Inače, i ja imam problem s memorijom. Pred nekoliko dana, nakon što tri sata nisam bio za uključenim kompjuterom, vratio sam se do njega i vidim plavi ekran. I mislim si - koji je sad vrag? Restartam, Windowsi se pokrenu, malo šrotaju i opet puf - plavi ekran. Pomislio sam da su updateovi ili možda kakav virus oštetili instalaciju pa sam probao napraviti restore point, ali nije uspjelo - opet se srušio prije nego je išta obavio. Metnem CD od Ubuntua - ništa, ne boota. Metnem CD od Linux Minta - ne boota Linux, ali je htio pokrenuti memtest s tog DVD-a. Odradio memtest 2 i pol prolaza i piše - dotad jedna (jedina) greška i to samo u prvom prolazu. K vragu. Povadim tri modula (imam 4x1GB), pokrenem računalo - sve radi (iako se vuče zbog pretjeranog korištenja paging filea).
Nisam tad imao vremena dalje isprobavati, nego sam tek sad maloprije sjeo za svoj stolni kompjuter. Stavim dva modula natrag unutra, kompjuter opet prikazuje poruke o grešci. Izvadim jedan od ta dva - opet greška. Vratim taj koji sam izvadio i izvadim drugi - sve radi. I eto - imam uzročnika. Stavio sam još i preostali modul i s njim, čini se, sve dobro radi. Jedan modul se pokvario. Ili je zapravo oduvijek i bio pokvaren, samo što se greška rjeđe ispoljavala. Naime, tu i tamo mi je kompjuter znao zablokirati (iako prilično rijetko), međutim u zadnjh tjedan dana to se događalo barem jednom dnevno.