Racunalo se gasi samo od

poruka: 25
|
čitano: 3.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Racunalo se gasi samo od sebe

pozdrav ljudi imam jedan problem,PC mi se poceo gasiti iz cista mira.mislim da je procesor al neznam kak provjerit...

e da, posto su mi komponente uglavnom iz razlicitih ducana nemrem ga cijelog odfurat na garanciju nego moram prvo skuzit kaj je

hvala unaprijed na odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Racunalo se gasi samo od

nebi bilo lose kad bi stavio koju konfu imas... i koje napajanje...

i provjeri temperature komponenata

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Racunalo se gasi samo od

Temperature?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Racunalo se gasi samo od

nakon kolko vremena se gasi i dal ovisi o tome šta radiš

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Racunalo se gasi samo od
RoTT kaže...

Temperature?

Evo sad provjerio u BIOS-u....System temperature 33C, a CPU 70C....

16 godina
neaktivan
strojek kaže...
RoTT kaže...

Temperature?

ako je to idle cpu temp, onda ti cpu "gori"Iznenađen, vjerojatno ti se zbog toga gasi.

15 godina
protjeran
strojek kaže...
RoTT kaže...

Temperature?

Otovri stranice moras smanjit temperaturu!!

16 godina
neaktivan
RoTT kaže...
strojek kaže...
RoTT kaže...

Temperature?

Nece otvaranjem stranica bas smanjit temp, mora provjerit jeli hladnjak u mjestu i promjenit pastu pod hitno.

16 godina
neaktivan
Racunalo se gasi samo od

pa vidimo da ti CPU ima veliku temp... a de nam sad reci koji je tj. postaj komponente od konfe i napajanje Neodlučan

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da, temperaturu pricesora bi trebao držati ispod 60 stupnjeva.
1. Kao što je već rečeno: Provjeri hladnjak i brzinu ventilatora na CPU - sa nekim programom (Speedfan) podesi ga na brzinu koja će ti donijeti manje od 60 stupnja.
2. Ugradi jedan ventilator na ulazu u kućište (usis) i jedan ventilator na izlazu iz kućišta (ispuh).
Pozdrav
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 18:22 (Tiger).
15 godina
protjeran
Lud ko puška kaže...
RoTT kaže...
strojek kaže...
RoTT kaže...

Temperature?

Nece otvaranjem stranica bas smanjit temp, mora provjerit jeli hladnjak u mjestu i promjenit pastu pod hitno.

Smanji se dosta temperatura otvaranjem stranica,probaj!

Istina,provjeri vent jel stoji kak se spada.

16 godina
neaktivan
Racunalo se gasi samo od

evo ovako, komp mi se opet ugasio sam od sebe,nakon toga sam ga opet ukljucio i pokazivao je u biosu 90 C,sto je sigurno previse.otvorio sam kuciste i skuzio da mi je raskliman hladnjak na procesoru,imam pasivni i na njemu je ventilator,fora je u tome da ga nikak nemrem natrag pricvrsit kak spada, kad stisnem one plasticne vijke sa cime je spojen na maticnu uvjek se jedan vrati ak kuzite kaj ocu rec....problem je sigurno to i sad treba naci nacina kak da to pricvrstim natrag....

e da i konfa je:

intel quad core 2.66

4 GB ddr2

geforce 9800gt

i maticna gygabite ep43-ds3l

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
strojek kaže...

evo ovako, komp mi se opet ugasio sam od sebe,nakon toga sam ga opet ukljucio i pokazivao je u biosu 90 C,sto je sigurno previse.otvorio sam kuciste i skuzio da mi je raskliman hladnjak na procesoru,imam pasivni i na njemu je ventilator,fora je u tome da ga nikak nemrem natrag pricvrsit kak spada, kad stisnem one plasticne vijke sa cime je spojen na maticnu uvjek se jedan vrati ak kuzite kaj ocu rec....problem je sigurno to i sad treba naci nacina kak da to pricvrstim natrag....

e da i konfa je:

intel quad core 2.66

4 GB ddr2

geforce 9800gt

Evo to je problem,sad ga rjesi i to je to.

16 godina
Ljepilo i zaljepi..
16 godina
neaktivan
RoTT kaže...
strojek kaže...

e da i konfa je:

intel quad core 2.66

4 GB ddr2

geforce 9800gt

Evo to je problem,sad ga rjesi i to je to.

da,samo nemrem natrag spojit cooler na cpu,tj.spojit vijke od coolera na maticnu,uvjek mi jedan iskoci van kad ih pricvsrcujem....

17 godina
neaktivan

Imas okolo one 4 crne kopce

Na njima imas crtice

okreni ih tako da crtice pokazuju prema unutra, prema hladnjaku pa ih onda stisni.

16 godina
protjeran
Racunalo se gasi samo od

Ja kad sam mijenjao matičnu isto mi se dogodilo   nisam mogao 4 držač nikako ukopčat da se drži, pa sam ostavio na 3 i sasvim dobro drži i hladi normalno kao i s 4 jer je dobro sjeo na mjesto......neznam zašto bi kod tebe bilo drugačije.....al ak ti je zbog toga izgleda da češ morat novi cooler kupit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
x18x05x kaže...
Ljepilo i zaljepi..

lijepit oko matične di su temperaure oko 50c,neznam baš

17 godina
neaktivan
kanta kaže...

Ja kad sam mijenjao matičnu isto mi se dogodilo   nisam mogao 4 držač nikako ukopčat da se drži, pa sam ostavio na 3 i sasvim dobro drži i hladi normalno kao i s 4 jer je dobro sjeo na mjesto......neznam zašto bi kod tebe bilo drugačije.....al ak ti je zbog toga izgleda da češ morat novi cooler kupit

Procitaj ovo gore sto napisah. T drzaci imaju dva polozaja i to za stavljanje i vadjenje. Taj cetvrti ti je okreut u polozaj za vadjenje i zato e drzi. Zakreni ga za 90 szepeni tako da crtica na njemu pokazuje prema centru hladnjak i onda ga pritisni.

16 godina
neaktivan
logic kaže...
kanta kaže...

Procitaj ovo gore sto napisah. T drzaci imaju dva polozaja i to za stavljanje i vadjenje. Taj cetvrti ti je okreut u polozaj za vadjenje i zato e drzi. Zakreni ga za 90 szepeni tako da crtica na njemu pokazuje prema centru hladnjak i onda ga pritisni.

ja sam probao sve kombinacije i svejedno ne sjeda dobro,u uputstvima mi pise da prvo stisnem jedan,pa onda poprecni od njega i onda ostala 2,ali meni kad stisnemprvi pa drugi maticne se savije i imam filing da ce puknut....ocito da je nesto puklo tak da sad trebam preporuku za novi cooler.ima ko kakvu?procesor je quad core 2.66  i nije clockan....

17 godina
neaktivan

Nece puknuti, to je normalno. Samo ti njih pritisni.  Nema tu sta puknuti i ocito nisi stavljao kulere ne nove procesore ;)

16 godina
neaktivan

Naravno da covijek nema s tim iskustva da ima ne bi sigurno ovdje pitao za savjet, Gle naravno da trebas malo pritisnuti  i ako se malo savija ok, ali opet moras imati malo osjecaja jer  moze isto tako i doci do puknuca koje niti neces vidjeti  a problema moze biti.  Uglsvnom dobro vidi i skuzi kako treba biti okrenut vijak  i onda potisni malo  i zakreni vijak za 90 stup. Tu se moras malo snaci, nema tu formule niti konkretnog savjeta,  a da li je nesto puklo ili nije mozes vidjeti na samom vijku i rupi na maticnioj

16 godina
neaktivan

I da zaboravio sam , kad je situacija vec takva u svakom slucaju  preporucio bih i promijenu paste jer ko zna koliko dugo je hladnjak van proca

17 godina
Racunalo se gasi samo od

Stisni prva dva poprečna istovremeno i tako sa druga dva isto.Stavi dobru pastu!

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da ispravim kolegu iznad. Vijek odmah okreni da zarezi koje se nalaze na vrhu budu okrenuti prema centru hladnjaka i pritisni jedan pa drugi nasuprot njega. Ako ti je ploca u kucistu onda nemas brige a ako ti je vani drzi rukom odmah ispod vijka koji pritisces i nemas brige. Skljocnuce kad udje do kraja i tek tada drzi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice