Rušenje računala

poruka: 25
|
čitano: 10.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rušenje računala

Pozdrav svima, post će malo biti duži...

Pročitala sam slične teme ali nisam uspjela naći odgovor.

Molim za pomoć i bilo kakve ideje jer ja više nemam ni jednu...

Komp kupljen prošle godine u 5 mj. i od tada je ukupno bio kod mene doma 2-3 mj., sve ostalo je proveo u servisu.

Od prvog dana sistem se jednostavno rušio, blue screen - reinstalirani windowsi 7 i odnesen u servis. vraćaju ga nakon tjedan dana, njima sve ok.  Meni se opet ruši (blue screen, po onim porukama koje upućuju na nešto dolazim do zaključka da bi mogla biti memorija). Testiran Memtestom - greška u hardveru. vraćam ga u servis, oni kažu da su zamijenili memoriju i da je sve ok. Nakon nekoliko dana rada opet isto - blue screen. Testiran antivirusnim - čisto, probam reinstalirati windowse - nema šanse, čim se boota cd sistem se ruši. Nosim ga opet u servis, testiraju ga na svim mogućim testovima i kažu da su zamijenili matičnu i da je opet sve ok. Vraćam ga  doma , pokušavam mu instalitari windowse nazad i opet se ruši kao i prije! Opet u servis - njima je sve u redu i da oni tu ne mogu ništa!!

Na kraju sam komp otvorila sama i više im ga ne vraćam u servis jer samo navlače i zavlače a ni oni nemaju pojma što mu je.

Uglavnom, kompjuter radi nekoliko sati (nekad čak i dan-dva) dok se jednostavno ne sruši sam od sebe - igram li igricu, kopiram li nešto ili surfam - svejedno je, nema pravila!

Zamijenila sam hdd - opet radi nekoliko sati pa se sruši, zamijenila sam napajanje - isto!

Nemam više ideje što bi mu moglo biti, ako ima koja dobra duša neka pomogne jer sam na rubu da ga zapalim!

Konfiguracija - MBO ASROCK 770DE

AMD ATHLON X2 250 3.0

G.SKILL 4GB RAM DDR3 1333

SAPHIRE RADEON 4850 1GB DDR3

CORSAIR 400 W

HDD WD CAVIAR BLUE 500 GB SATA

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rušenje računala

Gdje ga nosiš na servis tj.kako se zove firma?Ne vjerujem da nemogu popravit.

mašić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rušenje računala

1. Ako nemaš najnovije PODRŽANE drivere za grafičku, instaliraj!

2. Probaj umetnut drugu grafičku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rušenje računala

U Links. Nisu oni rekli da ga ne mogu popraviti, ali svaki put kad ga odnesem njima komp "savršeno radi", drže ga po 2-3 tj kao na testiranju a ja kad ga vratim doma isto sranje kao i prije.

Kad pitam za rezultate testova uvijek je sve ok. Jednom prilikom (nakon što mi se rusio stalno pri instalaciji windowsa) sam trazila da ispred mene podignu njihove windowse i njima se srušio "tada prvi put" a prije toga su napisali da su instalirali XP,Vistu,7 (32 i 64) svaku po 10 puta i nikad im nije pao. Malo sutra! Prodaju svakakve fore, pa čak i one da na komp moraju ići licencirani windowsi (!!)

Probala sam sa grafičkom jučer, opet isto.

Iako, nisam probala sa najnovijim driverima od grafičke, jednostavno sam instalirala ono što sam dobila na instalacijskom cd-u skupa sa njom. Probat cu i to

Popodne sam mu izvadila jednu pločicu rama i evo, do sada se još nije srušio pa cemo vidjet sto ce biti. A navodno je ram zamijenjen

Ako padnu i rami, ima li još netko kakvu ideju? Znači matična je nova, hdd, grafička i napajanje zamijenjeno ali opet isto se dešava...još čekam rame pa da vidim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rušenje računala

Može bit da je ram, radi samo s jednom pločicom.

Obavezno napravi update podržanih drivera za grafičku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rušenje računala

Ako ti neuspije to probaj nabavit neko drugo kućište pa minjat dio po dio dok nebude sve neotkriješ kvar. Ja sam ima sličan problem blokira a servisu radi .... I doša mi je prijatelj i stavia mi sata kabel u drugi utor. I radia je ok dok nisam stavia novu mreznu... i to sam nekako rjesia i sad radi a nedavno mi crkla grafa pa sad e nadam novoj kutiji :))))))

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rušenje računala

Ok, probat cu. Hvala na savjetima. Javim ako bude promijena, sada još čekam rame {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Rušenje računala
Ako si sigurna da je maticna,memorija,grafa,napajanje,hard ispravan ostaje samo processor sto se najrijede kvari ali je moguce isto tako mozda memorija nije kompaktibilna sa plocom! Skini who crashed pa pogledaj razlog rusenja!
Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
14 godina
neaktivan
Rušenje računala

koje windowse imas instalirane, tj jesu orginalni ili nisu?

ako nisu koji crack si koristila?

jer ja sam imo isti problem i bili su windowsi krivi...

smc
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rušenje računala

Još uvijek komp radi sa istim ramima bez rusenja.

I meni je procesor zadnja opcija. Probat cu sa who crashed, hvala.

Imam trenutno W7 32 bit verziju,mislim da je Ultimate,nije original. S obzirom da su relativno friški windowsi još nisam nikakav crack stavila, tek mi je prije dva-tri dana pokazao da ih moram aktivirati.

Kakve si ti probleme imao sa Windowsima? Da li je bilo problema u njima ili cracku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zm00 kaže...

Još uvijek komp radi sa istim ramima bez rusenja.

I meni je procesor zadnja opcija. Probat cu sa who crashed, hvala.

Imam trenutno W7 32 bit verziju,mislim da je Ultimate,nije original. S obzirom da su relativno friški windowsi još nisam nikakav crack stavila, tek mi je prije dva-tri dana pokazao da ih moram aktivirati.

Kakve si ti probleme imao sa Windowsima? Da li je bilo problema u njima ili cracku?

ma ja sam imo identicni problem kao i tvoj, isto sam ga slao u servis na reklamaciju i sve testove je kod njih prolazio na orginal windowsima...

onda sam nabavio druge windowse (isto sedmicu) i stavio samo onaj remowewat (crack) i radi ko beba...

ne mora znacit da je isti problem ali tak je meni bilo, i bio sam totalno lud jer tek sam kupio komp a ono, cijelo vrijeme se crasho, blue screen i ostala sranja...

smc
14 godina
neaktivan

Da, kao da slušam sebe, i meni je tako stalno.

Danas se dogodilo nešto zanimljivo - komp je radio cijelo vrijeme ok bez rušenja i nije mi se dalo više čekati te sam izvadila pločicu rama iz njega

Ubacila sam drugu pločicu rama i stavila je u drugi utor odmah do nje (imam 2 bijela utora i 2 plava na matičnoj, za dual channel) i komp se srušio. odmah sam pomislila - rami!

ALI...mora biti ALI...izvadila sam tu pločicu van, ubacila onu prvu koja je ok radila i stavila je na mjesto ove (znači u drugi slot) gdje predhodna se rušila i sad mi radi komp već nekoliko sati bez problema!

Još ću probat vratit pločicu (onu koja mi se srušila) u prvi slot.

14 godina
neaktivan

Evo, ako netko bude imao sličnih problema - greška je u pločici rama, sutra je nosim na servis

14 godina
neaktivan

Pozdrav...

Eh pročitavši tvoju poruku prepoznao sam se jer i sam imam sličnih ako ne istih problema...Naime kupio sam računalo lani u 6 mjesecu i isto kao i ti već nakon ne znam ni ja koliko točno dana počeli su problemi sa rušenjem računala.

Računalima se bavim ima brat bratu sigurno 15 godina ako ne i više od komodorca preko amige prvih 286tica 386tica preko raznih jeftinih kombinacija sklepanih od đeparca s kojim sam raspolagao do prošle godine kad sam bio u mogučnosti

kupiti po prvi put u životu malo kvalitetnije računalo uhh da ne duljim.Uđem ja u TechnoMaxa tu u Splitu i onako pun sebe nakon kračeg uvida u izložene konfiguracije pozovem prodavača i zatražim da mi spakira naskuplju konfiguraciju(što se na kraju pokazalo kobnim) :( .

Dođem kući  i pokušavam sa bootable win 7 instalacijom instalirat win... NEMA ŠANSE... Kopam po BIOS-u tražim hard disk NEMA GA!!! hahahaah i sad mi je smiješno kad se sitim...Nakon bezbroj sati po forumima par neuspjelih instalacija windows od Xp-a preko Viste do Win7

i cijelog vikenda u ponediljak odnesem ja računalo u TechnoMaxa  i lik mi ga otvori i vidi da je isključen kabel od napajanja od Hard diska lool ...

Po prirodi optimist odmah zaboravim na najgluplji moguči razlog mog živciranja cilog vikenda i sav sritan odjurim doma instalirat windowse i iskušat svoju makinju...Sve kod instalacije prođe u redu i teško mi se sad sitit kad su počeli problemi...Znate kako je sa Microsoftom...

Navikneš na rušenja i zamrzavanja tokom godina pa u početku ne reagiraš pa neznaš točno kad su se točno pojavili...

Isto kao i kod tebe BSOD(Blue Screen Of Death) su se random javljali tako da je bilo nemoguće utvrditi uslijed kakvog rada na računalu se BSOD javlja,igre surfanje,you tube,fejs.word...u svim aplikacijama ali bez pravilnog slijeda nekad 3 puta u 10 min nekad cijeli dan ništa čudno znam!?!

3 puta sam ga slao na servis i ništa,kao navodno mijenjali komponente grafiču matičnu napajanje ram  uglavnom njima se nije ništa rušilo u servisu tako da je sve bilo mjenjano mojim molbama i uvjeravanjima da imam neispravno računalo... Nakon šta sam ga 4 put poslao u servis zatražio sam novo računalo što su mi hmm kao i odobrili.čekao 2 tjedna došlo zapakirani kučište ja opet blesavo sretan.produžena garancija itd.Instaliram Win7 i računalo radi i tako nekih cca 2tjedna možda više,s tim da nisam odmah navalio sa punjenjem računala kojekavim programima i igrama valjda iz straha glupo jbg. i tad napravim kardinalnu pogrešku ...iz starog računala izvadim hard disk i uvjeren kako je problem riješen skinem garantnu naljepnicu i uvalim hard sa starog kompa prepunim obiteljskim slikama koje mi se nisu dale kopirat i li na neki drugi način prebacivat na novi hard i pogađate nedugo nakon toga opet malo po malo u početku rijetko pa sve češće kao da se radi o nekakvom podmuklom virusu rušenja računala i BSOD su se vratila... Probao sam skinut taj hard koji sam spojio međutim ništa sve po starom,pa sam ga vratio.Zaboravio sam spomenit da sam imao instaliran Norton Antivirus komplet program skinut sa Iskon-a koji mi je i provider inače...

1.VIRUS NIJE!

2.DRIVERI GRAFIČKE SKINUTI SA NETA!

3.ISTO VRIJEDI I ZA OSTALE DRIVERE:MATIČNE,MIŠA,TIPKOVNICE ITD.!

4.RAZNE VERZIJE WINDOWSA SKINUTE S NETA ISTI PROBLEMI(NEKE SU SE ČAK RUŠILE PRI INSTALACIJI)!

5.AKO JE ZA VIROVAT SERVISERIMA U RENO PROMA PRVO SVE KOMPONENTE ZAMIJENJENE PA ONDA 4 PUT I CIJELI MAKINJA LOOL NE ZNAM !!!

6.ČAK SAM MIJENJAO I POLOŽAJ RAČUNALA U DNEVNOM BORAVKU(S JEDNOG KRAJA NA DRUGI)HAHAHAH ZNAM KONTAM NE VALJA UTIČNICA NE KUŽIM SE U STRUJU ŠTA ĆU {#}

Svi vi dragi ljudi dobre volje ako znate lijeka za moje duševne boli pomozite,a meni i mojoj supatnici ostaje da čekamo ...smrc kakva tužna i nažalost istinita priča...

Ega...
14 godina
neaktivan

Maxi-Core i5-750
CoolerMaster CM 690
Silent Pro 600w
MB MSI P55-CD53 1156 Intel 4DDRIII ATX
CPU Intel Core i5 750 2,66Ghz socket 1156/1024k
Memorija PQI DDR3 2GB 1333 CL9 128*8
HDD Seagate 500GB 7200rpm 16MB SATA II
DVD RW LG DVD-RW secure disk 22x SATA
VGA ATI Sapphire RADEON HD5770 GDDR5 1GB HDMI DVI PCI-E VAPOR-X
Manhattan HDD Kabel SATA 300 0.50m red ...

Ega...
14 godina
Rušenje računala

A da provaš s orginalnim win7? Provaj kao što je i kolegica pločice rama mijenjat....Ako ne hebi im mater na servisu i nek ti ponovno daju novo(lol).

recod
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ja sam imao isti problem.ploča je asrock i memorija gskill.u biosu mi je napon za memoriju bio namješten na 1,7v a memorija radi na 1,5v,sa dva modula memorije stalno mi se javljao bsod.kad sam izvadio jedan modul radilo je bez problema.oba mem.modula su bila ispravna.smanjio sam napon u biosu za memoriju na 1,53 v i radi bez prijekorno sa oba modula.razni savjeti ,novi drajveri,jest nije orginal software su ti budaleštine.probaj ovo nije ni do procesora ne bacaj pare uludo nije ni do grafičke.znači malo podesiti ploču prema opremi,to je asrock!

14 godina
neaktivan

A kako da podesim voltažu u biosu ?baš sam tražio pročitavši tvoj post i nema šanse,kao da se ne može dirat ....

Ega...
14 godina
neaktivan

slijedi:start računala i pritisni  f2(tipkaj)kada ti se otvori plavi ekran biosa strelicom potraži advanced(u gornjem dijelu ekrana),pritisni enter strelicom traži chipset configuration pritisni enter strelicom traži dram voltage i otvoriti će ti se vrijednosti napona za ram izaberi strelicom 1,53v kada si izabrao 1,53 pritisni f10 otvorit će ti se prozor sa ok pritisni enter i računar će ti se sam restartat.moja računarska kombinacija je isto sa tom memorijom i isti me je problem bsod mučio dok nisam ovo uradio.nemožeš ništa pokvariti,a možeš samo dobiti.zapiši si postupak na papir i sretno.napon memorije je 1,5volti ,vjerovatno napon na ploči je veći i to ti obara sistem.napon ti piše na mem.modulu!inače konfiguracija ti je uskladu i nevidim da ti išta drugo može stvarati problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2011 16:48 (brandy).
14 godina
neaktivan
Rušenje računala

Promjeni antivirusni program koji koristiš, meni se isto pojavljivao BSOD prije par dana i nema šta nisam probao, kad na kraju antivirus, nemam pojma kakve to veze ima s bilo čim, ali eto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nije antivirus,jer trenutno nije instaliran...ali hvala...{#}

Ega...
14 godina
neaktivan

jesi li probao?brandy

14 godina
neaktivan

Eh meni je drugačija matična a samim tim i Bios je drugačiji,pa nemam mogučnost namještanja voltaže radne memorije...Možda neko zna neki drugi način ili šta već ....Msi je matična...vidi gore u ranijem postu....Hvala prika svejedno...{#}

Ega...
14 godina
neaktivan

Evo i mene opet...sad sam stigla pročitati sve vezano za rame i probat ću i ja vratiti onu "pokvarenu" koja mi je rusila sistem i smanjit voltažu;mozda je do toga! Da bar je!

A ove gluposti tipa operativnog sistema (bio on original ili ne) su bzvz, žalosno je što se ljudi uhvate oko toga i tupe tu glupost (ne mislim na ikoga sa foruma) nego su meni tako pilili u servisu (u kojem bi trebali raditi stručni ljudi sa malo mozga) i mene uvjeravali da je do toga!!

14 godina
neaktivan

@ brandy - imao si pravo. Smanjila sam voltazu u BIOSu na 1.5v i komp radi cijeli dan bez ijednog rušenja. Opterećen je maximalno i sve šljaka (barem zasada).

Jedino ne znam na koliko je bila voltaža jer mi je u postavkama pisalo AUTO kao automatski al sam ipak stavila na 1.53.

Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice