kupio sam 4 GB radne memorije i ugradio je u računalo ali kad pogledam informacije o sustavu piše samo 3.25GB memorije gdje je onaj ostatak od 0.75 gb
Radna memorija
- poruka: 9
- |
- čitano: 1.734
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kupio sam 4 GB radne memorije i ugradio je u računalo ali kad pogledam informacije o sustavu piše samo 3.25GB memorije gdje je onaj ostatak od 0.75 gb
To je zato što koristiš 32-bitni operativni sustav koji može adreirati i koristiti najviše 3,5GB (ili 3,2GB), jer je 2 (na 32) = 100...neznam točno, pa to djeliš sa 1024, pa opet sa 1024, pa na kraju još jednom 1024, i toliko izađe koliko može prepoznat 32-bitni os. Moraš stavit 64-bitni XP ili Vistu (preporučam Vistu).
Neznam zasto se svi boje prelaska na 64bitne sustave. Ja sam na Visti x64 vec dosta dugo i sve radi kako treba. Osim toga i 32bitne aplikacije po nativi rade na x64bitnim sustavima jer postoji emulator ugrađen u Win x64 OS-eve za 32bitne programe . Naravno moguce su nestabilnosti i nigdje nije garantirano da ce sve raditi kako treba(što se 32bitnih app tiče) ali ništa strašno.
Neznam zasto se svi boje prelaska na 64bitne sustave. Ja sam na Visti x64 vec dosta dugo i sve radi kako treba. Osim toga i 32bitne aplikacije po nativi rade na x64bitnim sustavima jer postoji emulator ugrađen u Win x64 OS-eve za 32bitne programe . Naravno moguce su nestabilnosti i nigdje nije garantirano da ce sve raditi kako treba(što se 32bitnih app tiče) ali ništa strašno.

Da, 32 - bit ti ne cita 4 gb..Nedavno sam stavio 64 - bitne xp i sve ok radi...Malo sam se muči oko nekih drivera , ali na kraju sve dobro prošlo...samo ih ne stavljaj ako imaš metronet