Saphire 6950 "mrtva" nakon flasha

poruka: 9
|
čitano: 1.786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Slijedeci uputstva sam flashao svoju 6950, tj. stavio sam bios od 6970....

nakon "uspjesno" odrađenog flasha mi je ponuđen reboot i to bi bilo to :(

Sustav se vise nije mogao dignuti, stavio sam drugu grafičku s kojom je išlo sve normalno. 

Pitanje: postoji li netko da moze vratiti originalni bios ili na drugi način oživjeti grafičku karticu? Podrazumijeva se, uz naknadu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Stavi drugu ispravnu grafičku u drugi pci-e slot po mogućnosti nvidia da nebi bilo zabune kod flesha, napravi bootabilni usb sa originalnim biosom , bootaj u dos atiflash -ai i vidi dal pozna tvoju grafu  ako da onda ide atiflash -p -f  0 bios.rom.

Tu ispravnu stavi u prvi PCI-E x16_1 slot a tu tvoju u drugi PCI-E x4/8_1

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 10:24 (mirzet1976).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Na žalost, na matičnoj je mjesto za samo jednu karticu. Osim toga se bojim da je ovaj postupak prekompliciran za moje skromno znanje :) Ako je netko iz Zg-a, rado bi se mogli dogovoriti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Saphire 6950 "mrtva" nakon flasha
jazojazo kaže...

Na žalost, na matičnoj je mjesto za samo jednu karticu. Osim toga se bojim da je ovaj postupak prekompliciran za moje skromno znanje :) Ako je netko iz Zg-a, rado bi se mogli dogovoriti

To sam prije par godina uradio svojoj HD4850, stavio joj bios OC verzije.

Riješio sam kao što je kolega gore opisao, s tim da sam ja imao prastaru PCI grafičku iz 90ih koja mi je davala sliku na monitoru dok sam oživljavao 4850. Nakon flashanja originalnog bios-a, radi i danas.

Ako ti kakav frend ima comp sa dva PCIE utora, flashaj kod njega (bilo bi dobro da ima nvidia karticu, da ne brikaš i drugu ;))

13 godina
ja ti imam pci karticu iz zg sam. Prastara nvidia riva sa 32mb, a dali imaš integrušu pa možeš i preko nje bootati i flashati
13 godina
neaktivan
Ne znam kako ostvariti kontakt s monitorom ako idem preko integralne
17 godina
moderator
jazojazo kaže...
Ne znam kako ostvariti kontakt s monitorom ako idem preko integralne

Nema ti ploča video konektor.

Nađi PCI karticu (da ide u te bijele slotove) ili nađi drugi comp pa ubaci svoju karticu zbog flasha.

14 godina
neaktivan

Jbt zivot. Triba san vidit ovu temu prije nego san krenija flashat svoju. Srica imam 2 biosa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 13:17 (axos).

0 0 hvala 0
14 godina

Imam ja PCI karticu,lako ti ju mogu posuditi radi,radio sam s njom prije par mj.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice