x4 9550 2.2 ghz
gpu : ati sapphire hd 6870 1 gb
RAM : 2 x 2 gb (DDR2 memory ) dram frequency 401 mhz
mob : M3A78-EM Asus
hdd : 500 gb
power : SPire 750 W Jewel Black edition.

ako moze pokoji savjet ili misljenje ! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smrzavanje kompa

Probaj sa testom za memoriju imaš besplatnih za download

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Smrzavanje kompa
za memoriju ? ne znam koi je ako mozes dat link neki ili ime da skinem ...i kako tocno to provjerit , za vrrijeme igranja upalim i testam ili kako ? :D
17 godina

http://www.memtest.org/ ,evo pa pokušaj.

nunaVk
15 godina
protjeran

znaci dok igram da pkušam ? i ne znam dje je link downloada ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:56 (khan123).
17 godina

Scrolaj do sredine stranice i pronađi download pre-compiled bootable iso,bit će u raru ili zipu,izvuci ga i zaprži na cd,nakon toga postavi da se komp boota sa cd-a i nakon toga ćeš sam shvatiti što dalje.

nunaVk
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 17:22 (nunaVk).
15 godina
protjeran
Mislim da ne znam sto je tocno ,jel to sigurno riješenje ,koliko si siguran u to ?
17 godina
khan123 kaže...
Mislim da ne znam sto je tocno ,jel to sigurno riješenje ,koliko si siguran u to ?

To nije rješenje već test, time provjeriš ispravnost memorije.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
16 godina
odjavljen
Smrzavanje kompa

Sindromi upućuju na čisto pregrijavanje. Provjeri jel svi hladnjaci sjedaju dobro, provjeri termalne paste...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
da ali ima li kakav jednostavniji da ne moram przit na cd jer ne znam jeli ovo u mene przilica ili obicni dvd i cd rom ...
a i komplikacija je malo hebena* :P
15 godina
protjeran

oprosti dje je to točno ??
ali zasto bih pregledavao kad procesor ne prelazi 50 stupnjeva tjekom pokrenute igre ... znaci ne vjerujem da je do njega ali zato mi maticna 63-64 c dodje ..jedina koja prelazi 50 od svih komponenti...
:/

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 23:20 (khan123).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice