Računalo se neće upaliti

poruka: 11
|
čitano: 1.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Računalo se neće upaliti

Pozz,

uglavnom akako i naslov kaže, računalo se neće upaliti. Kako toga dana nisam bio doma, stari je gejmo i kaže da se ugasio sam od sebe. Kod pritiska na gumb se baš ništa ne događa, ne pale se ni ventilatori. Ubo  sam novo napajanje, ali opet ništa, sve isto. Mislio sam ga odnijet na servis, ali nitko nema vremena danas, tako da ništa do ponedjeljka. Ukoliko imate neki prijedlog....

Novo napajanje je OCZ MODXTREME PRO 700W.

Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Računalo se neće upaliti

Da li maticna svijetli?
Jesi isprobao neki drugi uređaj na istu utičnicu, možda je osigurač izletio?
Pogledaj power i reset kablove jesu se pomakli, izvukli?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo se neće upaliti

Isti problem sam imao i ja. Prdnila mi graficka,probaj izvadit graficku i onda upalit racunalo bez nje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Računalo se neće upaliti

Jesi pokušao s drugim kabelom? (Događalo se).

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Računalo se neće upaliti

Svjetlila je lampica, ali i kod grafičke, nesto slicno ovom:

Pritisnio gumb za paljenje i ništa, stisnio gumb za reset i bilo kao na linku iznad, uz bijeli dim i smrad

Ne znam kak je moglo spalit graf, da li možda zbog 2X6 pinskog kabla unutra? Tak je bilo i sa prošlim napajanjem pa je radilo ok. Ne kužim.

Hvala Vam na pomoći

ko
18 godina
Računalo se neće upaliti

Pa ako se pc ne boota bez grafe nije do grafe. Ovo jako smrdi na ploču ili ram.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 13:13 (amd freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo se neće upaliti

Iz graf je sijevalo i pucketalo, na njoj  se vidi crno na par mjesta.

ko
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 13:22 (Lac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavio sam drugu grafičku unutra, ali je nisam spojio sa napajanjem, bojim se da nebi i to spalilo , što se tiče ostalog sve je ok, win su se digli.

Ne kužim u čemu je problem.

ko
13 godina
neaktivan
Dao si premalo informacija??? Nisi napisao ni koja je ploča, koja je stara, koja nova VGA? Naveo si samo naziv modularnog napajanja?
Testiraj napajanje, vidi koliko koliko struje trebaš za VGA i ukoliko je PSU ispravno svakako spoji nodatno napajanje za VGA na za to predviđen rail!... ukoliko ne spojiš dodatno napajanje za VGA može doći do oštećenja MB... nisu dodatni konektori na VGA ondje za ukras! Kako spojiti PSU konzultiraj upute ili posao prepusti stručnjaku kako nebi prouzročio daljnju štetu na komponentama!
16 godina
neaktivan

Ostale komponente možeš vidjeti pod moj PC, Asus p5kpl, proc. q6600 2.4, stara graf je gtx 460 1gb a "nova" je 7800 gt. Nikad nisam testirao napajanje, pa molim te ako možeš napisat što mi je točno činiti. Hvala na pomoći

ko
13 godina
neaktivan

Da, i ploča ima staža... Asus ALI svakako kao prvo vizualno provjeriti stanje kondenzatora na ploči, ukoliko je potrebno iste zamjeniti... nadalje za Q6600 + GTX 460 bilo je dostatno i "staro" napajanje vjerojatno snage 450-500W... OCZ-ovo 700W rješenje je kako bi ovdje forumaši rekli daleko "overkill" dakle daje više no dovoljno struje i za staru kombinaciju CPU+VGA... kako je GT 7800 znatno manji potrošač od "stare" grafe ukoliko je PSU ispravno snage i kvalitete na PCI-e konektorima (crvena boja) definitivno ima!

Kako provjeriti ispravnost PSU-a? jednostavno mjernim instrumentom ili PSU testerom... u ovoj priči otišla je stara VGA, zašto? teško je odokativno reći, mogućnosti sam naveo, ploča, napajanje, hlađenje (ventilator) na VGA???

Dakle ukloliko konfiguracija sada radi svakako radi zaštite PCI-ex x16 slota MB (naponski peek-pvi pri full loadu) na VGA uključiti dodatni PCI-ex 6-pinski naponski konektor u konkretnom slučaju na 6-8 pinski (crveni konektor) PSU-a.

U praksi neiskusni "meštri" znaju "zamjeniti" 4-pinski ATX konektor i 6-pinski PCI-ex... na većini "jeftinih" napajanja su naoko "slični" zato oprez!

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 6:09 (Hardwhelper!!!).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice