Ram Problem 4 GB Installed - 2 GB Usable

poruka: 45
|
čitano: 22.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator

Inače, i ja imam problem s memorijom. Pred nekoliko dana, nakon što tri sata nisam bio za uključenim kompjuterom, vratio sam se do njega i vidim plavi ekran. I mislim si - koji je sad vrag? Restartam, Windowsi se pokrenu, malo šrotaju i opet puf - plavi ekran. Pomislio sam da su updateovi ili možda kakav virus oštetili instalaciju pa sam probao napraviti restore point, ali nije uspjelo - opet se srušio prije nego je išta obavio. Metnem CD od Ubuntua - ništa, ne boota. Metnem CD od Linux Minta - ne boota Linux, ali je htio pokrenuti memtest s tog DVD-a. Odradio memtest 2 i pol prolaza i piše - dotad jedna (jedina) greška i to samo u prvom prolazu. K vragu. Povadim tri modula (imam 4x1GB), pokrenem računalo - sve radi (iako se vuče zbog pretjeranog korištenja paging filea).

Nisam tad imao vremena dalje isprobavati, nego sam tek sad maloprije sjeo za svoj stolni kompjuter. Stavim dva modula natrag unutra, kompjuter opet prikazuje poruke o grešci. Izvadim jedan od ta dva - opet greška. Vratim taj koji sam izvadio i izvadim drugi - sve radi. I eto - imam uzročnika. Stavio sam još i preostali modul i s njim, čini se, sve dobro radi. Jedan modul se pokvario. Ili je zapravo oduvijek i bio pokvaren, samo što se greška rjeđe ispoljavala. Naime, tu i tamo mi je kompjuter znao zablokirati (iako prilično rijetko), međutim u zadnjh tjedan dana to se događalo barem jednom dnevno.

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Ram Problem 4 GB Installed - 2 GB Usable

@ mb.

- umetni samo sumnjiv modul. Odspoji HDD.

Vidi kako BIOS reagira i Memtest (pošto imaš linuxiće iskoristi ih jer i boot je osjetljiv kao test).

Ako se sistem boota, postoji nada (svejedno dali dobro prijavljije kapacitet ili ima errore u testu).

Popravak: gumica za olovke i pobriši kontakte RAMa, četkicom (za brijanje) i usisavačem pokušaj utore počistiti i ponovi test.

Promjeni utor.

- Ako ima grešaka, gotov je... ili je 'popravljen'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
moderator
ihush kaže...

@ mb.

- umetni samo sumnjiv modul. Odspoji HDD.

Vidi kako BIOS reagira i Memtest (pošto imaš linuxiće iskoristi ih jer i boot je osjetljiv kao test).

Ako se sistem boota, postoji nada (svejedno dali dobro prijavljije kapacitet ili ima errore u testu).

Popravak: gumica za olovke i pobriši kontakte RAMa, četkicom (za brijanje) i usisavačem pokušaj utore počistiti i ponovi test.

Promjeni utor.

- Ako ima grešaka, gotov je... ili je 'popravljen'.

Možda ću se poigrati s tim kad budem imao vremena i volje. Već sam takoreći odbacio taj modul - bio je na istom mjestu, u istom utoru u koji sam utaknuo drugi modul i s kojim sve ispravno radi.

13 godina
neaktivan
Ram Problem

imam veliki problem.... imam ram kingston Hyperx 2 gb i al komp pokazuje 768 mb komp je spor da sporiji nemre bit.. kada otvorim aidu 64 ona pokazuje 2 gb al komp radi na 768 mb u početku sam mislio da nevalja ram al sam posudio od frenda ram i stavio i opet ista stvar, i na kompu se nemre ništa čim nešto počem zaledi.. ako netko nešto zna molim pomoć!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ram Problem
No-Demonz kaže...

imam ram kingston Hyperx 2 gb i al komp pokazuje 768 mb komp je spor da sporiji nemre bit.. kada otvorim aidu 64 ona pokazuje 2 gb al komp radi na 768 mb u početku sam mislio da nevalja ram al sam posudio od frenda ram i stavio i opet ista stvar, i na kompu se nemre ništa čim nešto počem zaledi.. ako netko nešto zna molim pomoć!!!

Koliko ti prikazuje u task manageru? Koja matična? Pokušaj resetirati bios.

13 godina
mario1990 kaže...
No-Demonz kaže...

imam ram kingston Hyperx 2 gb i al komp pokazuje 768 mb komp je spor da sporiji nemre bit.. kada otvorim aidu 64 ona pokazuje 2 gb al komp radi na 768 mb u početku sam mislio da nevalja ram al sam posudio od frenda ram i stavio i opet ista stvar, i na kompu se nemre ništa čim nešto počem zaledi.. ako netko nešto zna molim pomoć!!!

Izvadi ram iz tog slota, uzmi gumicu i očisti konktakte , vratiga nazad u taj slot i vidi koliko ti očitava.Ako je sve isto probaj ga piknuti u drugi slot, ako to ne pomogne skini memtest i testiraj preko noći da se uvjeriš dali je ram ili matična ošla.

13 godina
Mile 74 kaže...
mario1990 kaže...
No-Demonz kaže...

Izvadi ram iz tog slota, uzmi gumicu i očisti konktakte , vratiga nazad u taj slot i vidi koliko ti očitava.Ako je sve isto probaj ga piknuti u drugi slot, ako to ne pomogne skini memtest i testiraj preko noći da se uvjeriš dali je ram ili matična ošla.EDIT : PROBAJ SVOJ RAM KOD FRENDA!!!

14 godina
protjeran

cek malo,on ima win7 32 bit,pa to znaci da ne moze iskoristiti 4 gb rama,pa mu mozda zato ne pise da ima 4 gb?

0 0 hvala 0
13 godina
NoDiggity kaže...

cek malo,on ima win7 32 bit,pa to znaci da ne moze iskoristiti 4 gb rama,pa mu mozda zato ne pise da ima 4 gb?

Neznam gdje si vidio da on ima 4GB RAMA!!! Moj "PS" nije ispunio, bez obzira na to, kaže da ima 2GB rama i to mu AIDA64 i očitava ali njemu sekomp smrzava i radi na manje rama.NAJVJEROVATNIJE da mu je RAM otišao (nije krepao, ali radi greške).Nek proba što smo mu sugerirali da zna za sigurno.

15 godina

Sve ovo što ste vi napisali sam probao, što se tiče softwarea, ali ne znam što su ti "pinovi" i što s njima moram raditi. Molio bih nekoga da mi to objasni i kako popravit. Matična mi je Nvidia an-m2 (mcp68s), windows 7 64 bitna verzija, imam 1 gb ali mi očitava samo 700 mb (mislim ovde se čini kao da nije neka razlika, ali u praksi to je puno). A BIOSU sam tražio remapping, ali nema ništa slično i nisam siguran je li imam zadnju verziju jer na nvidijinim stranicama ne mogu nać to.

...The South Will Rise Again... White -h- Boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Sve ovo što ste vi napisali sam probao, što se tiče softwarea, ali ne znam što su ti "pinovi" i što s njima moram raditi. Molio bih nekoga da mi to objasni i kako popravit. Matična mi je Nvidia an-m2 (mcp68s), windows 7 64 bitna verzija, imam 1 gb ali mi očitava samo 700 mb (mislim ovde se čini kao da nije neka razlika, ali u praksi to je puno). A BIOSU sam tražio remapping, ali nema ništa slično i nisam siguran je li imam zadnju verziju jer na nvidijinim stranicama ne mogu nać to.

jel ti ta maticna ima on board graficku koju koristis=ako ima onda tih 300mb rama zauzme graficka i normalno je da ti pokazuje samo 700 

15 godina
Blue2 kaže...
Coder256 kaže...

jel ti ta maticna ima on board graficku koju koristis=ako ima onda tih 300mb rama zauzme graficka i normalno je da ti pokazuje samo 700 

Hahaha ja bi ti odgovorio, da znam šta znači on board... Ali i ja sam promislio kako vjerojatno grafička uzme tih 300 mb...

13 godina
neaktivan

Integrirana na mbo(integruša{#}).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nije, naknadno kupljena ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja imam ovakav problem ali na laptopu.. jucer kupljen, instalirani svjezi windowsi 8.1 64bit.. 6 gb ima ali pise 4.96 usable.. imao sam neku gresku pri instalaciji windowsa pa sam naso na netu

rjesenje.. dali je mozda do toga? kako da rijesim ovaj problem?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice